Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. augusztus

Címoldal
Amiről beszélni kell
Községi hírek
Az ország legfiatalabb polgármestere
Ülésezett a községi képviselő-testület
Útjavítás és esővízelvezető-árok ásás
Első Helyi közösség tanácsának üléséről
Nálunk nincs uborkaszezon
Moholi morzsák
Adaiak eredményei a MIRK-en
Nagyboldogasszonyi gondolatok
Nagyboldogasszonyi Aranykapu-vásár
Adán is szerepelt a Tanyaszínház
Aki mer, az nyer!
Egy moholi olimpikon története
A családon belüli erőszak
Régi adai szabóságok
Számítógép előtt ülőknek
Felhívás
Rendőrségi hírek
Szép vers mára
Nyelvi figyelő
Azok a szegény madarak!
Zöld levél
Adai győztes galamb(ász)ok
Sport
Címeres nemeslevelek - IV.
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal - Napos oldal
Tarka oldal
Impresszum

Amiről beszélni kell

    Jó néhány évvel ezelőtt, amikor a kábítószerről és élvezetének a veszélyeiről hallottunk, többségünk azonnal a nagyvárosokra gondolt, arra, hogy mindez tőlünk távol történik. Sajnos az évek múlásával mind közelebb került hozzánk, és ma már kimondhatjuk, sőt ki kell, hogy mondjuk mind többször és mind hangosabban, itt van községünkben, és nem is kis mértékben. Egyre több kishír jelenik meg a napilapokban, hogy Adán és Moholon hányan buktak le a rendőrségi akciókban. Később ugyanezek a személyek már újra közöttünk vannak, vagy azért, mert vétségük nem olyan méretű, hogy hosszabb időre kivonják őket, de lehet hogy az idevágó törvények sem eléggé szigorúak. Sajnos most már nálunk is bekövetkezett a legrosszabb, halálos áldozatai is vannak a drognak, ezért mind nagyobb közösségi összefogásra lenne szükség.
    Néhány hónappal ezelőtt egy szülő keresett fel azzal a kéréssel, hogy lapunkban többet kellene foglalkozni ezzel a témával, és felajánlotta, hogy hajlandó lenne mindazt elmondani, ami a családjával történt, történik, mások okulására és azért, hogy jobban figyeljünk gyerekeinkre addig, amíg még nem késő. Az igazat megvallva, először nem tudtam eldönteni, milyen formában kerüljön be lapunkba a szülő vallomása, és mire kikristályosodott a megoldás, jött a szomorú hír: bekövetkezett a legrosszabb tragédia a családban.
    A szülői vallomás helyett temetésre került sor.
    Több egyesület és szakember is foglalkozik a függőbetegségek megelőzésével, munkájukat hathatósabban kell segíteni, hogy látványosabb eredményeket tudjanak felmutatni. Többször elhangzott már, de úgy érzem, nem elégszer: a sport- és művelődési egyesületek anyagi támogatását tovább kell emelni és ezáltal több fiatalt bekapcsolni ezeknek az egyesületeknek a munkájába, a vezetőségeknek pedig ne a pénzszerzés legyen a mindennapi gondjuk, hogy el tudjanak jutni egy-egy mérkőzésre, fellépésre. Szerintem nem azok a fiatalok válnak a kábítószer rabjává, vagy törnek-zúznak éjjelenként, akik ezekben az egyesületekben tevékenykednek.

Gecse István

avgust 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Sa sednice Skupštine opštine
Sa sednice Saveta Prve Mesne zajednice
Molski dobošar
Vesti iz policije
Ljubiteljima računara
Pravo na sindikalno organizovanje
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA