Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. augusztus

Címoldal
Önerõbõl nagyon nehéz
Jó eredmény az elsõ félévben
Vizsgabál 2004.
Tanuljunk meg együtt élni velük
Ilyen lenne a fiatalok szórakozása?
Kötelezõ szociális biztosítás
Elbúcsúztunk Josip atyától
Zselyke
Mi mindenért kell fizetni az egészségügyben?
Adán is nagy sikere volt a Tótferinek
Õriznünk kell az õseinktõl kapott népzenét, néptáncot
Mohol nagyközség
Nemzetközi gulyásverseny
Félévi összegezés
L. Zöld levél
Fiatalok írják
Nyelvi figyelõ
Együtt, egymásért
Marad a régi telefonközpont
Aratás tûz nélkül
Rendõrségi hírek
Újra kizöldül a határ?
Rejtélyes tûzeset
Ítéletidõ
Kispapunk csodabiciklije
Légcsavaros kerékpár
Rekord disznóéknál
Most szaporítsuk a muskátlit!
Nyári csemegék
Nemzetközi sporthorgász-verseny Moholon
Rekord a Budzsákból!
Gold-Car Autósiskola
Községünk amatõr festõi
Tarka oldal
Impresszum

Együtt, egymásért
Nagycsaládos találkozót tartottak Adán

    A július utolsó elõtti hétvégéjén ötödik alkalommal rendezett családi vasárnapot a helyi Tûzsziget Tisza Menti Nagycsaládosok Egyesülete. Gyönyörû környezetben, az Adica üdülõközpontban tartották meg az egész napos rendezvényt. Délelõtt 10 órakor Krizsán Vilmos, a helyi nagycsaládos egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket, és megnyitotta a találkozót. A megnyitót az Aranykapu Mûvelõdési Egyesület tagjainak alkalmi mûsora tette ünnepélyesebbé. Az ünnepség után Krizsán Vilmos elmondta, már ötödik alkalommal szervezik meg a rendezvényt, mely tavaly óta nemzetközivé vált, mivel magyarországi nagycsaládos egyesületek is részt vesznek rajta: -Az idén Csongrádról és Orosházáról nyolcvankét látogató érkezett. A vajdasági egyesületekbõl: Zentáról, Csantavérrõl, Topolyáról, Kishegyesrõl, Csókáról,

Horgosról, Magyarkanizsáról szervezetten jöttek a résztvevõk. Szabadkáról és Nagybecskerekrõl is érkezett egy-egy család. Az adaiak és moholiak több mint százan jelentek meg, összesen hatszáz résztvevõ érkezett a családi vasárnapra. Számunkra a legfontosabb, hogy a családok egész napot legyenek. Mivel ebben a rohanó világban nagyon kevés a lehetõség, hogy apuka és anyuka eljátsszon a gyerekekkel. Itt viszont egész nap együtt vannak. Olyan mûsorszámokat iktattunk be a rendezvény programjában, amelyben a családok együtt játszanak. A stafétajátékban, kötélhúzásban, röplabdában, az olimpiai medencében lebonyolítandó ügyességi játékokban a családok együtt versenyeznek. Végül következik a tombola, mely mindig érdekes a családok számára. Külön öröm számunkra, hogy az adai példát követve öt másik községben is hasonló rendezvényt szerveztek vagy szerveznek az idei évben.

A zentai szervezet már több éve megszervezi, június utolsó hétvégéjén megtartották a találkozót. Õket követték a topolyaiak, akik másodszor szervezték meg a rendezvényt. A magyarkanizsai és kishegyesi egyesület az idén elõször szervezte meg a találkozót, valamint augusztus elején tartják a csantavériek. –mondta. Az elnök közölte, hogy a rendezvényt támogatta a Határon Túli Magyarok Hivatala, mely hathatós anyagi és infrastrukturális támogatást nyújt a vajdasági nagycsaládok szövetségének, a VANCSESZ-nek is. A találkozó délelõtti mûsora a családi stafétajátékkal vette kezdetét, melyben anyuka, apuka és gyermek felállításban háromtagú csapatok versenyeztek. Ezt követte az elsõsegélynyújtó bemutató, valamint a kötélhúzó verseny. Ebéd után következett a családi röplabdabajnokság, melyen az apukák és az anyukák közötti mérkõzés volt a legérdekesebb. A rendezõk egész napos kézmûves foglalkozást szerveztek gyermekek és felnõttek számára, akik textíliából különbözõ figurákat készíthettek. Volt még ingyenes nyiratkozás, amelyen bárkinek megigazította a frizuráját a három borbély. A játék határok nélkül elnevezésû egyórás ügyességi verseny volt a legérdekesebb, melyen az egész család részt vehetett. Ezt a versenyt az olimpiai medencében bonyolították le. Szerencsére sem ezt, sem a tombolát nem mosta el az esõ, sikerült még idejében befejezni. A tombola fõnyereményét, egy ventilátort az adai Krizsán Magdolna nyerte.

Csin

avgust 2004.

Naslovna strana
Teško je oslanjajući se samo na sopstvena sredstva
Naša lokalna samouprava 2000-2004.
Štampanje Panorame je zadovoljstvo
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA