Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Címoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

MOHOL A TISZÁNÁL
Népünnepély Mohol napja alkalmából

    A Moholi Helyi Közösség szervezésében három napon át (július 28., 29. és 30.) tartották a 2006. évi Moholi napokat a címbeli elnevezéssel a Tiszavirág sportközpontban és a falu más helyszínein.
    Az ünnepségsorozat július 28-án 19 órakor kezdõdött, amikor a Mûvelõdési  otthon elõcsarnokában képzõmûvészeti tárlat nyílt  meg a Novak Radoniæ Festõtábor tavalyi anyagából. Ugyanakkor az Aranykezek Nõaktíva kézimunkacsoportjának kiállítása is megnyílt, ugyanabban a klubhelyiségben nagyanyáink korabeli régi bútordarabokat, népviseleteket, konyhai eszközöket stb. is láttunk.

    Július 29-én délelõtt a Tisza parton horgászversenyt rendeztek, ahol a következõ eredmények születtek: elsõ lett Oláh Ferenc, második Sumaher Károly, harmadik pedig Buckó István. Délután különféle sportvetélkedõket szerveztek: asztaliteniszben, maratoni úszóversenyben, barátságos focimeccset a Bácska és Hódmezõvásárhely között (eredmény 3:0). Este 6 órakor kezdõdött a kézilabdapályán a szórakoztató mûsor; elsõként a Tisza menti fúvószenekar és a Venus mazsorett-csoportja lépett fel Szabó Zoltán karnagy vezetésével, majd egy ifjú adai gitár-triót halottunk – láttunk. Ezt követõen a Midnight Táncklub hatvanperces látványos táncmûsora következett. Késõ este a kisoroszi Testvériség–Egység ME magyar és szerb népitánc-csoportja mutatott be egy szép mûsort, majd a helyi rock-együttesek koncerteztek késõ éjszakáig.

    Vasárnap, július 30-án délelõtt szintén sport-találkozókkal folytatódtak a Moholi napok. Most pikádó, karate, magyarországi Kung-fu bemutatójára került sor. Koraeste kézilabda mérkõzés volt, majd ismét a szórakozás következett. Egy ilyen szórakozásnak számított a halászléfõzõ verseny is, amelyre több mint 40-en jelentkeztek ami 17 órakor kezdõdött.

    Másik szórakozási lehetõség a színpadon zajló rendezvények voltak: a fúvósok és mazsorettek mûsorblokkja, a moholi Novak Radoniæ Általános Iskola diákjai folklórral, szavalatokkal, énekszámokkal, humoros jelenetekkel, a moholi énekcsoport, valamint az 1970-es évek slágereibõl muzsikált az akkoriban létezõ Way Up zenekar. Éjszaka pedig újra a fiatalok részére rock-koncert volt.

    Idekívánkozik még, hogy a szervezõk az idelátogató polgároknak jutányos áron, szombaton disznó- illetve birkapaprikást biztosítottak vacsorára, míg vasárnap halászlé volt a vacsora. A meghívott vendégek vacsoráját természetesen a szervezõk állták.
    Megállapítjuk, hogy néhány szervezési hiba ellenére sikeresnek és jónak mondhatjuk az idei Moholi napokat!

Bálizs Géza

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA