Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. február

Címoldal
Az első lépések meglépve
Beszámoló a II. Helyi Közösség 2004. évi munkájáról
Mérlegen a tavalyi év
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Vastaps a Magyar Kultúra Alapítvány székházában
Kitárni a világot a diákok előtt
Szent Száva, az iskolák védőszentje
Folytatódik a renoválás
Szennyvíz-elvezetési és –tisztítási lehetőségek
Megmozdultak a gyümölcstermelők
Jóízű téli gyümölcs
Bemutatták városunkat
Feldobom a labdát
Gazdálkodni csak ésszerűen lehet
Jelen és múlt
Tűz van!
Megmozdult a tanyavilág fiatalsága
Tagtoborzás a Demokrata Pártban
35. MIRK - ADA
Mibe ültessem?
Amit az antibiotikumokról tudni kell
Nyelvi figyelő
LVI. Zöld levél
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Tájékoztatás
Hírek
A Községi Körkép internetes statisztikája
Téli fülőke
Hatékonyabb akciókat tervez a halúrszolgálat 2005-re
Februári jeles napok
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

I. HELYI KÖZÖSSÉG ADA
MÉRLEGEN A TAVALYI ÉV
Majd 7 millió dinár valósult meg a helyi járulékból

    A napokban vitatja meg az Első Helyi Közösség tanácsa az elmúlt év munkájáról és pénzügyi eredményeiről szóló jelentést, és az idei évi tervekről is szó lesz. A beszámolóból kitűnik, hogy reálisan terveztünk, hiszen a tervezett jövedelem 105%-ban valósult meg. Továbbá elmondhatjuk, hogy a tervezett beruházások is teljes egészében megvalósultak.
     A legnagyobb beruházás 2004-ben a Đuro Daničić utcában épített több mint 200 méteres útszakasz volt, amelynek költsége meghaladta a 2 millió dinárt. A Hajduk Veljko utcában az ugyanekkora kiépítetlen útszakaszt törött cseréppel töltöttük fel, hogy esős időben sem okozzon problémát a közlekedés. Az útépítést-betonozást ebben az utcában az idén tervezzük. A nyár folyamán majd 40 tonna aszfaltmasszát építettünk be az utak javítására. Ezt minden évben rendszeresen elvégezzük, mivel ez a meglévő utak megvédése céljából nagyon fontos.
    Az elmúlt évben úgy gyalogjárda épült a Krajina, a Hajduk Veljko és a Njegoš utcában. Több utcában, továbbá a nyugdíjas-egyesület udvarában is kisebb-nagyobb javításokat végeztünk.
    Az elmúlt évben a szennyvízcsatorna hálózat építését nem folytathattuk. Több utcában az áteresztőket és az esővíz-elvezető árkokat tettük rendbe. Itt mondjuk el, hogy az elmúlt hat évben az Első Helyi Közösség területén 1500 méter (1,5 km) szennyvízcsatorna épült. Továbbra is biztosítunk beton átfolyó csöveket azokhoz a házakhoz, ahol a tulajdonos a bejáratot építette.
    Kisebb részt vállaltunk a szeméttelep szanálásában, és az üdülőközpont (medencék - strand) működtetésében is. Az egészségháznak újraélesztő-mentőfelszerelést vásároltunk, míg a Cseh Károly Általános Iskola 1. számú épületének folyosóján az ablakcserék költségeit vállaltuk a Második Helyi Közösséggel közösen. Időszerű volt a tönkrement 120 éves ablakok cseréje. A középiskolában a riasztóberendezés felszerelésének költségeiben vettünk részt.
    Folyamatosan végeztük a zöld felületek és a játszóterek karbantartását. Helyi közösségünk területén az utcai világítás keretein belül több mint 150 égőcserére került sor, és több utcában elvégeztük a fák nyesését az Elektrovojvodinával közösen. Átfestettük helyi közösségünk épületét, ugyanis 1984, az átadás óta egyszer sem lett kívülről átfestve.
    Továbbra is lehetőségeinkhez mérten segítettük a polgári és sportegyesületeket, illetve társadalmi szervezeteknek a munkáját. Helyi közösségünk épülete maximálisan ki van használva, számos rendezvénynek és egyesületnek ad otthont. Szeptemberben megtörténtek a választások, megalakult az új összetételű tanács. Mivel a tanácstagok közül többen újra bizalmat kaptak, a folytonosság biztosítva van. 4 hónap után elmondhatom, hogy mindnyájuknak a tenni akarás és a választópolgárok érdekeinek képviselete a cél. Az ilyen hozzáállásnál az eredmények nem maradhatnak el. Testvértelepülésünkkel, Muzslyával, illetve a Muzslyai Helyi Közösséggel egyre szélesebb együttműködési formák alakultak ki. Külön öröm számunkra a gazdasági kapcsolatok kialakulása. Ennek köszönhetően az adai Obnova építőipari vállalat több tíz milliós értékű beruházásban van jelen Muzslyán.
    A felsoroltakon kívül az irodánkat felkereső polgároknak igyekszünk mindenben segíteni. Helyi közösségünkben a bizalom, a megértés és az együttműködés a legfontosabb. Márciusi számunkban ismertetjük majd a 2005-re előlátott terveket.

Gecse István,
az I. Helyi Közösség titkára

februar 2005.

Naslovna strana
Kod ministra za ljudska i manjinska prava
Sa sednice Skupštine opštine
Novi rezultati u radu lokalne samouprave
Udruživanje voćara
Komunalije kod nas
Obrazovanje Saveta za zapošljavanje
Venčanje pred kamerama
U maju izložba pasa u Molu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA