Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2006. december

Címoldal
Fiatalok nélkül nincs jövő
Boris Tadić Adán
Községi képes krónika
Önkormányzati eseménynaptár
Novemberi események településeinken
A többség rászavazott
Karácsony
Karácsonyi kiállítás
Karácsonyi üdvözlet lufival
Szeretet, megértés kell nekik
"Zeng a lélek, zeng a szó"
A siker záloga a fiatalokban van
A nagyi az interneten
A moholi Verbászi házaspár aranylakodalmi ünnepe
Új esküdtek az adai bíróságon
Tűz a szolfézsteremben
Gyors segítségnyújtás
Tíz éves a Kékkereszt Egyesület
Rendőrségi hírek
Kishírek
Nyelvi figyelő
Nagy Sívó Zoltán kiállítása Adán
Kerék-táj és királylátogatás
Zöld levél
Karácsonyi fűszerünk: a fahéj
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Emlékezünk: Puskás Ferenc
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Tûz a szolfézsteremben

    Vasárnap, november 26-án délután tûz ütött ki az adai Bartók Béla Zeneiskola egyik elsõ emeleti tantermében. A szolfézsteremnek használt helyiségben szinte minden porrá égett, a megmaradt és megmentett berendezés pedig használhatatlanná vált. A lángokban megsemmisült egy szekrény mintegy 200 kötet házi olvasmánnyal, kottákkal, hanglemezekkel együtt, továbbá használhatatlanná vált az összes hangszer (kisebb ütõhangszerek), a szemléltetõ eszközök, egy koncertzongora, és maga a berendezés is. A felsoroltakon kívül tetemes kár keletkezett magán a helyiségen is, átáztak a falak, a padozat, a mennyezet, ezek mind felújításra várnak. A kiégett tanterem alatt a földszinten van a könyvtár kiállítóterme és egy raktárhelyiség, amiket nem értek el ugyan a lángok, de a tûz oltásakor használt víz átszivárgott a mennyezeten és elárasztotta az említett helyiségeket.

    - A valós anyagi kárról ma még nem beszélhetek, ugyanis a biztosító részérõl a kár felmérése még folyamatban van -– mondta az igazgatónõ, Laták Zsuzsanna. Ha csak azt említem, hogy a legkisebb koncertzongora ára 12.000 euró körül mozog, nem beszélve a többi megsemmisült hangszerrõl és berendezésrõl, no meg az épületen keletkezõ kárról, akkor becslésem szerint akár 20.000 eurós kárról is beszélhetek.

    Az igazgatónõ elmondta még, hogy a tanítás csak egy-két nap szünetelt, az órákat azután az irodákban, a könyvtár más helyiségeiben tartották meg. - A tragédiában egyedüli vigasz, hogy a Tartományi Oktatási és Mûvelõdési Titkárság, az önkormányzat közbenjárására, nagyon gyorsan jóváhagyott 350.000 dináros segélyt, amit a tantermek felújítására fordíthatunk. Ha minden a tervezett ütemben halad, akkor a második félévet már a felújított tantermekben kezdhetjük – folytatta az igazgatónõ. A gond azonban továbbra is fennmaradt, hisz a hangszerekre és a többi felszerelésre, berendezésre még nincs meg a pénz, igaz a biztosítótól is várják a kártérítést, de az idõbe telik. Ezért felhívással fordultunk a polgárokhoz önkéntes adományok gyûjtésére, hogy mielõbb megteremthessük azokat a feltételeket, amelyek egy ilyen szintû zenei oktatáshoz szükséges. A legcsekélyebb segély is sokat számít nekünk – fejezte be az igazgatónõ.

    FELHÍVÁS a Bartók Béla zeneiskola megsegítésére
    Az iskola tetemes kárt szenvedett a 2006. november 26.-án keletkezett tûz következtében, amikor jó néhány hangszer is megsemmisült. Ezért mindenképen segítene az Ön pénzbeli támogatása, amit a zeneiskola felújítására fordítanánk.
    Ha önkéntes adományával segíteni szeretne, a befizetést a következõ címre és folyószámlára kérjük: ŠOMOV „Bartok Bela”, folyószámlaszám: 840-505666-16, modell 97, hivatkozási szám 93-744121

Vastag J.

decembar 2006.

Naslovna strana
Boris Tadić u Adi
Opštinske vesti
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Popravljeni prozori, redovne učionice
Molski dobošar
Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu
Vesti iz policije
Beli bor drvo godine 2007.
Impresum


Design by VA