Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. augusztus

Cmoldal
nerbl nagyon nehz
J eredmny az els flvben
Vizsgabl 2004.
Tanuljunk meg egytt lni velk
Ilyen lenne a fiatalok szrakozsa?
Ktelez szocilis biztosts
Elbcsztunk Josip atytl
Zselyke
Mi mindenrt kell fizetni az egszsggyben?
Adn is nagy sikere volt a Ttferinek
riznnk kell az seinktl kapott npzent, nptncot
Mohol nagykzsg
Nemzetkzi gulysverseny
Flvi sszegezs
L. Zld levl
Fiatalok rjk
Nyelvi figyel
Egytt, egymsrt
Marad a rgi telefonkzpont
Arats tz nlkl
Rendrsgi hrek
jra kizldl a hatr?
Rejtlyes tzeset
tletid
Kispapunk csodabiciklije
Lgcsavaros kerkpr
Rekord disznknl
Most szaportsuk a musktlit!
Nyri csemegk
Nemzetkzi sporthorgsz-verseny Moholon
Rekord a Budzskbl!
Gold-Car Autsiskola
Kzsgnk amatr festi
Tarka oldal
Impresszum

Els Helyi Kzssg
NERBL NAGYON NEHZ
- 3 milli dinr valsult meg a helyi hozzjrulsbl -

    Az I. flvben a helyi hozzjrulsbl 3 milli dinr valsult meg. A kzsgi kltsgvetsbl az Els HK egy dinrt sem kapott, gy az, amit polgraink ltnak a helyi kzssgnk terletn, t- s jrdapts, vzelvezet rkok, tovbb a zldfelletek karbantartsa stb., kimondottan a helyi hozzjrulsbl trtnik. Hogy mennyi ez a 3 milli dinr, taln gy rzkelhetjk a legjobban, ha tudjuk, hogy a kzsgi kltsgvetst 120 milli dinrra terveztk.
    A napokban fejezdtt be a betont ptse a uro Dani i utcban. A 207 mteres szakasz kb. 2 milli dinrba kerl. A kivitelez az Obnova volt. Az ott lakk a kltsgek 10%-t vllaltk, amelyet 12 hnapon keresztl trleszthetnek. Jvre tervezzk a Hajduk Veljko utcban az gyszintn 200 mteres szakasz kiptst. Jniusban 24 tonna aszfaltmassza lett beptve 160.000 dinr rtkben. Foldozs a Becsei ton, a Temet, a November 29, a Nikola Tesla, a Rade Popovi s a Rade Konar utcban trtnt, mg egy-egy rvidebb szakasz thzsa a ikica Jovanovi s a Krajinai, a Temet s a Krajinai utca keresztezdsnl, tovbb a Mjus 1 s a Kossuth Lajos utca, a JNH s D. Obradovi, a Nikola Tesla s a D. Obradovi, valamint az Arany Jnos s a M. Pijade utck keresztezdseinl. Mg 16 tonna massza beptsre lesz szksg a Szab Szepesi Lszl utca kezdeti szakaszn kb. 20 mter hosszan az t lesllyedse miatt, s a Tiszapart utcban (a volt aszfaltbzis fel) vezet tszakasz kijavtsra.

    Az els flvben gyalogjrdk javtsra is sor kerlt a D. Obradovi, a R. Popovi, a M. Radujkov s a . Zrenjanin utcban, tovbb a nyugdjas otthon udvarban. j gyalogjrdt ptnk mg az idn a Krajinai s a Hajduk Veljko utca egy-egy szakaszn, tovbb a Njego utcban.
Folyamatosan folyik a zldfelletek karbantartsa, kiemelve az t jtsztr terlete. Nhny jtsztren tfestettk a hintkat, mg a N. Dudvarski utcban tallhat jtsztrnl a megrongldott tglafalat jrafalaztuk, s drthlt hztunk ki. gy labdajtkoknl elkerlhet az ott lakk zavarsa.
Folyamatos az utcai vilgts karbantartsa is, s a fk nyesse azokon a helyeken, ahol a bentt gak veszlyeztetik a zavartalan ramszolgltatst. Ezen a tern szorosan egyttmkdnk az Elektrovojvodinval. Termszetesen van mg bejegyzett hely, ahov a mai napig nem jutottunk ki, de a fk nyesse mg az idn megtrtnik.


Javtjk az tburkolatot

    A helyi kzssgeken keresztl trtnik a fldmvesek bejegyzse is, ez december 31-ig tart. Az Egszsghznak 180,000 dinr rtkben jraleszt s mentfelszerelst vsroltunk, mg a Cseh Kroly ltalnos Iskola 1. szm pletnek folyosjn az ablakcserk kltsgeit vllaltuk a II. Helyi Kzssggel kzsen.
    Mindezek mellett az irodnkat felkeres polgrok szrevteleit s panaszait igyeksznk megoldani. Bizalommal vannak irntunk, ellenben eszkzhiny miatt mindenhol azonnal nem tudunk eleget tenni. nerbl nagyon nehz. A szennyvzcsatorna hlzat ptsnek a folytatsa is nagy az igny, de kimondottan csak helyi hozzjrulsbl egy-egy kisebb szakasz ptse lehetsges. Abban bzom, hogy az j kzsgi vezets nemcsak a csatornahlzat ptsre, hanem a tisztt berendezsre is tall eszkzket, tovbb hogy a szemtteleppel kapcsolatban is elrehalads trtnik.


Elkszlt az j t a . akovi utcban

    Szeptemberben esedkes az j sszettel tancs megvlasztsa Helyi Kzssgnkben. Az elmlt ngy vben Vastag Jnos, a tancs elnke s Csuvik Dezs mind a 25 lsen rszt vett. Smit Kroly mindssze egyszer, Bakos Zoltn pedig ktszer nem tudott megjelenni. Lakatos Zoltn ngyszer, Gyetvai Pter s rmnyi Frigyes tszr, Bakos Sndor hatszor, Velicki Stevan htszer, Andrcki Eszter nyolcszor, Kelemen Jzsef kilencszer, mg Mranov Milorad s Milnikov Milanka 14-szer maradt tvol. Simon Jzsef s Andrcki Mihly tancstagok idkzben elhunytak.
    Bzom benne, hogy az elkvetkez ngy vben is tbbsgkben olyan kldtteket vlasztunk, akik prtsemlegesek, s kimondottan a polgroknak, s nem a prtoknak az rdekeit kpviselik. A helyi kzssg valdi feladatt csak addig tudja eredmnyesen elvgezni, ameddig sikerl a prtpolitikt kvl tartani.

Gecse Istvn,
az I. Helyi Kzssg titkra

avgust 2004.

Naslovna strana
Teško je oslanjajući se samo na sopstvena sredstva
Naša lokalna samouprava 2000-2004.
Štampanje Panorame je zadovoljstvo
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA