Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. március

Címoldal
Tartozni valahova
A II. Helyi Közösség idei terveiről
Az igéret szép szó, ha megtartják úgy jó!
Hogy sikeresen rajtoljanak a gazdák!
Húsvéthétfőn korán kelünk
Mai kántálók
Hidat kap Ada
Segíteni a minőségi oktatást
A Szarvas Gábor Könyvtár 2004-ben
Négy év alatt csak két lakás...
Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör gyermekszínjátszóinak tizenhárom éve
Községi szavalóverseny Adán
Csoportosított program szerint dolgozik a Vöröskereszt községi szervezete
Ada Község Rákellenes Egyesülete
Honda kisgépek bemutatója
Vágy egy teljesebb, boldogabb életre
Fanyar borok illatánál
Legnagyobb kincsünk: a gyermek
Hároméves az Oázis
Húsvéti készülődés a konyhában
Nyelvi figyelő
LVII. Zöld levél
Rendőrségi hírek
Hírek
Tanulóink írásaiból
Devizaszámla a Tájháznak
Az adai birkózósport
Az olvasó írja
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

HONDA KISGÉPEK BEMUTATÓJA

    A média képviselőin kívűl, több mint ötven üzletember – főleg a kereskedelmi házak tulajdonosai, vezetői – gyűltek össze Adán a Park szálló éttermében, arra a Honda termék-bemutatóra, amit az adai Termometal szervezett március l0-én. A meghívottak, egész Vajdaság területéről és Szerbia nagyobb városaiból, ezúttal első kézből és először értesülhettek a Honda termékek behozatalának, forgalmazásának és szervizelésének lehetőségeiről, ugyanakkor megtudhatták azt is, hogy maga a bemutató szervezője, a Termometal az egyedüli és kizárólagos képviselője a Honda világcégnek SCG területén. A kiállított termékeket az eszéki Hongoldonia D.o.o. szakemberei mutatták be.

    Hogy hogyan is került sor erre a rendkívül érdekes és színvonalas bemutatóra, ezt a Termometal tulajdonosa, MICSIZ JÓZSEF, magyarázta el, a következőképp:
    -Tudjuk, hogy a Termometal arról ismert, hogy mindig kereste az új utakat. Ez a mai nap is – úgy hiszem – olyan állomás a cég életében ami jelentős lesz a jövőbeni működésére: az eddigi termelési programja mellett új síkon próbálkozik, ez pedig nem más mint képviseletet létesíteni egy világviszonylatban is ismert céggel, a japán HONDÁVAL. Ezt a bemutatót két- két és fél hónapos tárgyalások előzték meg, és örülök annak, hogy ez idő alatt olyan eredményre jutottunk, hogy egy önálló termékbemutatót tarthatunk meg itt Adán. Erre a bemutatóra meghívtuk azokat az üzletfeleinket, akikkel az elmult évek folyamán szoros üzleti kapcsolat alakult ki. Fontos megemlítenem, hogy a Honda a 90-es évekig jelen volt Szerbiában, de a háborús körülmények, no meg az embargó miatt elhagyta ezt a piacot. Most egy horvát cég, az eszéki Hongoldonia révén, újra itt van. A cég igazgatója Jure Ždero úr, aki jelen van a bemutatón is, azt a feladatot kapta az anyavállalattól, hogy építsen ki kapcsolatot egy megfelelő céggel amelyik tulajdonképen két alapon tud komunikálni a Hondával. Az egyik az lenne, hogy termékeiket ezen a piacon árulnánk, a másik pedig, hogy bekapcsolódnánk a termelési folyamatba is, olyan formában, hogy először alkatrészeket gyártanánk a kultivátorok és más kisgépek részére. Ugy gondolom, hogy ez fantasztikus lehetőség ami nemcsak a Termometal, hanem Ada fémiparának is jelentősen növelné a színvonalát. A kezdeti egyedi darabok gyártása után, a sorozatgyártás is beindulna.

    - Szeretném elmondani azt is, hogy az eladási stratégiánkat széles sávra helyeztük és négy kategóriában határoztuk meg az eladást: első lépésként azokkal a kereskedelmi cégekkel szeretnénk viszonyt kiépíteni amelyeknek már van bejáródott üzleti hálózata és az eladás mellett vállalná a gépek karbantartását is a garanciális idő alatt és után. Ezek lényegében bázist képeznének a további terjeszkedésre. A másik vonalon egy olyan fiatal szakemberekből álló csoportot alakítanánk, akik a terepen mutatnák be a kiválasztott célcsoportnak a gépeket, munkaközben, a természetben. A következő lépés pedig az lenne, hogy minden kiállításon, vásáron, ahol a Termometal megjelenik, magával viszi ezeket a Honda gépeket és ott is prezentálná a közönségnek. A negyedik állomás pedig a tenderek kisérése, amikor a komunális vállalatok, nemzeti parkok stb. pályázatait kisérnénk és a kiírt tenderekre azonnal reagálnánk, különösen akkor amikor a lágerünkön lévő termékekről van szó. Ugyszintén szeretnén a kereskedőházakkal a már meglévő kapcsolatokat elmélyíteni azzal a céllal, hogy saját környezetükben ők is pályázzanak a kiírt tenderekre, mert egy adott környezetben jobban ismerik a lehetőségeket amiket ki kell használni.
    - Megemlíthetem, hogy az első fázisban a kisgépek családjáról van szó mégpedig a következő széles spektrumban: motokultivátorok, ezekre a kapcsolható eszközök, utána a vízpumpák, áramfejlesztők, fűkaszálók széles választéka, ajáljuk még a kézi fűnyírókat a trimmereket és más apró termékeket amiket széles körben alkalmazni lehet a kertészetben.
    - Arra a kérdésre, hogy van-e Honda képviselet az országban, azt válaszolhatom, hogy tudomásom szerint még nincs, ezek után mi vagyunk az elsők és egyedüliek ilyen státusszal. Tudomásom szerint egy-két kereskedő foglalkozik ugyan Honda gépek árusításával Belgrádban, de az csak sima kereskedelem – a gépeket behozza és itt igyekszik értékesíteni. Az általunk felállított model merőben más alapokon nyugszik. Sokkal szélesebb lehetőségekkel működik és ami messze eltér az előbbiektől, az az, hogy mi kétoldalú együuttműködést építettünk ki. Egyik oldalon a terméket behozzuk és itt próbáljuk értékesíteni, a másik oldalról pedig a kapcsolható eszközöket mi gyártjuk és szállítjuk ki, így az általunk gyártott termékek a Honda programjának részét képezi – mondta Micsiz József.
    Azzal, hogy a Termometal belépett a Honda kompánia családjába, igazolja helyes fejlesztési politikáját és előre kitűzött hosszú távu fejlesztési terveinek helyességét. Annyit még tudni kell erről a multi cégről, hogy a világ 29 országában van lerakata illetve 109 gyárában folyik a termelés. A Termometállal, ezek a számok eggyel növekedtek.

Vastag J.

mart 2005.

Naslovna strana
Prošlogodišnje ostvarenje
Ada dobija svoj most
Moj treći most se gradi u Adi
Počinje škola za osnovno obrazovanje odraslih
Rasprostranjenost raka
Vesti iz policije
Devizni račun Zavičajnom domu
Proglas
Impresum


Design by VA