Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. április

Címoldal
Adai helyzetkép
Emberek, képek, események
Magány
Félúton a bekötőút
Sokan keresik a munkát
Képek az Első Helyi Közösségben elvégzett munkákról
Küzdelem a rák ellen
Nyertes középiskolai diákok fogadása
Villanyrendőr Moholon
Az urbanizáció hatása az egészségre
Még idejében
Éremeső az adai Műszaki Iskolában
Pulcsik a védenceknek
Cobra-akció
Csalán ételbe-italba
A bizonyítás éve
Pályaválasztás
A házasságról
40. MIRK – éremaratás után
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Csősz ügyek
Teológiai gondolatok
Kávézzunk együtt
Zöld levél
Az adai pravoszláv egyházközség története – II.
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Poljočuvari

    – Od početka formiranja poljočuvarske službe, znači od 1. marta, mogu reći, da je ista postizala dobre rezulatate, što se ogleda u neposrednim kontaktima sa ljudima na terenu, rešavanje nastale probleme na zadovoljavajući način – rekao je, kao uvod, šef službe Dragoljub Bajić. – Zadatak čuvara, koji rade praktično 7 sati dnevno, i to dvokratno, da kontaktiraju sa ljudima, sa vlasnicima parcele. Posebnu pažnju smo posvetili ljudima – čobanima, napravili smo spisak lica koji čuvaju ovce, održali smo sastanak sa njima i dogovorili smo se gde mogu da teraju ovaca na ispašu. U vezi ovog pitanja imali smo konsultacije i sa predstavnicima DTD-a i PD „Halasa“. U toku proteklog meseca imali smo osam slučajeva kada smo uhvatili ili pronašli prestupnike, a nastale sporove rešili smo dogovaranjem sa vlasnicima – oštećenima, i uspeli smo da pričinjene štete saniraju na obostrano zadovoljstvo. Ipak morali smo podneti dve prekršajne prijave zbog nedozvoljene ispaše ovaca na našem terenu iz susedne opštine.
    – Poljočuvarska služba ima jako dobru saradnju sa lovačkim udruženjima u Adi i u Molu, u svako doba možemo računati na njihov pomoć, a u dogovoru sa njima, oni ustupaju svoja terenska vozila u slučaju potrebe – nastavio je šef službe. Inače služba je solidno opremljena, svaki čovek je dobio uniformu, mobilni telefon, fotoaparat i obezbeđeno im je gorivo za motore. Planiramo pojačati službu sa spiska javnih radova naročito u sezoni sazrevanja plodova (voće, povrće, žitarica i sl.).
    – Naša služba je tako postavljena da više deluje preventivno nego represivno. Zalažemo se za to da se ljudi dogovaraju u vezi učinjene štete, da nađu zajedničko rešenje, da ne dođe do pisanja prekršajne prijave. U potpunosti smo prihvatili načelo da „mi služimo građane“, što i maksimalno pridržavamo. Ovo dokazuje činjenica, da do sada nikakva žalba nije stavljena na rad službe.
    – Na kraju moram istaći, da imamo odličnu saradnju sa svim zainteresovanim faktorima, posebno sa mesnima zajednicama u Adi (I. i II MZ), koje su obezbedile mesečno po 10 lit. goriva sa kojim gestom naveliko su pomogli da služba može redovno da obavlja svoj zadatak – završio je šef službe, Dragoljub Bajić.

april 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Berza rada u Adi
Urbanizacija i zdravlje
Po hitnom postupku
Dan škole Novaku u čast
Molski dobošar
Vesti
Vesti iz policije
Poljočuvari
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA