Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. szeptember

Címoldal
A mi szigetünk
Legyen Ön is a Községi Körkép előfizetője!
Képes krónika
Visszatekintés az elmúlt évekre (2.)
Csökkentek a fogászati árak, felújítják az adai és moholi Egészségházat
Jól haladnak az előkészületek
Új reformok az általános iskolákban
Félúton elakadt segélykiáltás
Becsöngettek...
Ez az én művem!
Nem hagyjuk veszni őseink hagyatékát
Az adai pókember
Vigyázzunk a kutyákkal!
Vöröskeresztes táborozás Magyarkanizsán
És a kapcsolat létrejött…
Új út és búcsúk
Templomfestés
A jégveréstől ments meg Uram minket!
Fiatalok írják
Mesél a múlt
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Jókívánság
A torma
Focisuli
50 éves az adai kézilabda
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Jól haladnak az elõkészületek
Még az idén tetõ alá kerül a sportpanzió

    A 9. Vajdasági munkássport-olimpia elõkészületi munkálatairól Micsiz József, a mûszaki bizottság elnöke, mint a legilletékesebb, a következõket mondta:
    - A nyár idején a nagy hõség és a pénzhiány miatt szünetelt ugyan a munka, de tétlenkedés akkor sem volt. A meglévõ tervek alapján sikerült 7 200 000 dinárt  elõteremteni  a munkák folytatására. Ebbõl 2 000 000 dinárt a tartomány más átutalt, míg a köztársasági pénzügyminisztérium Goran Andjeliæ közbenjárására jóváhagyott 5 200 000 dinárt, mint transzfer eszközöket az olimpia elõkészületeire. Errõl még döntést kell hoznia a képviselõ testületnek, hogy a mûszaki bizottság zökkenõmentesen használhatja az eszközöket.
    Ami a munkák mai állapotát illeti, elmondhatom, hogy a legnagyobb és legkomolyabb beruházás a sportpanzió kiépítése. Eredetileg az volt az elképzelés, hogy a meglévõ tekepálya épületét alakítjuk át panzióvá, de a statikai számítások, a helyszíni szemle és vizsgálat azt mutatták, hogy ez lehetetlen, olcsóbb lesz teljesen újat építeni, mert a meglévõ épület alkalmatlan egy ilyen méretû átalakításra. Ezek után azonnal hozzáláttunk az épület lebontásához, természetesen most is munkaakcióval, amikor bekapcsoltuk az Obnova, a Mlinprodukt munkagépeit is. A terepet letisztítottuk és szeptember folyamán már el is kezdõdhetnek a munkálatok. A tervek szerint szeretnénk december elejéig tetõ alá tenni az épületet, hogy a téli hónapokban a lehetõségekhez mérten, folytathatnánk a belsõ munkálatokat. Arra törekszünk, hogy a panzió elkészüljön a jövõ évi fürdési idényre, illetve az olimpia kezdetére.


A tekepálya helyén épül fel a sportpanzió

    - A másik fontos és jelentõs építkezés az adai futballpálya fedett lelátójának kiépítése. A tervek szerint már most, szeptember folyamán megkezdõdnek a tribün kiépítésének föld-és beton munkálatai, azzal, hogy ezt is befejeznénk a rossz idõ beálltáig, hogy aztán tavaszra a már elõkészített lelátó acélszerkezetét a tetõzettel együtt, felszerelhessük. Úgyszintén, még az idén felszednénk a futballpálya körüli drótkerítést, és ugyancsak tavaszra újat raknánk a helyére. Ám erre még várni kell, mert kerítés nélkül nem játszhatnak focimeccset a csapatok, a bajnokság pedig még folyamatban van. Minden valószínûség szerint erre novemberben kerülne sor – mondta Micsiz úr.
    Az elõkészületi munkálatok párhuzamosan haladnak Moholon is. Elvégezték a moholi futballpálya víztelenítését, drénezését, amikor 300 méter speciálisan perforált csöveket raktak le sóderágyba, majd utána visszaállították eredeti állapotába a gyeptéglákat. Ezentúl a pályán jelentkezõ talajvizet a csövek a pálya melletti csatornába vezetik le. A továbbiakban a pályák körüli illetve mögötti védõhálók felállítása van soron, mégpedig a futball, kézilabda, hálólabda és a teniszpályákon. Még az idén el kell végezni a futballklub épületének felújítását, majd tavaszra a lelátók felszerelését, amit az Adica a tél folyamán elõkészít.
    - Fontos még hangsúlyozni, hogy a meglévõ 7 200 000 dináron kívül, a Nemzeti Beruházási Terv jóváhagyott 284 091 eurót, ami tulajdonképpen a sportpanzió teljes befejezésére is elegendõ kell, hogy legyen, különösen, ha racionálisan gazdálkodunk és közmunkákkal is hozzájárulunk a felsorolt munkák elvégzéséhez.

Írta és fényképezte Vastag János

septembar 2006.

Naslovna strana
Osvrt na protekle godine (2.)
Značajne investicije od 1997. do 2006.
Nove reforme u osnovnoj školi
Mladi pišu
Stare slike
Molski dobošar
Vesti iz policije
Zlato za borce iz Ade
Impresum


Design by VA