Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. szeptember

Cmoldal
A mi szigetünk
Legyen Ön is a Községi Körkép előfizetője!
Képes krónika
Visszatekintés az elmúlt évekre (2.)
Csökkentek a fogászati árak, felújítják az adai és moholi Egészségházat
Jól haladnak az előkészületek
Új reformok az általános iskolákban
Félúton elakadt segélykiáltás
Becsöngettek...
Ez az én művem!
Nem hagyjuk veszni őseink hagyatékát
Az adai pókember
Vigyázzunk a kutyákkal!
Vöröskeresztes táborozás Magyarkanizsán
És a kapcsolat létrejött…
Új út és búcsúk
Templomfestés
A jégveréstől ments meg Uram minket!
Fiatalok írják
Mesél a múlt
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Jókívánság
A torma
Focisuli
50 éves az adai kézilabda
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Jl haladnak az elkszletek
Mg az idn tet al kerl a sportpanzi

    A 9. Vajdasgi munkssport-olimpia elkszleti munklatairl Micsiz Jzsef, a mszaki bizottsg elnke, mint a legilletkesebb, a kvetkezket mondta:
    - A nyr idejn a nagy hsg s a pnzhiny miatt sznetelt ugyan a munka, de ttlenkeds akkor sem volt. A meglv tervek alapjn sikerlt 7 200 000 dinrt elteremteni a munkk folytatsra. Ebbl 2 000 000 dinrt a tartomny ms tutalt, mg a kztrsasgi pnzgyminisztrium Goran Andjeli kzbenjrsra jvhagyott 5 200 000 dinrt, mint transzfer eszkzket az olimpia elkszleteire. Errl mg dntst kell hoznia a kpvisel testletnek, hogy a mszaki bizottsg zkkenmentesen hasznlhatja az eszkzket.
    Ami a munkk mai llapott illeti, elmondhatom, hogy a legnagyobb s legkomolyabb beruhzs a sportpanzi kiptse. Eredetileg az volt az elkpzels, hogy a meglv tekeplya plett alaktjuk t panziv, de a statikai szmtsok, a helyszni szemle s vizsglat azt mutattk, hogy ez lehetetlen, olcsbb lesz teljesen jat pteni, mert a meglv plet alkalmatlan egy ilyen mret talaktsra. Ezek utn azonnal hozzlttunk az plet lebontshoz, termszetesen most is munkaakcival, amikor bekapcsoltuk az Obnova, a Mlinprodukt munkagpeit is. A terepet letiszttottuk s szeptember folyamn mr el is kezddhetnek a munklatok. A tervek szerint szeretnnk december elejig tet al tenni az pletet, hogy a tli hnapokban a lehetsgekhez mrten, folytathatnnk a bels munklatokat. Arra treksznk, hogy a panzi elkszljn a jv vi frdsi idnyre, illetve az olimpia kezdetre.


A tekeplya helyn pl fel a sportpanzi

    - A msik fontos s jelents ptkezs az adai futballplya fedett leltjnak kiptse. A tervek szerint mr most, szeptember folyamn megkezddnek a tribn kiptsnek fld-s beton munklatai, azzal, hogy ezt is befejeznnk a rossz id belltig, hogy aztn tavaszra a mr elksztett lelt aclszerkezett a tetzettel egytt, felszerelhessk. gyszintn, mg az idn felszednnk a futballplya krli drtkertst, s ugyancsak tavaszra jat raknnk a helyre. m erre mg vrni kell, mert kerts nlkl nem jtszhatnak focimeccset a csapatok, a bajnoksg pedig mg folyamatban van. Minden valsznsg szerint erre novemberben kerlne sor mondta Micsiz r.
    Az elkszleti munklatok prhuzamosan haladnak Moholon is. Elvgeztk a moholi futballplya vztelentst, drnezst, amikor 300 mter specilisan perforlt csveket raktak le sdergyba, majd utna visszalltottk eredeti llapotba a gyeptglkat. Ezentl a plyn jelentkez talajvizet a csvek a plya melletti csatornba vezetik le. A tovbbiakban a plyk krli illetve mgtti vdhlk fellltsa van soron, mgpedig a futball, kzilabda, hllabda s a teniszplykon. Mg az idn el kell vgezni a futballklub pletnek feljtst, majd tavaszra a leltk felszerelst, amit az Adica a tl folyamn elkszt.
    - Fontos mg hangslyozni, hogy a meglv 7 200 000 dinron kvl, a Nemzeti Beruhzsi Terv jvhagyott 284 091 eurt, ami tulajdonkppen a sportpanzi teljes befejezsre is elegend kell, hogy legyen, klnsen, ha racionlisan gazdlkodunk s kzmunkkkal is hozzjrulunk a felsorolt munkk elvgzshez.

rta s fnykpezte Vastag Jnos

septembar 2006.

Naslovna strana
Osvrt na protekle godine (2.)
Značajne investicije od 1997. do 2006.
Nove reforme u osnovnoj školi
Mladi pišu
Stare slike
Molski dobošar
Vesti iz policije
Zlato za borce iz Ade
Impresum


Design by VA