Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. július

Címoldal
Átadták Ada község elismeréseit
Ada község napja - 2013
Aratás
Községi hírek
Ada napi rendezvények
„Mi a művészet?...
Aratás
Cirkusz
Laboratóriumi berendezés ajándékba
Építészek Egerben és Szarvason
Tudatos fürdőfejlesztésre van szükség
130 éves lehetne
A fény barátai
Egy hét hagyomány
Ez elment kaszálni…
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Szakszervezeti hírek
A Körkép arcképcsarnoka – VIII.
Kutyabaj
Baráti találkozó
Osztálytalálkozók
Impresszum

ÍGY ARATTAK MOHOLON
Ez elment kaszálni…

    Az aratási ünnepség idén is felvonulással kezdődött Moholon. A Nyugdíjas Egyesület rendezvényére érkező versenyzőket és vendégeket július 7-én a reggeli órákban a szervezők zsíros kenyérrel és pálinkával várták az egyesület székháza előtt. Az Adáról, Zentáról, Felsőhegyről, Szenttamásról, Padéról és Orompartról érkezett aratók a vendéglátók csapataival együtt fogatos kocsikkal vonultak a falun keresztül az aratásra kijelölt Kis Kővágó István és Gizella tulajdonában lévő búzatábláig.

    Miután kisorsolták a parcellák sorszámait a benevezett 10 csapat között, és tagjaik nekifogtak a reggeli előkészületeinek. A terítéket az aratóverseny bírái, Mucsi Tibor, Raffai József és Tóth György pontozták, majd szabadon kóstolhatott belőle minden jelenlevő. A bőséges és finom falatok után megkezdődött az ünnep fénypontja, a verseny, melyet a Nyugdíjas Egyesület elnöke, Fehér Ilona nyitott meg. A kijelölt parcellákon elvégzett munka után minden résztvevőt és az esemény támogatóit finom ebéd várta a nyugdíjasok klubjában. Az ebéd után, a zsűri értékelése alapján kiosztották a díjakat: az első három helyezett serleggel lett jutalmazva: első lett a zentai csapat, második helyen végeztek a szenttamásiak, és a dobogó harmadik helyére a padéi csapatot értékelték. A vidám versenynek viszont mindenki nyertese volt, aki csak részt vett a lelkes helyi nyugdíjasok megmozdulásán, hiszen részese lehetett egy felszabadult közösség ünnepségének. 
    A helyieket a Kis Kővágó István, Kis Kővágó Gizella, Molnár Rózsa és Mészáros Sándor – Sicó összetételű Búza virág és a Zsótér Mihály, Zsótér Ida, Sípos Rozália és Horvát Mária tagokat összefogó Búzakalász csapat képviselte.

    Ez a hagyományos rendezvény a barátkozáson és a kapcsolattartáson kívül kiemeli a közös munka értelmét és értékét. Az aratóünnepség megszervezésében és lebonyolításában odaadóan vettek részt a nyugdíjas egyesület tagjai, de számíthattak kívülálló anyagi és erkölcsi támogatókra is, mint az Önkormányzat, a Moholi Helyi Közösség, az Idősek Otthona, az Agromerkur, a Buza-coop, a Sandra kötöde, a Linda pékség és mások.
    A hetedikei aratóverseny után 13-án aratóbállal tettek koronát a moholi Nyugdíjas Egyesület tagjai az idény hagyományaira épülő ünnepségre, ez szintén sikerrel zajlott.
    A moholi Nyugdíjas egyesület aktív tagjai közös erővel és összetartással az idén is hangulatos és vidám hagyományápoló programot szerveztek.

Szöveg Lajkó Szilvia,
fotók Zsótér Ida

juli 2013.

Naslovna strana
Dan opštine Ada - 2013
Opštinske vesti
Vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA