Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. szeptember

Címoldal
A mi szigetünk
Legyen Ön is a Községi Körkép előfizetője!
Képes krónika
Visszatekintés az elmúlt évekre (2.)
Csökkentek a fogászati árak, felújítják az adai és moholi Egészségházat
Jól haladnak az előkészületek
Új reformok az általános iskolákban
Félúton elakadt segélykiáltás
Becsöngettek...
Ez az én művem!
Nem hagyjuk veszni őseink hagyatékát
Az adai pókember
Vigyázzunk a kutyákkal!
Vöröskeresztes táborozás Magyarkanizsán
És a kapcsolat létrejött…
Új út és búcsúk
Templomfestés
A jégveréstől ments meg Uram minket!
Fiatalok írják
Mesél a múlt
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Jókívánság
A torma
Focisuli
50 éves az adai kézilabda
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendõrségi hírek 92

    Az elmúlt hónapban is volt mit tennie a rendõrségnek. Úgy tûnik nem hagyott alább a duhajkodás egyes személyek részérõl, ugyanakkor több kisebb-nagyon mértékû bûnügyet is felderített. Figyelmeztetõ ellenõrzést tartott a forgalomban, ami a biztonsági öv és a motorosok bukósisak használatának ellenõrzésére irányult.
    Bûntények. Az emberek leleményessége (negatív értelemben) továbbra sem lankad. Újabb két esetet jelentettek, amikor ismeretlen tettesek rézhuzalokat, valamint autógumit loptak, mintegy 50 000 dinár értékben. Újabb három hûtõszekrény feltörése történt a fagylaltot és más édesség megszerzése céljából, két esetben kerékpárt tulajdonítottak el, birkákat és takarmányt loptak. Történt egy csalás bûntette is 462 000 dinár értékben. A rendõrség tehát 9 bûnvádi feljelentést tett az ügyészségen, az anyagi kár 512 000 dinár.
    Közrend és közbiztonság. A közrend elleni vétségek száma öttel több mint az elõzõ hónapban volt. Ezúttal 15 szabálysértési feljelentést volt kénytelen tenni a rendõrség: 6 esetben nyilvános helyen történõ verekedés vétsége miatt, amiben összesen 14 személy vett részt. A verekedés helyszíne utca, park, Koktél bár, Martini-Törökfalu, a kiváltó ok pedig fõleg az alkoholos állapot. Ezenkívül még 9 esetben járt el a rendõrség más rendbontás miatt, mint pl. közrend és nyugalom háborgatása, illetlen viselkedés, sértegetés stb. Egy esetben tettek feljelentést hangos zene alkalmazása miatt.
    Közlekedésbiztonság. Az elmúlt hónapban 4 kisebb-nagyobb forgalmi balesetet regisztrált a rendõrség, melyekben kerékpárosok, személygépkocsit, tehergépkocsik vettek részt. Az összes anyagi kár 118 000 dinár, szerencsére csak egyetlen könnyebb testi sérülést szenvedett egy kerékpáros.
    Ide kívánkozik néhány szó a fekvõrendõrökrõl, azok jelentõségérõl és fontosságáról. Úgy tûnik, velünk született tulajdonság az, hogy ahol csak lehet kijátszani igyekszünk a törvényeket, elõírásokat. A fekvõrendõröket azért helyeztük azokra a szakaszokra, mert ott a legveszélyeztetettebb a forgalom, de úgy látszik, azon a 800 méteren is nehéz betartani a 40 km/óra sebességet. Olyannyira nehéz, hogy több helyen már teljesen új utat tapostak ki maguknak az autósok, ahol megkerülik a útra helyezett sebességkorlátozót. Pedig tudniuk kellene, hogy a telt vonal átlépése tilos, márpedig az út szélén telt vonal van, azon túl pedig kerékpárút, így a kerékpárosok testi épségét is veszélyeztetik. A rendõrség teljesen jogosan és szabályosan jár el amikor helyszíni bírságot ró ki azokra, akik akár egyik kerékkel is letérnek a sebességkorlátozóról és átlépik a telt vonalat. Tudjuk, hogy mindez a Mosa Pijade utcára vonatkozik.

septembar 2006.

Naslovna strana
Osvrt na protekle godine (2.)
Značajne investicije od 1997. do 2006.
Nove reforme u osnovnoj školi
Mladi pišu
Stare slike
Molski dobošar
Vesti iz policije
Zlato za borce iz Ade
Impresum


Design by VA