Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. április

Címoldal
Ünnepek és hétköznapok
Községi hírek
Hálóingek a zentai kórház számára
Gyermekszívvel láttuk a világot
Gergely tűzmadarai
Ének és játék a kisgyermekekkel
Emlékezés – történelem – művelődés
Ki a legjobb!?
Ápolni kell a régi hagyományokat!
Szólj, síp, szólj!
Diákszínjátszóink továbbjutottak
60+
Egy nap a sport jegyében
Tárlat a tavaszi megújulás jegyében
A 44. MIRK Adán
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiаtalok írják
Érdemes benézni az állatkertbe
Zöld levél
Sakk
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Impresszum

Hálóingek a zentai kórház számára

    Az adai Műszaki Iskola ruhakészítő-szabó szakos tanulói április 15-én a zentai kórházban ünnepélyesen adták át azokat a hálóingeket, amelyeket az intézmény szülészeti osztálya számára varrtak.
    – A történet akkor kezdődött, amikor az adai Műszaki Iskola egyik tanárának gyermeke született, és a kórházi látogatás  során az újdonsült apuka azt látta, hogy a kismamák hálóingei már igencsak elhasználódtak, és ekkor jött az ötlet, hogy a Műszaki Iskola ruhakészítő-szabó szakos tanulói készítsenek hálóingeket – magyarázta Gilice Hilda, a Műszaki Iskola igazgatóhelyettese. – Bíró Árpád tanár úr kezdeményezte az akciót, amelyhez támogatóként csatlakozott Adankó Nándor adai vállalkozó, aki az anyagot és a cérnát biztosította, Szalai Árpád pedig elkészítette azokat a címkéket, amelyeken a ruha készítőinek emblémája szerepel, és amelyeket a hálóingek ujjára varrtak, a kórház jele pedig pecsét formájában kerül a ruhák elejére. Ezekkel a hálóingekkel is szeretnénk népszerűsíteni a ruhakészítő-szabó szakmát, hiszen az méltatlanul került háttérbe az utóbbi időben – hangsúlyozta a Műszaki Iskola igazgatóhelyettese.


A hálóingek ünnepélyes átadása a zentai kórházban

    Szalma Éva textilszakos tanárnő vezetésével ötvenöt hálóing készült el az iskolaműhelyben.
    – A mintát a szülészeti osztály főnővérétől, Sterbik Tímeától kaptuk, és annak alapján sablonokat készítettünk, kiszabtuk és meg is varrtuk az öltözékeket. Mintegy hetvenegy méter anyagból ötvenöt darab hálóing készült el március végére. A tanulók nagy lelkesedéssel fogadták a munkát, talán majd egyszer ők is használni fogják ezeket – mondta Szalma Éva.
    A II-6 osztály tanulói, Szűgyi Csilla, Vermes Anita, Kormos Éva, Zaj Beáta és Varga Réka a gyakorlati órákon állították össze a hálóingeket.
    – Jó gyakorlás volt, és örülök annak, hogy megajándékozhatjuk ezekkel a ruhákkal a zentai kórház szülészeti osztályát. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy így segíthettünk – mondta Kormos Éva
    – Remélem, hogy nővérem, Brigitta, aki éppen babát vár, ki is próbálhatja az egyiket – tette hozzá Zaj Beáta.
    A tanárnő azt is hozzátette, hogy a lányok szinte egymással versengve varrták a hálóingeket, a legtöbbet Varga Rékának sikerült elkészítenie.

Józó Krizsán Mónika

april 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Vesti iz policije
Omladinci pišu
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA