Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. július

Címoldal
Átadták Ada község elismeréseit
Ada község napja - 2013
Aratás
Községi hírek
Ada napi rendezvények
„Mi a művészet?...
Aratás
Cirkusz
Laboratóriumi berendezés ajándékba
Építészek Egerben és Szarvason
Tudatos fürdőfejlesztésre van szükség
130 éves lehetne
A fény barátai
Egy hét hagyomány
Ez elment kaszálni…
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Szakszervezeti hírek
A Körkép arcképcsarnoka – VIII.
Kutyabaj
Baráti találkozó
Osztálytalálkozók
Impresszum

Átadták Ada község elismeréseit

    A községi képviselő-testület díszülésével és a község nyilvános elismeréseinek átadásával zárult az adai Park Hotelben a községnapi rendezvénysorozat. A rangos elismerések között az önkormányzat egy díszoklevelet és egy emlékérmet, valamint hét díszoklevelet és egy posztumusz elismerést adományozott azoknak a polgároknak és jogi személyeknek, akik, és amelyek jelentős mértékben hozzájárultak a község fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.
    Az ünnepségen a Musica Humana kamarakórus énekelte el a szerb és a magyar himnuszt, majd Búcsú Attila, a képviselő-testület elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: július másodika minden évben az a nap, amikor a képviselő-testület ülésén nem a község jövőjét meghatározó döntések születnek, hanem a testület tagjai visszatekintenek a múlt legmeghatározóbb eseményeire, és értékelik a mögöttük álló időszakot.


A Musica Humana fellépése a díszülésen

    Bilicki Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte: nehéz év van a község mögött, ám ennek ellenére is igen jelentős eredményeket tudhat magáénak.
    – A gondok és nehézségek, amelyek az elmúlt időszakot jellemezték, arra figyelmeztetnek bennünket, hogy mind nagyobb teret szenteljünk a szociális kérdéseknek, karoljuk fel a foglalkoztatottak jogainak érvényesítését és a gazdaság támogatását új munkahelyek létesítése céljából – magyarázta a polgármester. Hozzátette: – Ezért az önkormányzat július végéig meghirdeti követelményrendszerét a jogi személyek támogatására, amely a helyi munkaerő cégenkénti mind nagyobb alkalmazásán alapul, valamint a foglalkoztatottak kizsákmányolásának és a feketemunkának a visszaszorítását szorgalmazza. Mindannyiunk számára egyértelmű kell, hogy legyen, hogy jövőnk a saját kezünkben van, és csakis közös erőfeszítésekkel tudjuk megvalósítani céljainkat – szögezte le Bilicki Zoltán.
    A program folyatásában előbb Nadina Subotički Bach D-moll szonátájából adott elő részletet, majd Bilicki Zoltán és Búcsú Attila átadták a község elismeréseit. Fennállásának húszéves jubileuma alkalmából, illetve a belföldön és külföldön elért eredményeiért az adai Musica Humana kamarakórus díszoklevélben részesült, Kuzma Józsefet, az Integrál Pedagógusegyesület alapítóját pedig érdeméremmel tüntették ki az egyesületben végzett tízéves sikeres munkájáért.


Búcsú Attila átadja a Musica Humana részére az elismerést Rákos Józsefnek (Fotók: Máriás E.)

    Dicséretben részesült Božić Boglárka, a Halász József Női Kézilabdaklub edzője, aki két korcsoporttal is rendkívül eredményes munkát végez; Peckó Egon, az Ifix Ifjúsági Szervezet aktivistája, aki önkéntes munkája révén nagymértékben hozzájárult az aktivizmus fejlődéséhez a községben; Poják János, aki a régi kántorénekek összegyűjtése, kottázása és kiadása terén végzett értékes munkájáért érdemelte ki az elismerést; Varga Imola, akit az adai Vadvirág Hagyományápoló Körben végzett odaadó oktatói munkájáért díjaztak; dr. Csehpál Pál, aki sokévi szakmunkájáért és a község társadalmi életében való aktív részvételért kapta meg az elismerést; Nenad Vukojević, a moholi Bácska Labdarúgóklub pionírjainak és kispionírjainak edzője, akit a sport fejlesztésében kifejtett munkájáért díjaztak; valamint a moholi Midnight Táncklub, amelynek sokévi munkáját, valamint a tánc népszerűsítése terén kifejtett erőfeszítéseit ismerték el. A község polgármestere sokévi szakmai és társadalmi-közéleti munkásságának elismeréseként posztumusz polgármesteri köszönőlevelet adományozott a közelmúltban elhunyt dr. Rusák József állatorvosnak, ezt leánya, Rusák Hajnalka vette át.

Máriás Endre, Magyar Szó

juli 2013.

Naslovna strana
Dan opštine Ada - 2013
Opštinske vesti
Vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA