Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Cmoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

Kishrek

Kpzmvszeti tbor Moholon

    Mohol volt a hzigazdja a 10. Novak Radoni Kpzmvszeti Tbornak. A mvszeknek a Jelen tterem adott helyet. A Tisza-part s krnyke idelis helynek bizonyult az alkotsra. A Szarvas Gbor Knyvtr a Moholi Helyi Kzssggel egytt rendezte meg az egyhetes tbort, melynek rsztvevi festk, szobrszok s grafikusok voltak, nv szerint pedig: Boko Vukovljevi, Verebes Gza, Danilo Straljin, ore Pui, Jelai Szilvia, Bakos Anita, Gubik Korina, Pap Mria, Pesznyk Erika, Barna Kolozsi Valria s Radomir Brkuanin.
    Minden vben a Novak Radoni Kpzmvszeti Tbor ideje alatt killtst rendeznek az elz v alkotsaibl. A killtst a moholi Kultrotthon elcsarnokban rendeztk meg.

gi.


sztanfolyam

    Trkfalu Helyi Kzssgnek szervezsben sztanfolyamon vett rszt 25 trkfalui s 24 kevi gyermek az adai Adica dlkzpontban. Balog Evelin ksretvel tizenkt napon keresztl hrom szoktat segtsgvel tanultak meg a gyerekek szni. A sikeres tanfolyam vgn az szoktatk vizsgztattk a gyerekeket, valamint diplomban rszestettk ket. A gyerekek ennek nagyon megrltek. Ez alkalommal a gyerekek szlei is eljttek, s kzsen rltek a sikeres tanfolyamnak.
    Az jabb tanfolyam utn teleplseink gyermekei most mr btrabban sznak a jvben, de a nyri sznetet is hasznosan tltttk el.

Molnr Jzsef


Megjult kzpletek

    Az elmlt hnapban a Trkfalui Helyi Kzssg terletn tbb kzplet j kntst lttt magra.
    A Valkai sori aratnnepsgre az ifjsgi otthon belsejt a helybeli hagyomnypol csoport tagjai meszeltk be. A kls homlokzatt az pletnek a Ravnica Kereskedelmi Vllalat s a helyi kzssg meszeltette, s ezzel a telepls kessgv vlt.
    Vlgyparton az ltalnos iskola s voda plett az adai Cseh Kroly ltalnos Iskola intzmnye meszeltette jra, valamint a helybeli hvek az adai nkormnyzat s plyzaton kapott pnzeszkzkbl az Egyhz Anyja elevezs templom plett kls s bels feljtssal tettk szpp. Mindez a Jr a malom nnepsgre kszlt el.
    Trkfalun az Oriflame csoport s a Szpalfld civil szervezet sszefogsval sszegyjttt adomnyokbl az egszsghz kls homlokzata jult fel s szplt meg. A kztemet ravatalozhzat a helyi kzssg meszeltette be, amit a helyi hozzjruls programjbl valstott meg.
    A teleplsek kiss megjultak s megszpltek, s ennek a helybeliek nagyon rlnek, de az erre kzlekedk is rmmel tapasztaljk, hogy valami trtnt, kellemesebb, szebb a telepls, melyen keresztl utaznak.

Molnr Jzsef


Emberkereskedelem

    A kikindai rendrsg emberkereskedelem elleni, a klfldiekkel foglalkoz, a tiltott hatrtlpst ksr gyosztlya bnvdi feljelentst tett az jvidki Kerleti gyszsgen t jvidki. illetve veterniki lakos ellen (3 frfi s kt n), azzal az alapos gyanval, hogy emberkereskedelem bntettt kvettk el.
    Ez v jniusban ugyanis, mint szervezett csoport tervszeren behlztk s elmtottk M.Ly. moholi lakost, kivl munkalehetsget grve neki a veterniki Kolainka vendglben, de ott vgeredmnyben prostitcira knyszerttettk. M.Ly.-nek idkzben sikerlt megszknie az emltett vendglbl, s a vele trtnt esetet azonnal jelentette a kikindai rendrsgnek.

Vastag Jnos


Igazgatvlaszts

    A kzsgi ltalnos s kzpiskolkban igazgatvlasztst tartottak a nyr folyamn. A moholi Novak Radoni ltalnos Iskolban Sneana Doi lett az j igazgat ore Mati helyett. Az adai Cseh Kroly ltalnos Iskolban jravlasztottk Szirki Mihlyt. A Mszaki Iskolban pedig Baranyi Zsuzsanna helyett Mikls Nndor lesz az j iskolaigazgat.

csin


    Az augusztus tdikre tervezett Emberfolyhal elnevezs rendezvnyt az adai Tisza Sporthorgsz Egyeslet a kedveztlen idjrs miatt knytelen volt elhalasztani. A hagyomnyos hatodik fesztivlt e hnap 11-n dlutn tartottk meg a Tisza-parti strandon. A rendezvny keretn bell horgsz- s halszlfz verseny volt. A halszlfz versenyre Szenttamsrl, becsrl, Moholrl s (szp szmban) Adrl neveztek be szm szerint 21-en. E ltszm jelents mrtkben elmarad a tavalyitl, de ehhez valsznleg hozzjrult a halaszts is. Kzben kt nagy stben az odaltogat vendgeknek is kszlt a babgulys s a halszl. A vendgeket a pterrvei Karavn zensz-du szrakoztatta.
    A halszlfz verseny els helyezettje Pakosz Rudolf, msodik Vreck Zoltn, mg harmadik helyen Kiss Kornl vgzett.
    A kuttyogtat verseny gyztesei: 1. Sti jnos, 2. Nagy Nndor, 3. Saa Jovi.
    A rendezvny ks este fejezdtt be, s mindenki elgedetten tvozott.

Blizs Gza

    Az adai Els Helyi Kzssg Naktvja hatodszor szervezte meg a vajdasgi nszervezetek barti tallkozjt Adn a rekrecis kzpont frdjben. Az idn augusztus 6-ra terveztk, de a rossz id miatt egy hetet toldott, s augusztus 12-n tartottk meg. Ettl fggetlenl igen j s vidm hangulatban telt el ez az egsz napos rendezvny. A megjelenteket Tth Piroska s Krizsn Magdolna dvzlte, majd tengedtk a mikrofont a moholi Dutty zenekarnak, amely egsz id alatt szrakoztatta a vendgeket.

Blizs Gza

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA