Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. április

Címoldal
Ünnepek és hétköznapok
Községi hírek
Hálóingek a zentai kórház számára
Gyermekszívvel láttuk a világot
Gergely tűzmadarai
Ének és játék a kisgyermekekkel
Emlékezés – történelem – művelődés
Ki a legjobb!?
Ápolni kell a régi hagyományokat!
Szólj, síp, szólj!
Diákszínjátszóink továbbjutottak
60+
Egy nap a sport jegyében
Tárlat a tavaszi megújulás jegyében
A 44. MIRK Adán
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiаtalok írják
Érdemes benézni az állatkertbe
Zöld levél
Sakk
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Impresszum

60+
Körkép az Idősek Napközijéből

    A moholi Idősek Napközijében több olyan kezdeményezésről hallhattunk, melyeket érdemes megemlíteni. A programokra az idősekről való új típusú felelős gondoskodás jellemző. Nagy József, az Idősek Napközijének vezetője osztotta meg az információt, miszerint: A nőnap alkalmából a Vesna Civrić vezette Duga szegénységcsökkentő bizottsága lepte meg az időskorú hölgyeket ajándékkal.
    A márciusi hónapban Újbudán sor került egy az időskori aktivitással kapcsolatos konferenciára azon önkormányzatok képviselő számára, akik csatlakoztak a 60+ programhoz. Újbuda EU-s pályázatának nemzetközi partnerein kívül (Prága V. kerülete - CZ, Marosvásárhely - RO, Nádszeg - SK, Ustron - PL és  Trogír - HR) Ada község képviselői Apró Bakai Magdolna, a Szociális Gondozó Központ igazgatónője, Komáromi Katalin, a moholi Idősek Otthonának képviselője és Nagy József a moholi Idősek Napközijének vezetője ismertették a helyi intézmények gyakorlatait és tapasztalatait. A szakmai konferencián és találkozón résztvevő adai, moholi és törökfalusi nyugdíjasok alkotóműhelyek munkájában vehettek részt a három napos rendezvényen. A testvérvárosi találkozóra Urbán Mónika, a községi elnök helyettese vezette az adai delegációt.
    A minőségi idősödés kiemelkedő képviselőjeként a moholi Nyugdíjas-egyesület tagjai hagyományos rendezvényeik és  bevált programjaik keretein belül figyelmet fordítanak saját maguk szellemi karbantartására, kapcsolataik ápolására és nem utolsósorban székhelyük és környezetük rendezésére is. Gondoskodó és törődő aktivitással vettették bele magukat a tavaszi nagytakarításba a napközi területén és az épület renoválásba áprilisban, és nem volt akadály a létramászás sem. (kép). A munkaakción kívül részt vettek az Idősek Otthonában megrendezett hagyományos húsvéti kiállításon és tojásfestő versenyen április 10-én. Az ünnepi megnyitón fellépett a Nyugdíjas Egyesület ének- és mazsorett csoportja (kép a színes borítón), valamint ízléses kézműves alkotásokkal gazdagították a rendezvény tárlatát. A szórakozás mellett tanúságot tettek a humanitárius oldalukról, ugyanis a Szociális Gondozó Központtal karöltve húsvéti csomagokat készítettek idős, szegény sorsú, valamint magányos polgárok számára, hagyományos ünnepi étkekkel. Az aktivisták 43 csomagot készítettek és lepték meg vele a rászorulókat (kép a színes borítón).
    Nagy József elmondta még, hogy az Egyesület új vezetőséget választott, melynek elnöke Zsótér Mihály lett. Terveik között továbbra is szerepelnek a hagyomány – és kapcsolatápoló rendezvények és találkozók, vagyis továbbra is hallatja hangját a 60+ generáció.

Lajkó Szilvia

april 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Omladinci pišu
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA