Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2006. december

Cmoldal
Fiatalok nélkül nincs jövő
Boris Tadić Adán
Községi képes krónika
Önkormányzati eseménynaptár
Novemberi események településeinken
A többség rászavazott
Karácsony
Karácsonyi kiállítás
Karácsonyi üdvözlet lufival
Szeretet, megértés kell nekik
"Zeng a lélek, zeng a szó"
A siker záloga a fiatalokban van
A nagyi az interneten
A moholi Verbászi házaspár aranylakodalmi ünnepe
Új esküdtek az adai bíróságon
Tűz a szolfézsteremben
Gyors segítségnyújtás
Tíz éves a Kékkereszt Egyesület
Rendőrségi hírek
Kishírek
Nyelvi figyelő
Nagy Sívó Zoltán kiállítása Adán
Kerék-táj és királylátogatás
Zöld levél
Karácsonyi fűszerünk: a fahéj
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Emlékezünk: Puskás Ferenc
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Tz a szolfzsteremben

    Vasrnap, november 26-n dlutn tz ttt ki az adai Bartk Bla Zeneiskola egyik els emeleti tantermben. A szolfzsteremnek hasznlt helyisgben szinte minden porr gett, a megmaradt s megmentett berendezs pedig hasznlhatatlann vlt. A lngokban megsemmislt egy szekrny mintegy 200 ktet hzi olvasmnnyal, kottkkal, hanglemezekkel egytt, tovbb hasznlhatatlann vlt az sszes hangszer (kisebb thangszerek), a szemlltet eszkzk, egy koncertzongora, s maga a berendezs is. A felsoroltakon kvl tetemes kr keletkezett magn a helyisgen is, tztak a falak, a padozat, a mennyezet, ezek mind feljtsra vrnak. A kigett tanterem alatt a fldszinten van a knyvtr killtterme s egy raktrhelyisg, amiket nem rtek el ugyan a lngok, de a tz oltsakor hasznlt vz tszivrgott a mennyezeten s elrasztotta az emltett helyisgeket.

    - A vals anyagi krrl ma mg nem beszlhetek, ugyanis a biztost rszrl a kr felmrse mg folyamatban van - mondta az igazgatn, Latk Zsuzsanna. Ha csak azt emltem, hogy a legkisebb koncertzongora ra 12.000 eur krl mozog, nem beszlve a tbbi megsemmislt hangszerrl s berendezsrl, no meg az pleten keletkez krrl, akkor becslsem szerint akr 20.000 eurs krrl is beszlhetek.

    Az igazgatn elmondta mg, hogy a tants csak egy-kt nap sznetelt, az rkat azutn az irodkban, a knyvtr ms helyisgeiben tartottk meg. - A tragdiban egyedli vigasz, hogy a Tartomnyi Oktatsi s Mveldsi Titkrsg, az nkormnyzat kzbenjrsra, nagyon gyorsan jvhagyott 350.000 dinros seglyt, amit a tantermek feljtsra fordthatunk. Ha minden a tervezett temben halad, akkor a msodik flvet mr a feljtott tantermekben kezdhetjk folytatta az igazgatn. A gond azonban tovbbra is fennmaradt, hisz a hangszerekre s a tbbi felszerelsre, berendezsre mg nincs meg a pnz, igaz a biztosttl is vrjk a krtrtst, de az idbe telik. Ezrt felhvssal fordultunk a polgrokhoz nkntes adomnyok gyjtsre, hogy mielbb megteremthessk azokat a feltteleket, amelyek egy ilyen szint zenei oktatshoz szksges. A legcseklyebb segly is sokat szmt neknk fejezte be az igazgatn.

    FELHVS a Bartk Bla zeneiskola megsegtsre
    Az iskola tetemes krt szenvedett a 2006. november 26.-n keletkezett tz kvetkeztben, amikor j nhny hangszer is megsemmislt. Ezrt mindenkpen segtene az n pnzbeli tmogatsa, amit a zeneiskola feljtsra fordtannk.
    Ha nkntes adomnyval segteni szeretne, a befizetst a kvetkez cmre s folyszmlra krjk: OMOV Bartok Bela, folyszmlaszm: 840-505666-16, modell 97, hivatkozsi szm 93-744121

Vastag J.

decembar 2006.

Naslovna strana
Boris Tadić u Adi
Opštinske vesti
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Popravljeni prozori, redovne učionice
Molski dobošar
Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu
Vesti iz policije
Beli bor drvo godine 2007.
Impresum


Design by VA