Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. július

Címoldal
Átadták Ada község elismeréseit
Ada község napja - 2013
Aratás
Községi hírek
Ada napi rendezvények
„Mi a művészet?...
Aratás
Cirkusz
Laboratóriumi berendezés ajándékba
Építészek Egerben és Szarvason
Tudatos fürdőfejlesztésre van szükség
130 éves lehetne
A fény barátai
Egy hét hagyomány
Ez elment kaszálni…
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Szakszervezeti hírek
A Körkép arcképcsarnoka – VIII.
Kutyabaj
Baráti találkozó
Osztálytalálkozók
Impresszum

A Körkép arcképcsarnoka – VIII.

    PALATINUS ZOLTÁN, Ada. Egy beszélgetést jegyeztünk le, ami vele készült – mint a Standard Kommunális Közvállalat megbízott igazgatójával – községünk vízellátásával kapcsolatban, a vele járó kötelezettségekről, gondokról, tervekről. A riport címe: Éltető elemünk a víz. (Körkép, 129. sz. 4. old. – Vastag J.)
    PÁMER HAJNALKA, Ada. Egy kiváló sportolót – úszót- mutatunk be Hajnalka személyében, akinek a neve bevésődött az adai úszósport történetébe. „Jó ha valakinek vannak álmai és kergeti őket. Az álmok egyben lehetnek kitűzött célok is, amelyeknek meg-valósításáért érdemes küzdeni…”– vallja Hajnalka, az Öttusáról álmodom című riportban. (Körkép, 120. sz. 24. old – Király J.).
    Dr. PAPP GYÖRGY, Magyarkanizsa.  Azért emlékezünk meg lapunkban In memoriam cím alatt dr. Papp Györgyről, az újvidéki Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom nyugalmazott tanáráról, mert bizonyos szálak Adához is kötötték, elsősorban évfolyamtársa Király János személyében, másodsorban ő volt az Új Kanizsai Újság alapító szerkesztője, így az újságunkon keresztül is kapcsolatban voltunk vele (Körkép, 117. sz. 17. old. – Király J.)
    PAPP TIBOR, Ada. Egy kiváló képességű fiatalembert mutattunk be a Rakétamodellezés című írásunkban, ami nem másról szól, mint Papp Tibor hobbijáról, a modellezésről, amivel kijutott a világbajnokságra is. Ez is igazolja, hogy a hobbiját magas szinten műveli, elbeszélésében pedig több érdekességet is megtudhatunk erről a nemes időtöltésről. (Körkép, 90. sz. 24. old. – Csincsik Zs.)
    PÁRDUCZ BÉLA, Ada. Az idősebb generáció még emlékszik hogyan, milyen formában és főleg ki árusította a Magyar Szót.  A fiatalok már csak az idősebbek elbeszéléseiből tudhatják ki is volt Párducz Béla, azaz a Párducz család. Évtizedeken keresztül egyedüli napilap-árusító. Ada és a Párducz név valamikor egybeforrt – különösen, ha a Magyar Szó volt a téma. Érdekes riportban mutatjuk be az utolsó klasszikus lapárust, családjával, munkájával együtt a Magyar Szó különkiadás cím alatt. (Körkép, 117.sz. 18. old. – Király J.)
    PATAKI PÉTER, Mohol. A Templomfestés mesterség vagy művészet? – hangzik a riport címe, amire végeredményben választ is kapunk, ha elolvassuk Pataki Péter moholi templomfestővel készült beszélgetést. A lejegyzett beszélgetés több más érdekes valóságra is rávilágít, ami ezt a nemes foglalkozást képviseli. (Körkép, 126. sz. 12. old. – Vastag J.)
    PATUS DÁVID, Ada. Hétfő a borbély vasárnapja című cikkben mutatjuk be Patus Dávidot, aki hosszú évek során kerékpárjával járta be a „kuncsaftjait”, és nem ők mentek hozzá nyiratkozni, borotválkozni. Ugyanitt megismerhetjük Tóth Zoltán borbélyt, aki még ma is aktívan dolgozik. A cikkből sok érdekes adatra bukkanunk, ami a borbélyszakmát illeti. (Körkép, 108. sz. 12. old. – Király J.)
    PECZE RÓZSA, Ada. Az adai Műszaki iskola tanárnője, elektrotechnikai tantárgyakat ad elő, ám a vele készült riport egészen más oldaláról mutatja be. Bevezetőként csak ennyit: kimondott természetbarát, rengeteget utazott, bejárta a „fél világot”, természetfotóival vált ismertté az ország határain túl is. A cikk címe: Messzi tájak szerelmese. (Körkép, 78. sz. 8. old. – Király J.)
    PESZNYÁK ERIKA, Ada. Rövid bemutatás készült Erikáról mint rajztanárról, pedagógusról, aki minden igyekezetével arra törekszik, hogy a képzőművészet alapjait átadja tanítványainak. Ez volt a kezdet, Egy kiállítás kapcsán mutattuk be Erikát. (Körkép, 13. sz. 13. old. – Vastag J.)
    PÉTER DÁVID, Ada. Minden községnek vannak kimagasló egyéniségei az élet akármelyik területéről. Ilyen Péter Dávid, aki a nevét az adai futball történetébe írta be nagybetűkkel. A vele készült riportból közelebbről is megismerhetjük ezt a nemes lelkű embert, Pedró, Pedró című riportunkban. (Körkép 104. sz. 8. old. – Király J.)
    PÉTERVÁRI ATTILA, Ada. Színes riportot olvashatunk az adai rádióamatőrök munkájáról, A készülék előtt mindenki egyforma cím alatt. A beszélgetésben megszólalnak még Kéki László, és Gajó Béla, akik elmondják a rádiósklub működését, sikereit, gondjait. (Körkép 127. sz. 22ó. Old. – Józó M.)
    PÉTERVÁRI ISTVÁN, Ada. Színes riportban mutatjuk be talán az utolsó rönkhasító mestert, akinek élete legnagyobb részét a rönkök, a gerendák, lécek fűrészelése töltötte ki. A riport címe Fából vaskarika. (Körkép, 115.sz. 12. old. – Király J.)
    Dr. PINTÉR SÁNDOR, Ada. Az az ember, akit nem kell külön bemutatni a helybeliek számára. Gyermekgyógyászként kezdte, majd nőgyógyász szakosítást végzett, külföldön is dolgozott, ma magánrendelőjében fogadja pácienseit. Magáról, munkájáról vall az Örömmel várjuk vissza című beszélgetésben. (Körkép, 137. sz. 11. old – Pergel Zs.)
    POJÁK JÁNOS, Ada. Érdekes foglalkozást vagy inkább hivatást mutatunk be A régi kántorénekek tudósa című riportban, ami Poják Jánossal, ismert temetkezési vállalkozóval készült. Munkája mellett aktívan foglalkozik a kántorénekek gyűjtésével, amivel gazdagítja a kulturális élet effajta vonalát. A riportból sok más érdekességet is megtudunk, ami személyét és munkáját illeti. (Körkép, 141. sz. 22. old. – Király J.)
    POZSGAI FERENC, Ada. Mi tagadás, sokan szeretjük a jó, zamatos pálinkát, annak minden fajtáját. Riportalanyunk hivatásos pálinkafőző, a vele készült beszélgetésben elmondja mi a titka a jó pálinkának, a jó minőségű gyümölcs erjesztésének, mert csak az érett gyümölcsből lehet jó pálinka. A riport címe Két szakítás között. (Körkép, 66. sz. 12. old .– Vastag J.)

Összeállította: Vastag János

juli 2013.

Naslovna strana
Dan opštine Ada - 2013
Opštinske vesti
Vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA