Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. augusztus

Címoldal
Amiről beszélni kell
Községi hírek
Az ország legfiatalabb polgármestere
Ülésezett a községi képviselő-testület
Útjavítás és esővízelvezető-árok ásás
Első Helyi közösség tanácsának üléséről
Nálunk nincs uborkaszezon
Moholi morzsák
Adaiak eredményei a MIRK-en
Nagyboldogasszonyi gondolatok
Nagyboldogasszonyi Aranykapu-vásár
Adán is szerepelt a Tanyaszínház
Aki mer, az nyer!
Egy moholi olimpikon története
A családon belüli erőszak
Régi adai szabóságok
Számítógép előtt ülőknek
Felhívás
Rendőrségi hírek
Szép vers mára
Nyelvi figyelő
Azok a szegény madarak!
Zöld levél
Adai győztes galamb(ász)ok
Sport
Címeres nemeslevelek - IV.
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal - Napos oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U prošlom mesecu registrovano je ukupno 39 krivičnih dela, od čega 16 dela se odnose na privredni kriminalitet a 23 na opšti. Od tih 23 dela, 16 su evidentirana sa poznatim izvršiocima, a 8 dela sa nepoznatim izvršiocima.
    U oblasti privrednog kriminaliteta podneta je krivična prijava protiv pet lica (dve iz Ade zatim iz Kaća, Novoga Sada i Sente) zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćenog korišćenja kredita. Sa tim nedozvoljenim radnjama počinili su ukupno 11 kriv. dela.
    Podenta je krivična prijava protiv odgovornog lica zbog zolupotrebe službenog položaja i zloupotrebe ovlašćenja u privredi, kada je uzimao robe iz Mlinprodukta što nije platio.
    Podneta je kriv. prijava protiv Srđana N. Iz Sombora, odgovornog lica u preduzeću Mehanizacija, zbog osnovane sumnje da je u periodu između 2004. i 2006. godine prikazivanjem neistinitog sadržaja u poslovnim knjigama oštetio dobavljače na području Ade i na taj način za sebe i preduzeće pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 300.000 dinara.
    Podneta je kriv. prijava protiv Alberta S iz Ade, zbog osnovane sumnje da je prijavljeni u svojstvu odgovornog lica u Voysat-u d.o.o. Ada bez prethodne registracije i pribavljenog odobrenja Republičke agencije za telekominkaciju, u ime i za račun svoje firme, od početka februara uz novčanu nadoknadu pružao telekominakcione usluge (distribucije radio i TV programa) preko kablovske mreže.
    U oblasti opšteg kriminaliteta napominjemo dve teške krađe. Jedna se dogodila u Molu kada je izvršilac iz dvorišta G.S odneo veću količinu sekundarne sirovine, a druga krađa se desila na bazenima, kada je izvršilac iz objekta Mlinprodukta odneo veću količinu robe.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu podneta je 9 prekršajnih prijava, od čega tri se odnose na vređanje i zlostavljanje, a tri na izazivanje tuče sa šest izvršioca.
    Ovde treba napomenuti, da smo od policije saznali da u julu mesecu prijavljeno je održavanje 9 javnih skupova, od kojih po masovnosti najveći je bio susret motorista. Na ovoj priredbi, što je trajalo praktično tri dana, boravilo je oko 7000 ljudi i oko 1500 motorista. Treba istaći da policija nijednom nije morala da interveniše, sve manifestacije su završene bez incidenata.
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda – 4 sa materijalnom štetom (ukupna šteta se ceni na 440.000 dinara) i jedna sa posledicom smrti. Naime, dana 18 jula, kada je održan susret motorista, prema saopštenju policije, oko 1,30 časova u Adi u krivini Lenjinove ulice dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio B. Žolt iz Sente. Nesreća se dogodila na taj način što je vozač motocikla marke Kavasaki zbog neprilagođene brzine uslovina i stanju puta, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta i od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Policija je napomenula i to, da te noći patrola saobraćajne policije je pokušala da zaustavlja vozača i da izvrši redovnu kontrolu, ali on je pobegao, odnosno nije stao na znak policije.
    Žrtva droge. Policija je podnela kriv.prijavu protiv Gorana J. iz Mola, zbog osnovane sumnje da je počinio kriv. delo omogućavanje uživanja opojnih droga. Naime, u porodičnoj kući prijavljenog, dana 2. avgusta sastalo se više lica gde su uz slušanje muzike konzumirali i opojnu drogu heroin – nakon čega je Mile K. Iz Mola preminuo.
    Opasnost od požara. Vatrogasni bataljon Severobanatske policijske uprave ponovo poziva građane da ne pale travu, strnjišta niti bilo kakve vatre ne izazivaju na otvorenom prostoru jer sa time mogu izazvati nepredviđene štete za sebe i drugima, a pored toga ovakve radnje su kažnjive po Zakonu o poljoprivrdnom zemljištu i Zakonu i lovstvu.
    Prema saošptenju policije na banatskom delu PO u roku od 10 dana dogodilo je 9 požara velikih razmera na oko 285 hektara sa ukupnom materijalnom štetom od preko 1.400.000 dinara. U tim požarima gorelo je strnjište, trska, slama, a izgorelo je i 28 košnica, a veliku štetu je pretrpeo i jedan voćnjak. 

avgust 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Sa sednice Skupštine opštine
Sa sednice Saveta Prve Mesne zajednice
Molski dobošar
Vesti iz policije
Ljubiteljima računara
Pravo na sindikalno organizovanje
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA