Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. május

Címoldal
Amit nem pénzzel mérnek
Összefogással sok minden megvalósítható
Új munkahelyeket, kedvezőbb életkörülményeket
Az adai elsőáldozók
Dušan Telečki a Községi Képviselő Testület új elnöke
Mi újság az Első Helyi Közösségben?
Patyi Lajos lett a moholi Helyi Közösség tanácselnöke
Nagy érdeklődés, színvonalas alkotások
Tudósítás a MIRK-ről
ElsőMIRK-esek
A 35. MIRK kísérőrendezvényei
Pillanatképek a 35. MIRK-ről
Idősek klubja működik Moholon
A világegyetem "átrendezése" Moholról
József Attila emlékműsor a Városháza nagytermében
Színvonalas szakképzés
Nem szúrja szemét a szemét?
Törökfaluban elkezdődtek a munkaakciók
A fagyosszentek
Kerti öltözékünk
"Humanitárius jellegünk megmaradt"
A Cseh Károly Általános Iskola oldala
Nyelvi figyelő
LIX. Zöld levél
Gyógynövény-ismereti gyalogtúra
Hírek
Rendőrségi hírek
Hírek az önkéntes tűzoltók tevékenységéről
Sport
Afgán agár a győztes
Tarka oldal
Impresszum

AFGÁN AGÁR A GYŐZTES
A moholi országos kutyakiállításról

    A helyi Tisza Ebtenyésztők Egyesülete május 15-én, vasárnap délelőtt CAC-kiállítást rendezett a Tiszavirág Sportközpontban. A Moholon megtartott XII. Szövetségi Kutyakiállításnak nemcsak Szerbia és Montenegró-i, hanem magyarországi és németországi részvevői is voltak. A kutyakiállításon 157 eb futatta meg gazdáját, a szervezők 73 serleget osztottak ki a fajtagyőzteseknek, valamint a Best in show győzteseinek.
    A XII. kutyakiállítást dr. Mahmud Al Dagistani, a Szerbia és Montenegró-i Kinológiai Szövetség főtitkára nyitotta meg. A versenyen Evica Mišić, Dobrivoje Joksimović, Dragan Janić és Juhász Mihály pontozóbíró értékelte a felvonuló ebeket. Az értékelés után következett a rendezvény leglátványosabb része a Best in show, ahol a fajtagyőztesek mutatkoztak be. Sajnos, a kiállítást megzavarta a szeszélyes időjárás: a tavaszi záporok miatt elhúzódott a zsűri értékelése és a díszfelvonulást is elmosta az eső.

Csincsik Zsolt felvétele
A Best in show győztesei

    Az első FCI-csoport győztese a Đurković család Api nevezetű fehér pulija lett, a második csoporté Canius Alba Ex Žikić tulajdonában lévő Szépreménységi Hasszan pireneusi mastiff, a harmadik Marija Poljaković Marlon od Bele Ruze bedlington terrierje. A negyedik csoportban első lett Molnár Róbert Laky nevet viselő szálkásszőrű tacskója, az ötödik csoportban Zoran Jokić Neo alaszkai malamutja, a hatodikban Mirko Koci ć Lesi jugoszláv háromszínű kopója, a hetedikben Aziri Nurija Endi angol szetterje. A nyolcadik csoport legjobbja Dragan Tadi ć Solea Land Badi arany retriewerje lett, a kilencediké Hajagos Kovács Éva Dafi Toca lhasa apsoja, a tizediké pedig Aleksandar Gajinović Tancrede du Menuel Galopin afgán agárja.
    A kállítás legszebb párja a Ivana Opačić két terrierje lett. A Best in show győztese a Tancrede du Menuel Galopin afgán agár, második lett Api fehér puli, harmadik pedig Szépreménységi Hasszan pireneusi mastiff.
    A kiállításon krónikájához hozzátartozik, hogy dr. Mahmud Al Dagistani a kinológusok országos szövetségének aranyjelvényével tüntette ki Vladimir Jevtićet, a szervezőbizottság (és a moholi ebtenyésztők egyesületének) elnökét, az ebtenyésztés területén kifejtett sokévi munkájáért.

Csin.

maj 2005.

Naslovna strana
Dušan Telečki je novi predsednik Skupštine opštine
Utisci o "MIRK"-u
Snimci sa 35. MIRK-a
25 godina postojanja
Molski dobošar
Aktivnosti Sindikata
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA