Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. július

Címoldal
Átadták Ada község elismeréseit
Ada község napja - 2013
Aratás
Községi hírek
Ada napi rendezvények
„Mi a művészet?...
Aratás
Cirkusz
Laboratóriumi berendezés ajándékba
Építészek Egerben és Szarvason
Tudatos fürdőfejlesztésre van szükség
130 éves lehetne
A fény barátai
Egy hét hagyomány
Ez elment kaszálni…
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Szakszervezeti hírek
A Körkép arcképcsarnoka – VIII.
Kutyabaj
Baráti találkozó
Osztálytalálkozók
Impresszum

Egy hét hagyomány
Sikerrel zárult a Vadvirág nyári tábora

    A XIX. Vadvirág Néptánc és Népzene Tábor résztvevői a szeszé-lyes időjárás ellenére is kitartóan vettek részt az oktatásokon és élvezték a szabadidős programokat. A július 8-a és 14-e között megrendezett népszerű tábor programsorozata az idén is vonzotta az érdeklődőket korhatár nélkül határon innen és túlról is.
    A rendezvény helyszíne ez alkalommal is a lóversenypálya volt. A kisgyermekeknek a temerini Lukács Imre és lánya, Lukács Sára tanított rábaközi táncokat, az idősebb korosztállyal a felvidékről érkezett Dobsa Tamás és Dobsa Fodor Mónika foglalkozott, akik magyarbődi és gömöri táncokkal ismertették az ifi csoportot.
    Népzenét is tanulhattak a táborlakók: Varga Imola a pásztorfurulyásokkal foglalkozott, Keszég Ákos a vonós hangszereseket oktatta, Varga Gergő pedig tamburázni tanította az arra érdeklődők csapatát.

    A táborban a néptánc és népzene oktatása mellett a hagyományápolás jegyében minden délután alkotó műhelyekben tölthették szabadidejüket a kézművességre kedvet kapó táborosok. A nemezelést a zentai Katarina Šturc vezette, a gyöngyfűzést a topolyáról érkezett Borsodi Ákos felügyelte, a népi fazekasság fortélyait pedig idén is Orcsik Csabával korongozhatták.
    Minden nap estéjére különleges program ígérkezett: játékok, a hagyományos ki mit tud, a magyarországi Ludányi-Horváth Attila előadása a Múlt és jövő a Szent Korona-tan szerint címmel, a Baraparty együttes koncertje, a Tisza menti hagyományőrzők estje Bodor Anikóra emlékezve, a felvidéki Kuttyomfitty társulat interkatív előadása, tábortűz és táncház szinte minden este Resócki Roland vezetésével. A tábor ideje alatt Keszég Ákos és a Fokos népzenei együttes, valamint a Kócos tamburazenekar gondoskodott a talpalávaló muzsikáról. Emellett lovagolhattak Bognár Valentin közreműködésével, és ismerkedhettek az íjászattal is ifj. Koós Dezső irányításával.
    Természetesen azokról sem feledkezhetünk meg, akik finom falatokkal kényeztették a tábor résztvevőit egész héten, ők pedig a szakácsnők: Szabó Ilonka, Kalocsai Teréz és Komlós Erika.
    A táborlakók fergeteges gála keretein belül búcsúztak el egymástól a Vadvirág Hagyományápoló Kör rendezvényének vasárnapján. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alap, a Tartományi Művelődési Titkárság, a Halász József Mezőgazdasági Kombinát, magánszemélyek és nem utolsó sorban a szülők támogatták.

Lajkó Szilvia

juli 2013.

Naslovna strana
Dan opštine Ada - 2013
Opštinske vesti
Vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA