Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. július

Címoldal
Átadták Ada község elismeréseit
Ada község napja - 2013
Aratás
Községi hírek
Ada napi rendezvények
„Mi a művészet?...
Aratás
Cirkusz
Laboratóriumi berendezés ajándékba
Építészek Egerben és Szarvason
Tudatos fürdőfejlesztésre van szükség
130 éves lehetne
A fény barátai
Egy hét hagyomány
Ez elment kaszálni…
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Szakszervezeti hírek
A Körkép arcképcsarnoka – VIII.
Kutyabaj
Baráti találkozó
Osztálytalálkozók
Impresszum

Laboratóriumi berendezés ajándékba
Új hematológiai analizátorral gazdagodott az adai Egészségház

    Az adai Egészségház laboratóriuma a nagykikindai Rotary Club jóvoltából egy nyolcezer euró értékű új berendezéssel gazdagodott. Az új hematológiai analizátor, amelyet tegnap délben ünnepélyes keretek között adtak át rendeltetésének, nagymértékben megkönnyíti majd az intézmény laboratóriumának munkáját.


Dr. Tóth Barna Elvira és Milan Jovanović az új berendezés átadásakor

    Az új berendezés átadása alkalmából szervezett ünnepségen a nagykikindai Rotary Club képviseletében Milan Jovanović elmondta, a Rotary Club világszerte igen sokrétű jótékonysági tevékenységet fejt ki, amellyel elsősorban a társadalom szociálisan legérzékenyebb rétegeinek nyújt segítséget. Hangsúlyozta: a nemzetközi szervezet szerbiai részlege azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az elkövetkező időszakban húsz szerbiai település számára nyújtson kiemelt segítséget, különös tekintettel azok egészségügyi intézményeire. Hozzátette, a nagykikindai Rotary Club választása egyrészt azért esett az adai Egészségházra, mert a klub tagjai között adai személyek is vannak, másrészt pedig azért, mert – ahogyan fogalmazott – az adai intézmény Szerbia legeredményesebben működő egészségházai közé tartozik.
    – Az adai Egészségház laboratóriumában állandóan arra törekszünk, hogy minél korszerűbb felszereléseket használjunk annak érdekében, hogy minél tökéletesebb analíziseket végezhessünk, köztük mindazokat az analíziseket, amelyeket az elsődleges egészségügyi ellátás szintjén el kell végeznünk, hogy a pácienseinknek ne kelljen Zentára, Nagykikindára vagy más településekre utazniuk – magyarázta dr. Tóth Barna Elvira, az adai Egészségház igazgatónője. – A nagykikindai Rotary Clubtól kapott hematológiai analizátornak nagyon örülünk, mert nagymértékben megkönnyíti majd az intézmény laboratóriumának a munkáját. Egy nagyon korszerű berendezésről van szó, amit maximálisan ki tudunk használni, hiszen a laboratóriumunk szolgáltatásait naponta negyven-ötven személy veszi igénybe, ami évente több ezer analízist jelent, éppen ezért a berendezés mind az itt dolgozók, mind a páciensek számára rendkívül sokat jelent majd – tette hozzá az egészségügyi intézmény vezetője.

Máriás Endre, Magyar Szó

juli 2013.

Naslovna strana
Dan opštine Ada - 2013
Opštinske vesti
Vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA