Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2006. december

Címoldal
Fiatalok nélkül nincs jövő
Boris Tadić Adán
Községi képes krónika
Önkormányzati eseménynaptár
Novemberi események településeinken
A többség rászavazott
Karácsony
Karácsonyi kiállítás
Karácsonyi üdvözlet lufival
Szeretet, megértés kell nekik
"Zeng a lélek, zeng a szó"
A siker záloga a fiatalokban van
A nagyi az interneten
A moholi Verbászi házaspár aranylakodalmi ünnepe
Új esküdtek az adai bíróságon
Tűz a szolfézsteremben
Gyors segítségnyújtás
Tíz éves a Kékkereszt Egyesület
Rendőrségi hírek
Kishírek
Nyelvi figyelő
Nagy Sívó Zoltán kiállítása Adán
Kerék-táj és királylátogatás
Zöld levél
Karácsonyi fűszerünk: a fahéj
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Emlékezünk: Puskás Ferenc
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

NOVEMBERI ESEMÉNYEK TELEPÜLÉSEINKEN

    A novemberi hónap mozgalmas volt eseményekben Törökfalu Helyi Közösségének településein. Kicsi, de mégis fontos megmozdulások és programok voltak ezek, melyek e kis közösségek számára jelentõsek és fontosak.
    A Valkai soron az Ifjúsági Otthonban november 12-én a kora délutáni órákban ft. Pósa László becsei plébános szentmisét mutatott be ötven helybeli részvételével, valamint Csincsik Lajos és Rózsa, Boros István és Elvira vendégekkel. A szentmisét diavetítés követte felnõttek és gyermekek részére. A diafilm az egyhetes lelki táborról szólt. A következõ esztendõben itt szeretnék megszervezni a nyári lelki tábort, és ebbe a helybelieket is szeretnék bevonni. A jelenlevõk örömmel és odaadóan figyelték a kivetített képeket és a vendégek elõadását. Mindenki mély benyomásokkal tért otthonába, azzal az érzéssel, hogy részt szeretne venni ezen a lelki táboron. Ezt várva várja, különösen pedig  azt, hogy decemberben újból lesz egy hasonló alkalom.
    Törökfalu és Völgypart  óvodásait  és iskolásait november 15-én egy bûvész látogatta meg, aki a kalapjából nyuszit és galambot is elõvarázsolt kis közönségének. Õk nagyon odafigyeltek, netán ellesik a bûvész trükkjeit, és odahaza  mindezt õk is megcsinálják. A gyerekek sok-sok bûvészmutatványban részesültek a kis program alatt.  Ennek nagyon örültek, hisz nemcsak a televízióban, hanem a saját óvodájukban és iskolájukban is kézzelfoghatóan láthatták és tapasztalhatták.
    November 20-án az adai Vöröskereszt titkára Krizsán Vilmos két munkatársával elõadást tartott Törökfalun és Völgyparton a helyi közösség épületében. Az elõadáson sajnos nem voltak sokan, de akik részt vettek, azok sok fontos és érdekes információt hallottak: Mi a véradás és hogyan történik, ki és hányszor adhat vért, miért jó véradónak lenni és milyen elismerés jár a véradóknak? Az elõadás a november 29-i véradás elõzetese volt az új véradók számára egy kis biztatás és útmutatás céljából.
    Verbászról az idén  már másodszor látogatott el a Trioptik látszerkészítõk csapata. Digitális szemvizsgálatot és szemüveg-rendelést kínáltak fel azoknak a személyeknek akiknek szükségük van szemüvegre. Igaz, hogy a mostani alkalommal nem voltak sokan az érintett személyek, de mégis elégedettek voltak a látszerkészítõk, és megértik a helybelieket, hiszen az idõjárás nagyon kedvezõ, még mindig van munka a határban és odahaza, amit még a tél beállta elõtt el lehet végezni.
    A törökfalui és a völgyparti Èika Jova Zmaj iskoláskor elõtti intézmény kicsinyei óvodájuk névadójának a születésnapját ünnepelték november 24-én. Mindkét település kicsinyei az óvó nénik szervezésével a saját óvodájukban egy kis ünnepséget tartottak. Volt zene, közös játék, és a végén „hab a tortán”: puding torta, melyet közösen készítettek. A torta finom volt a kicsi kis édesszájú gyerekeknek, de az aznapi szórakozás is jól múlott el számukra.

Molnár József

decembar 2006.

Naslovna strana
Boris Tadić u Adi
Opštinske vesti
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Popravljeni prozori, redovne učionice
Molski dobošar
Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu
Vesti iz policije
Beli bor drvo godine 2007.
Impresum


Design by VA