Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. február

Címoldal
Az első lépések meglépve
Beszámoló a II. Helyi Közösség 2004. évi munkájáról
Mérlegen a tavalyi év
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Vastaps a Magyar Kultúra Alapítvány székházában
Kitárni a világot a diákok előtt
Szent Száva, az iskolák védőszentje
Folytatódik a renoválás
Szennyvíz-elvezetési és –tisztítási lehetőségek
Megmozdultak a gyümölcstermelők
Jóízű téli gyümölcs
Bemutatták városunkat
Feldobom a labdát
Gazdálkodni csak ésszerűen lehet
Jelen és múlt
Tűz van!
Megmozdult a tanyavilág fiatalsága
Tagtoborzás a Demokrata Pártban
35. MIRK - ADA
Mibe ültessem?
Amit az antibiotikumokról tudni kell
Nyelvi figyelő
LVI. Zöld levél
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Tájékoztatás
Hírek
A Községi Körkép internetes statisztikája
Téli fülőke
Hatékonyabb akciókat tervez a halúrszolgálat 2005-re
Februári jeles napok
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

VENČANJE PRED KAMERAMA

    Gledaoci prvog programa Nacionalne televizije Srbije (Televizija Beograd) 25. i 26. januara ove godine u okviru emisije "48 sati svadba" imali su priliku da vide i prate venčanje mladog bračnog para iz Mola, Dragane Džambas i Aleksandra Pajića. Cela priča se odigrala u porodičnoj kući Pajićevih u Molu i većim delom na ulicama i u radnjama Ade, pa zatim u velikoj sali Hotela «Park» isto u Adi, gde je 29. decembra 2004. odžana svećana svadbena večera i veselje.
     Nama je ceo događaj pričinio veliko iznenađenje, pa i zadovoljstvo što smo preko dvoje mladih sugrađana u neku ruku predstavljeni javnosti cele države i videli kako očima kamere izgleda naša opština, kako izgledaju naše radnje, institucije i krajolik. Ono što smo videli svima nama – a naročito mladom bračnom paru – služi na čast i možemo biti zadovoljni kako naša opština i sugrađani prikazani televizijskoj javnosti SCG.


Bračni par Aleksandar i Dragana Pajić

    Saša i Dragana su mi ispričali da su se u avgustu prošle godine telefonom prijavili za tu emisiju i 26. decembra u nedelju posle podne bili pozvani na upoznavanje, takozvani "kasting" u Beograd. Mlada kaže da je ona tada primetila da su bili simpatični u očima organizatora, ali je ipak bilo pravo iznenađenje, kad su već drugi dan, u ponedeljak, cela televizijska ekipa "Emotion" došla u njihovu molsku porodičnu kuću i "naterala" ih da u roku od tri dana organizuju i održe venčanje.
    Za pokrivanje troškova pripala im je dinarska vrednost 5 000 eura i oni su se uklopili u tu cifru. Sve potrebne rekvizite (venčanicu, burmu, frizuru, šminku, cipele, muško odelo, košulju, kravatu, muziku, cveće) nabavili u Adi, a svadbenu tortu, prevoz "Mercedesom" i matičarske usluge uzeli u Molu. Sve troškove umesto njih na licu mesta platila je reporterka u gotovini. Za ova tri dana, Ada i Mol odali su sliku solidnih (i privlačnih) varošica, a pred kamerama u emisiji Dragana i Saša – kako rekoh – predstavljali su nas šarmantno i inteligentno.
    Mladi su nam rekli i to da ih je posle emisije posetio novinar Titelskih novina pošto je Dragana rodom iz Mošorina, koji pripada opštini Titel. Naš list, "Opštinska panorama" oseća istu potrebu da zabeleži uspešan nastup dvoje mladih sugrađana na televizijskom ekranu, jer time su ne samo oni nego i Mol i Ada ušli u istoriju estrade.
    Mladi su na kraju od tri predloga izvukli besplatno poklon (medeno) putovanje avionom u Pariz u trajanju od 5 dana. Dopadljiva voditeljica programa bila je Irena Spasić.

Janoš Kiralj

februar 2005.

Naslovna strana
Kod ministra za ljudska i manjinska prava
Sa sednice Skupštine opštine
Novi rezultati u radu lokalne samouprave
Udruživanje voćara
Komunalije kod nas
Obrazovanje Saveta za zapošljavanje
Venčanje pred kamerama
U maju izložba pasa u Molu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA