Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. július

Címoldal
Átadták Ada község elismeréseit
Ada község napja - 2013
Aratás
Községi hírek
Ada napi rendezvények
„Mi a művészet?...
Aratás
Cirkusz
Laboratóriumi berendezés ajándékba
Építészek Egerben és Szarvason
Tudatos fürdőfejlesztésre van szükség
130 éves lehetne
A fény barátai
Egy hét hagyomány
Ez elment kaszálni…
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Szakszervezeti hírek
A Körkép arcképcsarnoka – VIII.
Kutyabaj
Baráti találkozó
Osztálytalálkozók
Impresszum

Ada napi rendezvények

    Ada napja alkalmából (amelyet már több éve július másodikán ünnepelünk) június 28-án este a Cseh Károly általános Iskola éttermében megnyílt az I. Helyi Közösség hagyományápoló csoportjának kézimunka-kiállí-tása, és az adai ADART Képzőművészeti Alkotók Egyesülete néhány tagjának munkái is társultak e kiállításhoz!  A teremben ízléses elrendezéssel láthattunk fehér és színes hímzésű asztalterítőket, szalvétákat, poháralátéteket …; horgolt kézimunkákat a Hagyományápoló csoport tagjai jóvoltából,  míg az ADART néhány tagja olaj- és akrilfestményeket, fafaragást, ötletes maszkot, festett üveget állított ki.  A megnyitón elhangzott hogy e kiállítás kapcsolódik az Ada napi rendezvényekhez, és e két csoport fejlődését is igyekezik tükrözni!  A látottak alapján ez igaz is!


Kirakodóvásár a korzón


Adai és moholi képeslapok gyűjteményes kiállítása

    Június 29-én délelőtt több különféle sportrendezvényt tartottak: az Üdülőközpont kézilabda-pályáján női és férfi kézilabda mérkőzésre került sor, a teniszpályákon csapat teniszverseny volt (ez június 30-án délelőtt a női egyéni és férfi páros és egyéni versenyekkel folytatódott), délután az AFK futballpályáján az öregfiúk focimeccsét élvezhették a nézők, ugyanakkor a SOFKA sporttermében nemzetközi asztalitenisz-versenyt tartottak, a Műszaki Középiskola sportcsarnokában pedig sakkverseny zajlott. Padénál, az Aranka folyócskán sporthorgász-versenyt szervezett a Tisza Sporthorgász Egyesület!
Délelőtt 10,30 órakor a Szarvas Gábor Könyvtár képtárában megnyílt az „Ada régen és most” elnevezésű postai képes levelezőlap-kiállítás. A képeslapok Sima Vukov adai lakos tulajdonában vannak és a kiállított fotókópiás (másolatos) gyűjteményt az adai könyvtárnak adományozta.
    A Művelődési műsor, amelyen jelen volt Urbán  Mónika községi alelnök és Rákos Rózsa, a Községi Tanács művelődéssel megbízott tagja, 16 órakor kezdődött a nyári színpadon (erre többen összejöttek).  Elsőként a  moholi Novak Radonić Művelődési Egyesület zenekara és tánccsoportja szerbiai és vajdasági dalokat, táncokat adott elő, majd a Vadvirág hagyományápoló kör két tánccsoportja, kis ének-szólistája és asszonykórusa követte őket. A rendezvény következő fellépő egyesülete az Aranykapu volt (ők a citeracsoporttal, táncosokkal, hegedű-szólistával, énekcsoporttal – Sóti Éva vezetésével – léptek színpadra).  A sort a Venus táncklub mazsorett-leánykái folytatták ügyes bemutatóikkal, majd a New Ada Dance táncklub két szóló-párosa és tánccsoportja kápráztatta el a nézőket formációs táncokkal, jaiwe- tánccal és latin-amerikai táncokkal  (itt kell megjegyeznem, hogy e Klub a nemrégiben megtartott világbajnokságon igen kiváló eredményeket ért el!).  A műsort a moholi – adai Midnight  táncklub csoportjai zárták diszkó-, rock-, dél-amerikai, klasszikus (keringő) tánccal, ugyanakkor két pantomim-táncot is láthattunk, amely igen érdekes volt. Este könnyűzenei koncertek voltak!


Fiatalok fellépése a nyári színpadon

    Az Ifix ifjúsági szervezet délutáni vetélkedője „Egy perc és nyersz” elnevezéssel szintén az Ada napi rendezvényekhez kapcsolódott, mint ahogy az 500 porció bab, amelyet adagonként 250 dinárért lehetett megvásásárolni a fürdő területén. 
    Meg kell említeni az egész napos kirakodóvásárt a központban, amelyen kézművesek, iparművészek és cukrászok árulták termékeiket, alkotásaikat, gyermekjátékokat; ha valaki megéhezett, a nyári színpad mögött rostonsült ételek közül válogathatott a sörsátornál elfogadható áron (150 illetőleg 100 dinárért)! Délután és este, aki fiákerezni szeretett volna, azt is megtehette, és még a „szél is érte”!

Ada napján


A nyári színpad


Moholiak az aratóversenyen


Kézimunka-kiállítás


Sakkverseny


Szerb néptáncosok

Bálizs Géza

juli 2013.

Naslovna strana
Dan opštine Ada - 2013
Opštinske vesti
Vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA