Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Cmoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

VELED TBB VAGYOK!
- Keresztny csaldi tborozs Adn -

    Ezttal msodzben szerveztk meg Adn jlius 24. s 30. kztt a Keresztny csaldi tborozst a feldertk otthonnak stortborban.
    Jmagam kt napot tltttem a tborban, s ez id alatt elbeszlgettem a fszervezkkel, a lelkipsztorokkal s magukkal a tbor lakival. Csincsik Lajos egyik szervez a tborozs clkitzseirl beszlt, amikor elmondta, hogy egyik f clja elmlyteni a hitet a csaldokban, az emberekben, hisz tapasztalhat, hogy a llekben val elmlyls bizonyos idben s helyen akkor a leghatsosabb, ha a csaldok egytt vannak. Az emberek itt felszabadultabbak, kzlkenyebben s nyitottabbak. A tborban vannak hvk is, de olyanok is, akik nehezen sznjk r magukat, hogy eljrjanak a templomba. Eddig sszesen 230-an fordultak meg, azzal, hogy a tborozsra mintegy 140-en jttek el. Legtbben becsrl rkeztek, de vannak itt Pterrvrl, Zentrl, Felshegyrl, Oromrl, Szabadkrl, Trkbecsrl, Temerinbl, Moholrl s termszetesen Adrl. A tbbsgk mr az elbbi tborozson is rszt vett. Elmondta, hogy az egyhz fleg erklcsi tmogatsban rszestette a szervezket, biztostotta az eladkat, viszont anyagi tmogatst az nkormnyzattl, a helyi kzssgektl, a feldertktl, a harcosoktl kaptak, valamint a jindulat emberektl, magnszemlyektl. Nagyon sok nehzsggel kellet megkzdenik a szervezs sorn, mert a bejelentkezs sem ment simn, mg a tbornyits napjn is rkezett bejelentkezs.


A storok

    Boros Elvira, a msik szervez a gyerekekkel volt megbzva. Elmondta, hogy velk kln foglalkoznak, tbb csoportba osztottk be ket, akikkel pedaggusok foglalkoznak. A kzmves foglalkozsok mellett szmukra is szerveztek eladsokat a Biblibl, rthet stlusban s mdon. Torms Nemeshalmi Ervin szintn a gyerekekkel volt megbzva. egy 12 fs, 13-16 ves korosztly gyerekeket vezetett, majd rszletesen ismertette a napi munkkat. Elmondta, hogy a napi szvetsgbl s jszvetsgbl trtn oktats mellett szmos ms szrakozst is szerveztek a gyerekeknek, mint pl. kzmvessget, frdst, klnfle jtkokat, sportolst stb.


Napi foglalatossg

    A lelki tpllkrl Psa Lszl becsei plbnos s Nagy Jzsef zentai esperes gondoskodott. Lszl atya elmondta, hogy ezttal a Tzparancsolatot dolgozta fel, tz elads formjban, rthet stlusban, letkpekkel illusztrlva. Elmondta, hogy azt figyelte meg, hogy a tborlakk jl reztk magukat, testi-lelki felfrisslst talltak itt s eladsai sorn egy magasabb szintre emelkedtek. Jzsef atya elmondta, hogy az eladsai nem tartoznak szorosan a megbeszlt tmakrhz. Ugyanis a Biblia rtelmezse krl fennll bizonyos szellemi zrzavar, gy inkbb az egyhz szereprl beszlt a Biblia rtelmezsben. Megjegyezte, rdemes ilyen tborozst szervezni, mert sajtos mdon lehet az embereknek lelki tpllkot nyjtani, amire mskor taln nem olyan fogkonyak.


Lelki foglalkozsok

    A tborban eltlttt id tartalmas volt. Minden nap dlutn a felntteknek kln programjuk volt, fleg csoportos beszlgetsek, amikor megvitattk a dleltti munkkat, elmesltk sajt letpldikat, vallomsaikat, nhnyan mg szemlyes fjdalmaikrl, betegsgkrl s gygyulsukrl is beszltek. Egyesek arra mutattak r, hogy a mai rohan vilgban nincs idnk se Istennel, se egymssal beszlgetni. A mindennapi program egyik rsze a reggeli elmlkeds, a msik rsze a koraesti rzsafzr volt, majd az esti szentmise, melyet Psa Lszl s Nagy Jzsef plbnosok kzsen celebrltak.


Minden testben egy apr llek

    Brusznyai Timea becsei lny, mint tborlak, elmondta, hogy elszr jr ilyen tborban, amirl bartai, ismersei mesltek eltte. gy dnttt, hogy az idn is megprblja a tbori letet, amit nem bnt meg, mindannak ellenre, hogy a szablyok elgg szigorak. Jl rezte magt, tbb emberrel is megismerkedett, j volt, hogy a gyerekekkel kln foglalkoztak. Azt mondta, jra eljn a tborba.

Blizs Gza
Fnykpezte Fehr Petra tborlak

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA