Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. augusztus

Cmoldal
nerbl nagyon nehz
J eredmny az els flvben
Vizsgabl 2004.
Tanuljunk meg egytt lni velk
Ilyen lenne a fiatalok szrakozsa?
Ktelez szocilis biztosts
Elbcsztunk Josip atytl
Zselyke
Mi mindenrt kell fizetni az egszsggyben?
Adn is nagy sikere volt a Ttferinek
riznnk kell az seinktl kapott npzent, nptncot
Mohol nagykzsg
Nemzetkzi gulysverseny
Flvi sszegezs
L. Zld levl
Fiatalok rjk
Nyelvi figyel
Egytt, egymsrt
Marad a rgi telefonkzpont
Arats tz nlkl
Rendrsgi hrek
jra kizldl a hatr?
Rejtlyes tzeset
tletid
Kispapunk csodabiciklije
Lgcsavaros kerkpr
Rekord disznknl
Most szaportsuk a musktlit!
Nyri csemegk
Nemzetkzi sporthorgsz-verseny Moholon
Rekord a Budzskbl!
Gold-Car Autsiskola
Kzsgnk amatr festi
Tarka oldal
Impresszum

Egytt, egymsrt
Nagycsaldos tallkozt tartottak Adn

    A jlius utols eltti htvgjn tdik alkalommal rendezett csaldi vasrnapot a helyi Tzsziget Tisza Menti Nagycsaldosok Egyeslete. Gynyr krnyezetben, az Adica dlkzpontban tartottk meg az egsz napos rendezvnyt. Dleltt 10 rakor Krizsn Vilmos, a helyi nagycsaldos egyeslet elnke ksznttte a vendgeket, s megnyitotta a tallkozt. A megnyitt az Aranykapu Mveldsi Egyeslet tagjainak alkalmi msora tette nneplyesebb. Az nnepsg utn Krizsn Vilmos elmondta, mr tdik alkalommal szervezik meg a rendezvnyt, mely tavaly ta nemzetkziv vlt, mivel magyarorszgi nagycsaldos egyesletek is rszt vesznek rajta: -Az idn Csongrdrl s Oroshzrl nyolcvankt ltogat rkezett. A vajdasgi egyesletekbl: Zentrl, Csantavrrl, Topolyrl, Kishegyesrl, Cskrl,

Horgosrl, Magyarkanizsrl szervezetten jttek a rsztvevk. Szabadkrl s Nagybecskerekrl is rkezett egy-egy csald. Az adaiak s moholiak tbb mint szzan jelentek meg, sszesen hatszz rsztvev rkezett a csaldi vasrnapra. Szmunkra a legfontosabb, hogy a csaldok egsz napot legyenek. Mivel ebben a rohan vilgban nagyon kevs a lehetsg, hogy apuka s anyuka eljtsszon a gyerekekkel. Itt viszont egsz nap egytt vannak. Olyan msorszmokat iktattunk be a rendezvny programjban, amelyben a csaldok egytt jtszanak. A staftajtkban, ktlhzsban, rplabdban, az olimpiai medencben lebonyoltand gyessgi jtkokban a csaldok egytt versenyeznek. Vgl kvetkezik a tombola, mely mindig rdekes a csaldok szmra. Kln rm szmunkra, hogy az adai pldt kvetve t msik kzsgben is hasonl rendezvnyt szerveztek vagy szerveznek az idei vben.

A zentai szervezet mr tbb ve megszervezi, jnius utols htvgjn megtartottk a tallkozt. ket kvettk a topolyaiak, akik msodszor szerveztk meg a rendezvnyt. A magyarkanizsai s kishegyesi egyeslet az idn elszr szervezte meg a tallkozt, valamint augusztus elejn tartjk a csantavriek. mondta. Az elnk kzlte, hogy a rendezvnyt tmogatta a Hatron Tli Magyarok Hivatala, mely hathats anyagi s infrastrukturlis tmogatst nyjt a vajdasgi nagycsaldok szvetsgnek, a VANCSESZ-nek is. A tallkoz dleltti msora a csaldi staftajtkkal vette kezdett, melyben anyuka, apuka s gyermek fellltsban hromtag csapatok versenyeztek. Ezt kvette az elsseglynyjt bemutat, valamint a ktlhz verseny. Ebd utn kvetkezett a csaldi rplabdabajnoksg, melyen az apukk s az anyukk kztti mrkzs volt a legrdekesebb. A rendezk egsz napos kzmves foglalkozst szerveztek gyermekek s felnttek szmra, akik textlibl klnbz figurkat kszthettek. Volt mg ingyenes nyiratkozs, amelyen brkinek megigaztotta a frizurjt a hrom borbly. A jtk hatrok nlkl elnevezs egyrs gyessgi verseny volt a legrdekesebb, melyen az egsz csald rszt vehetett. Ezt a versenyt az olimpiai medencben bonyoltottk le. Szerencsre sem ezt, sem a tombolt nem mosta el az es, sikerlt mg idejben befejezni. A tombola fnyeremnyt, egy ventiltort az adai Krizsn Magdolna nyerte.

Csin

avgust 2004.

Naslovna strana
Teško je oslanjajući se samo na sopstvena sredstva
Naša lokalna samouprava 2000-2004.
Štampanje Panorame je zadovoljstvo
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA