Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. szeptember

Címoldal
Tenni a dolgunkat
Községi hírek
Itt van az ősz, itt van ujra
Nemzetközi Ifjúsági csereprogram Adán
Világméretű sakkjátszma
Lakossági fórum Moholon
Paskó atya konyhája
Vigyázzunk nagyon a szívünkre!
Hol van Anya?
Nyár utója – ősz eleje!
Élni a hagyományainkat
Esztétikai érzékek kényeztetése
Őszelő Zöldike módra
Paskó atya vendégségben nálunk
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Felújítva, felszentelve
Zöld levél
Szakszervezeti hírek
Adaiak nyerték a 41. ART adai horgászversenyt
Sakk
Tarka-barka
Impresszum

Tenni a dolgunkat

    Az elmúlt időszakban, azután, hogy panaszkodtam az újságunk nehéz anyagi helyzetére, többen érdeklődtek hogyan tudnának segíteni. Vannak, akik bizonyos összeget fizettek be a folyószámlánkra, amit ezúton is köszönünk, és biztattak bennünket, hogy fel ne adjuk, megszokták és várják a Körkép megjelenését, ennyi év alatt megszerették.
    Nekünk jól esik a biztatás, mert ez ad erőt, hogy tizenhat év után is mindent megtegyünk, hogy lapunk minden hónapban eljusson hű olvasóinkhoz. Más…
    A „ma” témája, amiről mindenki beszél és lát az nem más, mint a menekültkérdés. Naponta látjuk, hogy tízezrek sétálnak be Európába, mivel a Híradók fő témája a migránsok beáramlása. Az ezres tömegek láttán lecsendesülünk, és valahol belül örülünk, hogy mindez nem velünk történik. Nekünk ezek a körülmények között is, továbbra is mindent meg kell tenni, és nem szavakkal, hanem tettekkel, hogy fiataljaink ittmaradjanak!
    Nagyobb és látványosabb eredményeket kellene már felmutatni, minden szinten, hogy élhetőbb feltételeket biztosítsunk magunknak, mert mint látjuk, még a menekültek is nagyon gyorsan, szinte rohanva igyekeznek elhagyni országunkat.
    Mostmár elhiszem, akármennyire is nehéz elhinni, hogy országunkban, és itt újra minden szintre gondolok, nem azért nem történnek láthatóbb eredmények, mert ennyire telhetetlen emberek élnek és vezetnek bennünket, hanem mert a politikát irányító tőkével és hatalommal rendelkező embereknek (emberek?) ez így felel meg. A pozitív változás be fog következni, csak még azt nem tudni mikor és milyen áron. Mi addig is tegyük a dolgunkat és örüljünk egymásnak. Menni fog, ha tudjuk, hogy a jónál is van jobb, de a rosszabbnál is van rosszabb.

Gecse István

septembar 2015.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Mladi pišu
Aktivnosti Sindikata
Vesti iz policije
Šah
Impresum


Design by VA