Legújabb szåm - Najnoviji brojSzerkesztþsÊg - UredniťtvoAnyakÜnyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. július

Címoldal
Milliók, amelyek elkerülték községünket
Címlapunkhoz
Megünnepeltük Ada napját
Az Ada napi ünnepségek képekben
Aratóünnepség - Ada 2004
5 éves a Községi Körkép
Megünnepeltük lapunk jubileumát
Három éves a Teleház
Környezetünket szebbé varázsolni
Vendégeink a budapesti XI. kerületből
Mit jelent önnek Ada napja?
Nyelvi figyelő
Tűz, te gyönyörű
Szép gálaműsor
XLIX. Zöld levél
Mohol nagyközség
Tánciskola Adán
Népes részvétel, kitűnő alkotások
Adai események
Ülésezett a KKT
Rendőrségi hírek
Tanulóink pályaválasztása
Nemzeti önkép
Elismerés Ulmból
Hírek a Tisza Sporthorgász Egyesület berkeiből
Versenyeztek az önkéntes tűzoltók
Értesítések
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

  • Podneta je krivična prijava protiv P.P. zbog ugrožavanja javnog saobraćaja. Isti je na novom putu izmedju Ade i Mola vozeći velikom brzinom, primoravao je vozača motocikla da naglo koči, usled čega je isti psao sa motora i slomio nogu.
  • U junu mesecu nepoznati izvršioci izvršili su provalu u kinesku radnju Peking, odakle su odneli razne robe u vrednosti od 50.000 dinara.
  • Isto tako izvršena je provala u Tehničku školu u Adi dana u moći izemđu 6. i 7. julua o.g. Nepoznati izvrčioci su demontirtali 17 komputera, vitalne delove su odneli sa sobom, a ostavili su kasete, ekrane, tastature itd. Učinjena šteta se ceni na oko 500.000 dinara.
  • U junu mesecu nismo imali ozbiljnog požara. Ipak, desilo se jedan požar u ulici JNA, koji može da bude upozorenje za sve nas. Naime, u kuhinji se zapalio elektromotor aspiratora od čega je došlo do požara i oštećenja kuhinjskog nameštaja. Šteta nije velika.
  • Policija poziva gradjane koji parkiraju svoja vozila u RC u blizini bazena, da u kolima ne ostavljaju nikakve vrednosti, novac, dokumenta i sl. jer se ponovo dešavaju razbijanje kola. U ovoj sezoni, do sada prijavljena je jedna provala kola kada su izvršioci uhvaćeni, ali oduzeti predmeti nisu pronađeni.

Zloupotreba ovlašćenja u privredi

    Pripadnici Krim. policije Sekretarijata u Kikindi, podneli su krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužiocu protiv Varga Hajnalke (1957) iz Ade, šefa finansijsko komercijalnog odeljenja prehrambene industrije "Mlilnprodukt" iz Ade i Spase Cvetkovića (1956) iz Leskovca, vlasnika preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu na veliko i malo "Zoljevo-promet" iz Zoljeva, opština Leskovac, zbog postojanja osnoivane sumnje da su počinili više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminalkiteta.
     Tokom 2002 godine Varga Hajnalka je u svojstvu ovlašćenog lica izvršila prodaju za gotov novac po veleprodajnim cenama oko 142.000 kg. brašna preduzeću "Zoljevo-promet" i istu isporučila bez plaćanja poreza na promet. Na taj način je za drugu organizaciju pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 250.000 dinara i u istom iznosu uskratila sredstva koja predstavljaju javni prihod.

Nenamensko koristio sredstva budžeta

    Pripadnici Krim. policije Sekretarijata u Kikindi, podneli su krivičnu prijavu nadležnom Okružnom državnom tužiocu, protiv Mihalja Ven (1954) iz Mola, predsednika Skupštine opštine Ada, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nenamensko raspolaganje sredstvima budžeta.
     Septembra meseca 2002 god. Ven Mihalj je u svojstvu predsednika Skupštine opštine Ada, prekoračenjem svojih službenih ovlašćenja i bez odluke Skupštine zaključio ugovor u ime Opštine sa Republičkom direkcijom za puteve i kompanijom "Vojput" AD Subotica, o rekonstrukciji puta Ada--Mol, deonica Mol--Obornjača. Ovim ugovorom Opština Ada učestvuje u svojstvu investitora u ime Mesne zajednice Mol, u ukupnoj vrednosti od oko 12 miliona i petstotina hiljada dinara, iako budžetom Opštine ta novčana sredstva nisu predvidjena za tu namenu.

juli 2004.

Naslovna strana
Svečanosti povodom Dana Ade u slikama
Pet godina Opštinske Panorame
Saradnja i na privrednom planu
Poseta u kampu
Teška situacija u pojedinim privatnim firmama
Vesti iz policije
Impresum
ďťż

Design by VA