Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Címoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

A kispályás focitorna eredményei

    Az IFIX ífjúsági szervezet az idén nyáron is megszervezte a kispályás foci tornát, 4. IFIX T-1 CUP néven, melynek a T-1 magáncég volt a fõ védnöke Tóth Tamás  személyében. Ez a torna az egyik fõ büszkesége szervezetünknek, ugyanis 4 évvel ezelött a szervezet megalakulása után ez volt az elsõ akciónk. Abban, hogy eljutottunk a mai napig nagy érdeme van az I. Helyi közöségnek, ugyanis Gecse István  és Vastag János  volt az elsõ aki szervezetünket fogadta, komolyan vette és támogatta az elsõ foci tornánkat. Ezúton is szeretnénk nekik megköszönni.
    Ahhoz, hogy tudjuk értékelni az idei 4. IFIX T-1 CUP-át, ismernünk kell az elsõ 3 torna történelmét. Az elsõ tornára, 2003-ban 8 csapat nevezett be, majd 2004-ben 12 csapat, 2005-ben 30 csapat. Ha csak a számokat vesszük figyelembe, pozitív elõrehaladásról beszélhetünk.
    Az idei foci torna július 10-tõl július 30-ig tartott, általában 15 órától 22-ig minden nap. Helyszínül az adai Mûszaki iskola tornaterme szolgált köszönve az iskola igazgatónõjének, Baranyi Zsuzsannának, ugyanis õ mindig szívesen nyújtott segítséget az IFIXnek, ha felkerestük programjainkkal. Hogy miért bent szerveztük? Választhattunk. Beton és sok sérûlés vagy fû és napszúrás, kevés nézõ illetve amit választottunk is,  tornaterem füllett levegõvel.
    A 4. IFIX T-1 CUP 3 számadattal dicsekedhet. 44 csapat nevezett be ami azt jelenti, 440 fiatal sportolt ez a 3 hét alatt. Játékosok érkeztek Becsérõl, Péterrévérõl, Moholról, Zentáról, Csókáról, Padéról, Trešnjevacról, Bácsföldvárról, Felsõhegyrõl...  Átlagosan mérkõzésenként 100 nézõ volt ami azt jelenti, hogy pár ezren megfordultak a sportcsarnokban. Aminek ugyancsak tudtunk örülni az az, hogy a torna lebonyolításában közel 100-an segítettek valamilyen formában. Nagy köszönet jár a bíróknak akik ingyen válalták ezt a nem könnyü feladatot, kitéve magukat a közönség beszólásainak. Döntõk bírói: Zapletán László, Bikicki Oszkár, Juhász Krisztián, Stanimiroviæ Mario, Deissinger Ákos. Az itt említett adatokkal bizonyíthatjuk, hogy érdemes volt a munkás olimpiának a focitorna mellé állnia, mert a torna kellõképpen képviselte Adát, az adai szervezést, összefogást, fair play játékot és nem utolsó sorban a sport szeretetét. Itt külön megszeretnénk köszönni Micsíz József Attilának, hogy segítette és támogatta a torna zavartalan lebonyolítását és segítette a szervezõ bizottság munkáját.
    A torna 3 korosztályban zajlott. 7-15 évesek, 15-21 évesek és 21+. Minden korosztályban az elsõ 3 csapat tagjai érmeket kaptak, a gyõztes csapatok pedig kupát is.
    Eredmények (7-15) elõdöntõ: 
    HAVEROK (Ada) – PÁROS CSILLAG (Péterréve) 9:2 
    FIATALOK (Padé,Zenta) –  TOBAGO (Mohol)       2:1
    3. helyért: PÁROS CSILLAG – TOBAGO                4:3
    Döntõ:       HAVEROK – FIATALOK                       1:2
    Korosztály gólkirálya Vastag Róbert (Tobago) lett aki aranyérmet kapott. A korosztály legjobb játékosának Kitli Zoltán (Fiatalok) lett megválasztva aki Kerekes Zsombor ajándékát kapta el, a Debrecen Ave-ásványvíz szurkoló sálját. Díjjakat az Ifix elnöke Körtvélyesi Tícián és alelnöke Bilicki Zoltán adta át.
    Eredmények (15-21) elõdöntõ:
    TEHETSÉGESEK (Ada) – CHUCK NORRIS UNITED (Csóka)  2:1
    ŠMEKERI (Senta) – BLANCOC (Ada)                                           4:3
    3. helyért: CHUCK NORRIS UNITED – BLANCOC    0:3
    Döntõ: TEHETSÉGESEK – ŠMEKERI 0:0,  pen. 1:2
    Gólkirály Nagy Andor (Tehetségesek) lett aki aranyérmet kapott. A legjobb kapus Marko Martinoviæ (Šmekeri) egy Nike kapuskesztyût kapott, amit Bajúsz Endre ajándékozott. Díjakat átadta Deissinger Ákos az Ifix elnökségi tagja, Trombitás Tímea, Ágó Eszter és Benák Zsanett.
    Eredmények (21+) elõdöntõ:
    ALL IN (Ada) – ENIGMA (Senta)                   6:2
    EUROSWEET (Péterréve) – SALEM (Becse) 0:0, pen. 3:1
    3. helyért: ENIGMA- SALEM 0:3
    Döntõ: ALL IN – EUROSWEET  5:0
    A torna legjobb játékosának Sötét Attila (Talentum/All in) lett megválasztva aki egy Nike sporttáskát kapott. Az Eurosweet csapata lett megválasztva a legsportszerübb csapatnak és ezért egy Vb labdát kaptak. Sporttáska és a labda is Bajúsz Endre ajándéka. Díjakat átadta Dušanka Vuèuroviæ a Standard közválalat igazgatónõje és Ürményi Ferenc Ada község elnöke akik állandó támogatói, segítõi szervezetünknek. Éremmel kõszöntük meg nekik az eddigi segítséget és hogy jelenlétükkel ünnepélyesebbé tették a díjkiosztást.

Körtvélyesi Ticián

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA