Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. szeptember

Cmoldal
A mi szigetünk
Legyen Ön is a Községi Körkép előfizetője!
Képes krónika
Visszatekintés az elmúlt évekre (2.)
Csökkentek a fogászati árak, felújítják az adai és moholi Egészségházat
Jól haladnak az előkészületek
Új reformok az általános iskolákban
Félúton elakadt segélykiáltás
Becsöngettek...
Ez az én művem!
Nem hagyjuk veszni őseink hagyatékát
Az adai pókember
Vigyázzunk a kutyákkal!
Vöröskeresztes táborozás Magyarkanizsán
És a kapcsolat létrejött…
Új út és búcsúk
Templomfestés
A jégveréstől ments meg Uram minket!
Fiatalok írják
Mesél a múlt
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Jókívánság
A torma
Focisuli
50 éves az adai kézilabda
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

s a kapcsolat ltrejtt

    Nem is akrmilyen. Tiszta, szinte, barti. Nem kiknyszertett s rerszakolt, hanem mly emberi rzsbl fakad.
    Arrl van sz ugyanis, hogy augusztus elejn hosszabb kalandos t utn egy levl rkezett az adai Els Helyi Kzssg Naktvjhoz a magyarorszgi Solt Vros Barti Kr Kzhaszn Egyeslet elnknjtl, amelyben barti kapcsolat felvtelt keresi a Dlvidken, itt Vajdasgban. Rviden bemutatja egyesletk mkdst, profiljt, elmondvn, hogy a tagsg vegyes sszettel, van kzttk ids s fiatal, nyugdjas s aktv, diploms s ktkezi munks. poljk a hagyomnyokat, rzik a tradicionlis szoksokat, s ptik a bartsgokat hatron innen s tl. Tevkenysgk szles skljban megtallhat szinte minden, ami a mveldssel, szrakozssal, a barti viszonyok polsval kapcsolatos. Kri, ha mi is gy tljk meg, hogy rdemesnek tartjuk a kt egyeslet kapcsolatfelvtelt, akkor jelentkezznk, s klcsnsen keressk meg egymst.
    Mivel a kzsgnkben egyedl az Els Helyi Kzssgnek s az ott mkd Naktvnak nincs klfldn kapcsolata, elolvasva a felajnlst, egynteten s rmmel elfogadtuk a felknlt kapcsolat ltrehozst. A visszajelzsben a Naktvnk, nemklnben a Tancs is, teljes mrtkben tmogatsrl biztostotta a soltiak trekvst. Ezek utn mr csak a kt egyeslet, vagy legalbb a vezetsg szemlyes tallkozsa maradt htra, mert a levl, az levl, a szemlyes kapcsolat, a megbeszls ennl jval fontosabb. s ekkor jtt az elszalaszthatatlan lehetsg a tallkozsra. Szeptember 9-n a solti egyeslet Bcsalmson vendgszerepelt, a Naktvnk pedig Magyarorszgon, Soltvadkerten s krnykn tartzkodott kt napos kirndulson. Nhny levlvlts utn abban llapodtunk meg, hogy ltrejhet a tallkozs, mgpedig Soltvadkerten, teht egy harmadik helyen. gy szombaton (9-n) a vadkerti Mveldsi hzban tallkozott a kt egyeslet, mondhatjuk majdnem teljes ltszmban, lkn a vezetsggel. El kell mondani, hogy az els tallkozs pillanatai feledhetetlenek voltak, mr akkor gy dvzltk egymst, mint rgi ismersk, igaz bartok. A tovbbi egyttmkdsrl szl megbeszls szinte formasgnak tnt. A kapcsolat egyrtelmen mr akkor, ott megkttetett.
    Kihasznlva a knlkoz lehetsget, Naktvnk ezton szeretn megksznni a solti Egyesletnek, elszr, hogy ket vlasztottk barti partnerknt, msrszt pedig azt a fogadtatst, amelyben rszestettk. Remlik, st biztosak abban, hogy a kapcsolat nem szalmalng lesz, hanem ers, mly, tartalmas s hosszantart.

V.J.

septembar 2006.

Naslovna strana
Osvrt na protekle godine (2.)
Značajne investicije od 1997. do 2006.
Nove reforme u osnovnoj školi
Mladi pišu
Stare slike
Molski dobošar
Vesti iz policije
Zlato za borce iz Ade
Impresum


Design by VA