Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. augusztus

Címoldal
Összefogással a víz ellen
Emberek, képek, események
Szent István ünnepén
Kenyérszentelő volt Adán
Szeptembertől számlázzák a szemétkihordást
Akiknek a vérében van a tánc
A Tanyaszínház Adán járt
Nagyboldogasszonyi ünnepség és kézműves vásár
Három csapat is továbblépett
Könyvtár a tanyavilágban
Kenyérszentelés Törökfalun
Mennyit kell még aludni a bazenig?
Békák potyogtak az égből
Ön szerint mi a legégetőbb kérdés községünkben?
Táncoslábú fiúk, lányok
Sms-sel az eghészséges gyermekekért
Novak Radonić Festőtábor Moholon
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Kevés kisgólya
Zöld levél
Női foci Adán
Haldorádó a Budzsák
Árnyas oldal
Az eltűnt idő nyomában
Képek a vizsgabálból
Impresszum

Összefogással a víz ellen

    Az idén községünket sem kímélte az időjárás. Többször esett jégeső, amely a mezőgazdaságban okozott tetemes károkat, míg a sok kiadós eső és zápor sok lakó- és melléképületben okozott jelentős károkat. Több utcában a talajvíz is magas szinten van, amely úgyszintén gondot okoz az ottlakóknak.
    Az önkormányzatnak és a helyi közösségeknek is elsődleges feladatuk közt szerepel, hogy ezekben az utcákban ahol a víz gondot okozott, a rossz idő beállta előtt a meglévő esőelvezető árkokat kitisztítják és ahol szükséges újakat ássanak. Bilicki Zoltán, községi elnök és az adai I. és II. Helyi Közösség tanácsa közös tervet fogadott el melynek alapján az Első HK területén a következő utcákban végzik el a fent említett munkákat: a Nušićeva, Hajduk Veljka, Đure Daničića, Nenad Dudvarski, Szabó Szepesi László, Március 8. és a Dósa András utcákban.
    A megállapodás tartalmazza, hogy a földmunkákat (az árkok gépi kiásását, a föld elszállítását és a szükséges méréseket) továbbá a betoncsövek szakszerű és szintezett beépítését a község pénzeli. A helyi közösségek biztosítják a betoncsövek beszerzését, amelyből a háztartások térítésmentesen három egyméteres csövet kapnak bejáratonként. Az Első HK ezen kívül magára vállalta annak a 180 méter 400-as átmérőjű PVC-csöveknek a beszerzését, melyeknek értéke kb. fél millió dinár, amely az említett csatornahálózatot összeköti a valamikori téglagyár területével.
    A II. Helyi Közösség területén a következő utcákban végzik el a meglévő esővíz-elvezető árkok szanálását és újak ásását: a Đura Đaković mindkét oldalán, míg a Svetozar Miletić, Karađorđe, Krizsán Máte, Dózsa György, Bakos Kálmán, Horvát, Táncsics Mihály, Vase Stajić, Zentai út és Isztriai utca kritikus szakaszain.

Gecse István

avgust 2010.

Naslovna strana
Od septembra iznošenje smeća se plaća preko računa
"Lebovi na prozoru"
Likovna kolonija "Novak Radonić" Mol
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA