Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Címoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

Adán is megállt az ekhós szekér

    A Tanyaszínház ekhós szekere immár huszonkilenc éve járja nyaranta a vajdasági településeket, a legeldugottabb falvakba is eljuttatva a színház élményét. A Tanyaszínház állandó viszont a szereplõk változnak, hiszen a mozgó színház színészei mindig a Színmûvészeti Akadémia diákjai közül kerülnek ki, sõt a Középiskolások Színmûvészeti Vetélkedõjének legjobb férfi szereplõi is csatlakoznak hozzájuk. A Tanyaszínház révén mindannyian belekóstolhatnak a klasszikus színháztermen kívüli világba, s sokan úgy is tarják, hogy a Tanyaszínház érleli igazi színésszé a fiatalokat.
    A nyári, szabad ég alatti elõadások mindig valamilyen klasszikus témát igyekszenek feldolgozni, hogy a nem kifejezetten színházba járó közönség érdeklõdését is felkeltsék. A János Vitéz, és a Ludas Matyi után az idén a férfi életét pokollá tevõ nõ története került a közönség elé. Mi kell a nõknek? Milyen a nõi természet? Eligazodhat-e egy férfi is a nõk kiszámíthatatlan világában? Ezekre az idõk kezdete óta megválaszolatlan kérdésekre keresték a választ a Tanyaszínház idei elõadásának szereplõi, de, mint ahogy várható is volt, õk sem találtak rá, hiszen a nõi természet kiismerhetetlen a földön, a mennyben és a pokolban egyaránt. Az elõadás a könnyed helyzetkomikumra épült, és a frappáns csattanók sem maradhattak ki, amelyekre olykor-olykor válasz érkezett a közönség közül is, rendszerint egy-egy férfiú panaszolta el a férjek sanyarú sorsát. Az elõadás közönsége jól szórakozott, és bizton állíthatjuk, hogy érdemes megjegyezni a Tanyaszínház idei színészeinek nevét, hiszen nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy elmondhassuk, még ha közhelynek számít is, „ezek a fiatalok sokra viszik még”.
    A Méhes György és Caragiale román szerzõ mûve alapján  készült Kir Januli, avagy az ördög tudja címû elõadás szereplõi:Kir Januli, alias Durumó – Soltis Lehel, Akrivica – Béres Márta, Margiola – Faragó Edit, Kanuca – Kardos Krisztián, Béliál – Mészáros Árpád, Belzebuba – Táborosi Margaréta, Dartella - Crnkovity Gabriella, Tarsica – Vágó Krisztina, Luxica – Kokrehel Júlia, Stavrache – Sirmer Zoltán, Papazoglu – Mészáros Gábor, Negoica – Huszta Dániel, Szulejmán – Mikes Imre, Szobalány – Raffai Ágnes, Pincér – Buza Ákos, Inas – Kónya Róbert, Szolga –Gombos Dániel, Iszprávnik, Rikkancs – Mácsai Endre, Iszprávnik - Gombos Kornél. Az elõadást Nagypál Gábor rendezte, a dramaturg pedig Gyarmai Kata volt. Ha lokálpatrióták vagyunk, és mért is ne lennénk azok, ebbõl a jeles névsorból három nevet, három adai nevét ki kell emelnünk. Az egyik Nagypál Gábor, aki a budapesti Bárka színház mûvésze, de ezúttal rendezõként mutatkozott be. A másik kettõ pedig Raffai Ágnes és Mészáros Gábor, mindkettõjüket ismerhetjük már a versmondó és prózamondó versenyekrõl, színmûvészeti vetélkedõkrõl.  És, ahogy a közönség körében is elhangzott „a barna kislánynak meg a magas fiúnak a nevét meg kell jegyezni, õk adaiak”

Krizsán Mónika

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA