Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. április

Címoldal
Ünnepek és hétköznapok
Községi hírek
Hálóingek a zentai kórház számára
Gyermekszívvel láttuk a világot
Gergely tűzmadarai
Ének és játék a kisgyermekekkel
Emlékezés – történelem – művelődés
Ki a legjobb!?
Ápolni kell a régi hagyományokat!
Szólj, síp, szólj!
Diákszínjátszóink továbbjutottak
60+
Egy nap a sport jegyében
Tárlat a tavaszi megújulás jegyében
A 44. MIRK Adán
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiаtalok írják
Érdemes benézni az állatkertbe
Zöld levél
Sakk
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Impresszum

Egy nap a sport jegyében

    Hatodszor is nagy siker volt az Adai Tavaszi Sportnap, melyet 2014. április 5-én bonyolítottak le. Az eseményt az adai Pilates-Relaks Sportegyesület rendezte meg a helyi Cseh Károly Általános Iskolában. A Tegyél egy lépést az egészségedért! mottóval életre hívott egészséges életmód esemény ünnepi műsorát a Čika Jova Zmaj iskoláskor előtti oktatási és nevelési intézmény ovis tánccsoportja nyitotta meg  akiket Lukács Ilonka, Lengyel Pesznyák Izabella és Aleksandra Kis Juhász  készítettek fel, majd hallhattuk  Csernus Valéria erre az alkalomra írt saját költeményeit, melyet unokáival adott elő. A rendezvényt szervező egyesület elnökének, Horvát Évának a köszöntő szavai után dr. Tóth Barna Elvira, az Egészségház igazgatónője is szólt intézményének a sportnaphoz való csatlakozásáról, hiszen az Egészségház idén is egészségvásár keretében ingyenes szűrővizsgálatokkal egészítette ki e rendezvény egészét.
    – Az élet mozgás. A mozgás élet - hangsúlyozta Horvát Éva. – Célom, hogy nemtől és kortól függetlenül minél nagyobb tömeget vonjak be a testmozgás szépségének és fontosságának világába. A mozgásnak, mint életjelenségnek egyik eleme a sport, melynek rendszeressége jó fizikai erőnlét, valamint egészséges és kiegyensúlyozott mindennapok alapja. Életmódunkat körülményeink és szokásaink határozzák meg és jellemeznek minket, egyben lehetővé is tehetik az egészségünk megőrzését amennyiben gondot fordítunk rá. Az egészséges életmódra nevelés komplex folyamat. A rendszeres testmozgás energiával tölt meg, nagyobb az állóképesség, könnyebb a stressz kezelése, a testi-lelki harmóniától fokozottabb a szellemi koncentrációs képesség, megelőzhető a szív- és érrendszeri betegségek. Olyan sporttevékenységet kell választani, ami eléggé érdekel bennünket ahhoz, hogy kitartsunk mellette és lényeg, hogy élvezzük és örömet jelentsen. Ennek érdekében idén is választékos sportösszeállításból válogathattak a mozgásra vágyók. Elégedett vagyok a rendezvény látogatottságával és örömmel tölt el, hogy a VI. Adai Tavaszi Sportnappal újabb lehetőséget nyújthattunk a Lépéshez az egészségért!
    A mozgásgyakorlatok előtt Pesznyák Erika rajztanárnő kihirdette a Sportnap alkalmából meghirdetett rajzpályázat díjazottjait, akik ebben az évben az alsós kategóriában: I. hely 3.b, II. hely 4.b, III. hely 1.c, különdíjat kapott a 2.c, 3.c, 4.a ás 4.c osztály. A felsős kategóriában I. helyezett lett a 8.c osztály, II. helyezett a 7.c és III, helyezett az 5.a osztály, különdíjas a 7.b.
    A sportkavalkád a megnyitó után délután 6 óráig volt látogatható, melynek kiváló oktatói voltak Horvát Éva – pilates, Borsos Éva – capoera, Hitri Tímea – dance aerobic, Hangodi Kornélia – yoga, Szabó Valentína – alakformáló fittness, Kiss Beatrix – step aerobic, Igor Segedinski – boot camp, Rákos Zsuzsa, Szabó Igor és Aleksandar Zelić – funkcionális tréning, Damir Vukšić – kézilabda edzés.

Lajkó Szilvia

april 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Omladinci pišu
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA