Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. szeptember

Cmoldal
A mi szigetünk
Legyen Ön is a Községi Körkép előfizetője!
Képes krónika
Visszatekintés az elmúlt évekre (2.)
Csökkentek a fogászati árak, felújítják az adai és moholi Egészségházat
Jól haladnak az előkészületek
Új reformok az általános iskolákban
Félúton elakadt segélykiáltás
Becsöngettek...
Ez az én művem!
Nem hagyjuk veszni őseink hagyatékát
Az adai pókember
Vigyázzunk a kutyákkal!
Vöröskeresztes táborozás Magyarkanizsán
És a kapcsolat létrejött…
Új út és búcsúk
Templomfestés
A jégveréstől ments meg Uram minket!
Fiatalok írják
Mesél a múlt
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Jókívánság
A torma
Focisuli
50 éves az adai kézilabda
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendrsgi hrek 92

    Az elmlt hnapban is volt mit tennie a rendrsgnek. gy tnik nem hagyott albb a duhajkods egyes szemlyek rszrl, ugyanakkor tbb kisebb-nagyon mrtk bngyet is feldertett. Figyelmeztet ellenrzst tartott a forgalomban, ami a biztonsgi v s a motorosok buksisak hasznlatnak ellenrzsre irnyult.
    Bntnyek. Az emberek lelemnyessge (negatv rtelemben) tovbbra sem lankad. jabb kt esetet jelentettek, amikor ismeretlen tettesek rzhuzalokat, valamint autgumit loptak, mintegy 50 000 dinr rtkben. jabb hrom htszekrny feltrse trtnt a fagylaltot s ms dessg megszerzse cljbl, kt esetben kerkprt tulajdontottak el, birkkat s takarmnyt loptak. Trtnt egy csals bntette is 462 000 dinr rtkben. A rendrsg teht 9 bnvdi feljelentst tett az gyszsgen, az anyagi kr 512 000 dinr.
    Kzrend s kzbiztonsg. A kzrend elleni vtsgek szma ttel tbb mint az elz hnapban volt. Ezttal 15 szablysrtsi feljelentst volt knytelen tenni a rendrsg: 6 esetben nyilvnos helyen trtn verekeds vtsge miatt, amiben sszesen 14 szemly vett rszt. A verekeds helyszne utca, park, Koktl br, Martini-Trkfalu, a kivlt ok pedig fleg az alkoholos llapot. Ezenkvl mg 9 esetben jrt el a rendrsg ms rendbonts miatt, mint pl. kzrend s nyugalom hborgatsa, illetlen viselkeds, srtegets stb. Egy esetben tettek feljelentst hangos zene alkalmazsa miatt.
    Kzlekedsbiztonsg. Az elmlt hnapban 4 kisebb-nagyobb forgalmi balesetet regisztrlt a rendrsg, melyekben kerkprosok, szemlygpkocsit, tehergpkocsik vettek rszt. Az sszes anyagi kr 118 000 dinr, szerencsre csak egyetlen knnyebb testi srlst szenvedett egy kerkpros.
    Ide kvnkozik nhny sz a fekvrendrkrl, azok jelentsgrl s fontossgrl. gy tnik, velnk szletett tulajdonsg az, hogy ahol csak lehet kijtszani igyeksznk a trvnyeket, elrsokat. A fekvrendrket azrt helyeztk azokra a szakaszokra, mert ott a legveszlyeztetettebb a forgalom, de gy ltszik, azon a 800 mteren is nehz betartani a 40 km/ra sebessget. Olyannyira nehz, hogy tbb helyen mr teljesen j utat tapostak ki maguknak az autsok, ahol megkerlik a tra helyezett sebessgkorltozt. Pedig tudniuk kellene, hogy a telt vonal tlpse tilos, mrpedig az t szln telt vonal van, azon tl pedig kerkprt, gy a kerkprosok testi psgt is veszlyeztetik. A rendrsg teljesen jogosan s szablyosan jr el amikor helyszni brsgot r ki azokra, akik akr egyik kerkkel is letrnek a sebessgkorltozrl s tlpik a telt vonalat. Tudjuk, hogy mindez a Mosa Pijade utcra vonatkozik.

septembar 2006.

Naslovna strana
Osvrt na protekle godine (2.)
Značajne investicije od 1997. do 2006.
Nove reforme u osnovnoj školi
Mladi pišu
Stare slike
Molski dobošar
Vesti iz policije
Zlato za borce iz Ade
Impresum


Design by VA