Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2006. december

Címoldal
Fiatalok nélkül nincs jövő
Boris Tadić Adán
Községi képes krónika
Önkormányzati eseménynaptár
Novemberi események településeinken
A többség rászavazott
Karácsony
Karácsonyi kiállítás
Karácsonyi üdvözlet lufival
Szeretet, megértés kell nekik
"Zeng a lélek, zeng a szó"
A siker záloga a fiatalokban van
A nagyi az interneten
A moholi Verbászi házaspár aranylakodalmi ünnepe
Új esküdtek az adai bíróságon
Tűz a szolfézsteremben
Gyors segítségnyújtás
Tíz éves a Kékkereszt Egyesület
Rendőrségi hírek
Kishírek
Nyelvi figyelő
Nagy Sívó Zoltán kiállítása Adán
Kerék-táj és királylátogatás
Zöld levél
Karácsonyi fűszerünk: a fahéj
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Emlékezünk: Puskás Ferenc
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Popravljeni prozori, redovne uèionice

    Tokom novembra meseca promenjeni, odnosno popravljeni su prozori na zgradi OŠ "Novak Radoniæ" u Molu. U nekim uèionicama prozori su bili u toliko lošem stanju da nisu mogli otvarati, pa zbog toga ni provetravati uèionicu. Najveæi deo radova obavljao je privatna firma "Termometal" iz Ade uz pomoæ lokalne samouprave.
    Kako je došlo do toga da baš "Termometal" popravlja prozore u navedenoj školi? – pitali smo vlasnika firme Mièiz Jožefa, koji je dao sledeæe objašnjenje:
    - Kao predsednik Tehnièke komisije, imao sam zadatak da obiðem u opštini sve sportske hale gde æe biti održano neko takmièenje na SORV. U toj ulozi sam došao i u Mol u školi N.Radoniæ sa poptpredsednikom opštine. Cilj nam je bio da vidimo sportsku halu i da se zainetersujemo za druge probleme. Kad sam èuo kakvim svim problemima susretala nova direktorica, bio sam iznenaðen. Najpre sam saznao da je pumpa na centralnom grejanju u kvaru, prozori na uèionicama neupotrerbljivi, pod fiskulturne hale je istrošen, da ne nabrajam dalje. Tada sam ponudio da æe "Termometal" najpre izvršiti popravku pumpe, da bi mirno mogli doèekati hladne dane. Kada je bilo reè o prozorima bilo je oèigledno da tu pomoæ ne može da izostane. U dogovoru sa lokalmom samoupravom, troškove oko popravka prozora snosili smo zajednièki, stim, da su radnici "Termometala" puno uradili. Nameravamo nastaviti radove sve dotle dok svaki prozor neæe biti osposobljen. Jedini problem predstavljaju noviji tipovi prozora, jer za njih jako teško naæi rezervne delove (kvake i sl.). Nadalje, u planu je da iz sredstava radnièke olimpijade možemo sanirati pod fiskulturne sale, zatim betonirati dvorište i rešiti odvod atmosferskih padavina. S druge strane, kao pokrajinski poslanik pokušaæu uèiniti sve da bi škola dobija neka sredstva na raznim konkursima za odreðene namene, da rukovodstvo i pedagozi kvalitetno mogli raditi svoj posao a da se ne bave tehnièkim problemima.

    Novoizabrana direktorica, Snežana Došiæ u vezi gore iznetih rekla je da prilikom preuzimanja dužnosti direktora, odmah je popisala sve potrebe šta bi trebalo uraditi da bi škola mogla nesmetano i funkcionalno raditi. Taj spisak je predala lokalnoj samoupravi gde je prihvaæen sa razumevanjem. – Pravo iznenadjenje je bilo za mene kada je gosp. Mièiz sa potpredsednikom opštine obišao školu i ponudio svoju pomoæ da bi škola mogla lepše izgledati, biti funkcionalni, da bi obezbedila dalji korak uèenicima – poèela je direktorica. Radnici "Termometala" brzo su uradili sve prihvaæene poslove, a ti su: popravak pumpe na centralnom grejanju, kao i popravak prozora. U veoma kratkom vremenu veliki broj prozora je popravljen, tako da danas možemo vršiti i provetravanje uèionice. U prvom naletu popravci prozora izvršeni su u potpunosti u srednjoj zgradi, znaèi na hodnicima i na spratu i na prizemlju kao u 10 uèionici. U ostalim delovima zgrade, radovi i danas su u toku.
    Naravno da imamo konkretne planove i za buduæe: treba obnoviti sanitarne èvorove, podove u srednjem delu zgrade, zatim u fiskulturnoj hali, nabaviti nameštaj za jednu raèunarsku uèionicu, kao i obezbediti niz druge tehnièke opreme. Za obezbeðivanje sredstava za ove potrebe veæ smo predali nekoliko konkursa-projekta pokrajinskim i republièkim organima, i tu oèekujemo pomoæ od gospodina Mièiza  - rekla je direktorica Snežana Došiæ.

V.J.

decembar 2006.

Naslovna strana
Boris Tadić u Adi
Opštinske vesti
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Popravljeni prozori, redovne učionice
Molski dobošar
Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu
Vesti iz policije
Beli bor drvo godine 2007.
Impresum


Design by VA