Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. augusztus

Címoldal
Amiről beszélni kell
Községi hírek
Az ország legfiatalabb polgármestere
Ülésezett a községi képviselő-testület
Útjavítás és esővízelvezető-árok ásás
Első Helyi közösség tanácsának üléséről
Nálunk nincs uborkaszezon
Moholi morzsák
Adaiak eredményei a MIRK-en
Nagyboldogasszonyi gondolatok
Nagyboldogasszonyi Aranykapu-vásár
Adán is szerepelt a Tanyaszínház
Aki mer, az nyer!
Egy moholi olimpikon története
A családon belüli erőszak
Régi adai szabóságok
Számítógép előtt ülőknek
Felhívás
Rendőrségi hírek
Szép vers mára
Nyelvi figyelő
Azok a szegény madarak!
Zöld levél
Adai győztes galamb(ász)ok
Sport
Címeres nemeslevelek - IV.
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal - Napos oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. A múlt hónapban ugyancsak aktívak voltak a bűnözők, vagy a rendőrök dolgoztak jobban mint máskor?! – ugyanis 39 bűntényt regisztráltak. Ebből 16-ot a gazdaságban követtek el, míg 23 az általános bűnözésre vonatkozik. A 23 bűntény közül 15 esetben ismertek voltak az elkövetők, míg 8 esetben ismeretlenek – ezek kilétét később derítette fel a nyomozás során a rendőrség.
    A gazdasági bűnözés terén kiemelhető, hogy öt személy (kettő Adáról, egy-egy pedig Kátyról, Újvidékről és Zentáról), a Meridian bankban kölcsönöket vettek fel, és ezeket nem a feltüntetett célokra használták fel, ezzel bűncselekményt követtek el, és megindult ellenük az eljárás.
    A gazdaságban történő hivatali visszaélés alapos gyanúját fedte fel a rendőrség. A károsult az adai Mlinprodukt, ugyanis egyik ügyfelük a megvásárolt árut nem fizette ki.
    - Bűnvádi feljelentés készült Srđan N. zombori illetőségű személy ellen azzal az alapos gyanúval, hogy többrendbeli bűnt követett el a gazdaságban. Mint a zombori Mechanizació cég felelős vezetője, 2004 és 2006 között, hamis adatokat kimutatva, megkárosította azokat az adai beszállítókat, akik neki is dolgoztak, így mintegy 300.000 dinár jogtalan haszonra tett szert saját magának, illetve vállalatának.
    - A rendőrség bűnvádi feljelentést tett Sz. Albert adai lakos ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy illetéktelenül végzett meghatározott szolgáltatást. A feljelentett, mint a Voysat társalapítója és igazgatója, előzetes regisztráció és a Köztársasági Telekommunikációs Társaság beleegyezése nélkül, a saját és cége javára februártól kezdve telekommunikációs szolgáltatást végzett (rádió és kábel-TV hálózaton keresztül), és ezt meg is fizettette.
    Az általános bűnözés közül kiemelnénk, hogy GS moholi illetőségű udvarából ismeretlen tettes(ek) nagyobb értékű másodlagos nyersanyagot loptak el, ezzel minősített lopás bűncselekményét követték el.
    Közrend és közbiztonság. Júliusban 9 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség 12 személy ellen. Három esetben sértegetés és illetlen viselkedés miatt, ugyancsak három esetben nyilvános helyen történő verekedés vétsége miatt, amikor 6 személy került a feljelentettek listájára.
    A rendőrségtől megtudtuk azt is, hogy a múlt hónapban 9 nyilvános rendezvényt jelentettek be, abból a tömegesség szempontjából a legnagyobbnak a motoros találkozó volt, amikor három nap alatt kb. 7000 ember fordult meg a helyszínen. A motorosok száma ezúttal 1500 körülire tehető. Ami fontos, ezen a rendezvényen, de a többin sem, nem történt komoly szabálysértés, más szóval a rendőrségnek nem kellett közbelépnie rendbontás vagy más kilengés miatt. Mindez a szervezők eredményes munkájáról tanúskodik, ugyanakkor a résztvevők kiváló magatartásának is köszönhető. A motoros találkozó egyedüli árnyoldalának mondhatjuk azt a halálos kimenetelű szerencsétlenséget, amely pénteken, július 18-án éjjel történt Adán, amikor életét vesztette B. Zsolt zentai fiatalember. A rendőrség jelentése szerint a megnevezett Zenta felé igyekezve ittas állapotban vezette motorkerékpárját, és útközben kitért a forgalmi rendőrök megállásra jelző intései elől. A gyorshajtás következtében a Lenin utca végén a kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, lerepült az útról, és a helyszínen életét vesztette.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 5 forgalmi baleset történt, ebből 4 „csak” anyagi kárral végződött (az össz kár 440.000 dinár) és egy halálos kimenetelű, amit az előző leírásban már ismertettünk.
    A drog áldozata. A rendőrség bűnvádi feljelentést tett Goran J. (1979) moholi lakos ellen azzal az alapos gyanúval, hogy lakásán lehetővé tette másoknak kábítószer élvezését. Augusztus 2-án ugyanis a feljelentett házában több személy gyűlt össze, és ott zenehallgatás közben kábítószert (heroint) fogyasztottak. Nem sokkal később Mile K. (1984), valószínűleg a drog túladagolása miatt meghalt.
    Vigyázat, tűzveszély! A Kikindai Körzet rendőrségének tűzvédelmi osztálya ismételten felhívja a polgárok figyelmét, hogy ne gyújtsák meg az út menti száraz füvet, tarlót, és semmi olyan anyagot amivel saját magunknak de másoknak is kárt okozhatnánk.
    A kiadott közleményben kiemelik, hogy augusztus 4.-e és 14.-e között a kikindai körzetben 9 komoly és nagyméretű tűzeset történt a határban (főleg a bánáti oldalon), amikor mintegy 285 hektáron (tarló, nádas, gyümölcsös, szalma), több mint 1.400.000 dináros kár keletkezett. Elégett többek között 28 méhkas (300.000 din. kár) és egy gyümölcsösben 200.000 din. kár keletkezett. A tűzesetek nagy része emberi figyelmetlenség, hanyagság és meggondolatlanság következménye.

avgust 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Sa sednice Skupštine opštine
Sa sednice Saveta Prve Mesne zajednice
Molski dobošar
Vesti iz policije
Ljubiteljima računara
Pravo na sindikalno organizovanje
Sport
Šarena strana
Impresum


Design by VA