Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. április

Címoldal
Ünnepek és hétköznapok
Községi hírek
Hálóingek a zentai kórház számára
Gyermekszívvel láttuk a világot
Gergely tűzmadarai
Ének és játék a kisgyermekekkel
Emlékezés – történelem – művelődés
Ki a legjobb!?
Ápolni kell a régi hagyományokat!
Szólj, síp, szólj!
Diákszínjátszóink továbbjutottak
60+
Egy nap a sport jegyében
Tárlat a tavaszi megújulás jegyében
A 44. MIRK Adán
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiаtalok írják
Érdemes benézni az állatkertbe
Zöld levél
Sakk
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Impresszum

Tárlat a tavaszi megújulás jegyében

    Tavaszi tárlatával hívta fel a figyelmet az ADART Képzőművészeti Alko-tók Egyesülete a tavaszi megújulás fontosságára és a természettel való összhangra. Az április 7-én nyílt kiállítás, mely Ada képzőművészeti életének egyik kiemelkedő eseménye, szorongásoktól mentes életérzést tükrözött vissza, valamint az összefogás és az együttműködés szellemében valósult meg, hiszen a tavaszi tárlat színességéhez munkáival hozzájárult az első helyi közösség hagyományápoló csoportja. A sokszínű, műfajban, témában, és technikában rendkívül izgalmas kiállítás a megújulásra és pozitív életszemléletre való felhívás nem titkolt szándékával rendezték meg. Bár az alkotók nincsenek könnyű helyzetben, de tehetségük révén a művek megalkotásában találják meg önmaguk kifejezési módját, egyéni hangjukat és önálló stílusukat.

    A kiállításon látható alkotások közvetlen kapcsolatot létesítenek a művészek és a befogadó közönség között.
    – Pozitív életszemléletet kialakítani nem is könnyű – szögezte le Bíró Albert Erzsébet, az ADART vezetője – ám ha kellő mélységben megértjük a körülöttünk levő világ és saját lélekállapotaink működését, sikerül. Hiszen csupán egyetlen különbség van köztük, az életszemlélet. Figyelnünk kell a természetre és önmagunkra, és összhangban váltani a tavaszra. Teret kell biztosítanunk arra, hogy kibontakozhassunk, és az alkotónak lehetőséget nyújtani, hogy bemutathassa művét.
    A kiállító terem nyugalmas csendjében, feltöltődhettünk a művek által közvetített művészi gondolatokkal. Nagyböjt és tavasz: szomorúság és vidámság, és egy pillanatra érzékennyé válunk, majd ráhangolódunk a jó és öröm befogadására.

Lajkó Szilvia

april 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Omladinci pišu
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA