Legújabb szåm - Najnoviji brojSzerkesztþsÊg - UredniťtvoAnyakÜnyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. március

Címoldal
Tartozni valahova
A II. Helyi Közösség idei terveiről
Az igéret szép szó, ha megtartják úgy jó!
Hogy sikeresen rajtoljanak a gazdák!
Húsvéthétfőn korán kelünk
Mai kántálók
Hidat kap Ada
Segíteni a minőségi oktatást
A Szarvas Gábor Könyvtár 2004-ben
Négy év alatt csak két lakás...
Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör gyermekszínjátszóinak tizenhárom éve
Községi szavalóverseny Adán
Csoportosított program szerint dolgozik a Vöröskereszt községi szervezete
Ada Község Rákellenes Egyesülete
Honda kisgépek bemutatója
Vágy egy teljesebb, boldogabb életre
Fanyar borok illatánál
Legnagyobb kincsünk: a gyermek
Hároméves az Oázis
Húsvéti készülődés a konyhában
Nyelvi figyelő
LVII. Zöld levél
Rendőrségi hírek
Hírek
Tanulóink írásaiból
Devizaszámla a Tájháznak
Az adai birkózósport
Az olvasó írja
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Policija u Adi i u prošlom mesecu obavljala svoj posao uspešno. Podnela je više prekršajnih prijava, bilo je nekoliko krivičnih prijava. U vezi saobraćajnih nezgoda može se reći da uprkos loših vremenskih i putnih uslova, nismo imali teške saobraćajne nezgode.
    Što se tiče javnog reda i mira ni u prošlom mesecu nije se smanjio broj prekršaja. Pored sitnih dela najčešća su bile tuče izazvane od strane policiji poznatih izgrednika. Podneto je pet prijava zbog ovih prekršaja. Na drugom mestu je alkoholizam. Policija prema svojim mogućnostima i ovlašćenjima – preduzimanjem represivnih mera – učestvuje u borbi protiv alkoholizma. Podnela je tri prekršajne prijave protiv konobara raznih ugostiteljskih objekata koji su posluživali alkoholnim pićem vidno pijanog lica.
    Krivična dela. Dana 2. februara podneta je krivična prijava protiv K. A., vlasnika DOO Vlasinakomerc, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi. Naime, u prošlom periodu isti je oštetio svoje poslovne partnere sa iznosem od 1.700.000 dinara.
    - Takodje 2-og februara je podneta kriv. prijava protiv F. L. iz Ade, zbog osnovane sumnje da je povredio propise o elektrodistribuciji, jer je samovoljno priključio svoju kuću na električni sistem.
    - Trećeg februara je podneta kriv. prijava protiv nepoznatog iizvršioca, koji je izvršio obijanje parkiranog vozila u centru Ade i otuđio radiokasetofon.
    - Podneta jer kriv. prijava protiv P.J. iz Ade zbog sumnje da je povredio propise o elektrodistribuciji. Naime, na odredjeni način je isključio strujomer iz sistema i tako je nekontrolisano koristio struju.
    - Od strane nepoznatog izvršioca izvršena je provala u prdavnicu br. 34 vlasništvo Ravnice Ada u Molu. Izvršioc je odneo sa sobom alkoholna pića i cigarete. Materijalna šteta se ceni na 8.000 dinara.
    - Dana 24. februara podneta je krtivična prijava protiv N.K. iz Mola, zobg osnovane sunmnje da je izvršio kriv.delo iz zakona o oružju i municiji. Prijavljeni je ručno izradio vatreno oružje, a policija je pronašla kod njega određenu količinu municije kao i druga eksplozivna sredstva, što je sve oduzela.
    - Podneta je kriv. prijava protiv P. Z. iz Mola zbog osnovane sumnje da je izvršio krađu drva na štetu vodoprivrede Senta u vrednosti od 10.000 dinara.
    Saobraćaj. Usled klizavosti puta, dana 6. 02. na raskrsnici ul. Lenjinova i Bakoš Kalmana u krivini, sletio je sa puta sa putničkom vozilom F. K. iz Ade, koji se kretao iz pravca Sente. Usled sletanja udario se u kuću, kada je vozač zadobio lakše povrede, a materijalna šteta je 30.000 dinara. U ovoj krivini i ranije se dešavale saobraćajne nezgode sve na isti način: sletanje sa puta, tako da ovo mesto već je postala crna tačka u saobraćaju.
    - Dana 26. 02. na raskrsnici Senćanski put i Nova ulica sudarili su se motocikl kojim je upravljao K. J. iz Ade i putničko vozilo sa vozačem M. J. takodje iz Ade. U ovom sudaru motorista je zadobio lakše telesne povrede.
    Falsifikovanje. Dana 14. februara kod N. K. iz Mola pronađena je sumnjiva novčanica od 200 evra. Novac je poslat na veštačenje, kada je utvrđeno da predmetna moneta od 200 evra falsifikovana.

mart 2005.

Naslovna strana
Prošlogodišnje ostvarenje
Ada dobija svoj most
Moj treći most se gradi u Adi
Počinje škola za osnovno obrazovanje odraslih
Rasprostranjenost raka
Vesti iz policije
Devizni račun Zavičajnom domu
Proglas
Impresum
ďťż

Design by VA