Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. július

Címoldal
Milliók, amelyek elkerülték községünket
Címlapunkhoz
Megünnepeltük Ada napját
Az Ada napi ünnepségek képekben
Aratóünnepség - Ada 2004
5 éves a Községi Körkép
Megünnepeltük lapunk jubileumát
Három éves a Teleház
Környezetünket szebbé varázsolni
Vendégeink a budapesti XI. kerületből
Mit jelent önnek Ada napja?
Nyelvi figyelő
Tűz, te gyönyörű
Szép gálaműsor
XLIX. Zöld levél
Mohol nagyközség
Tánciskola Adán
Népes részvétel, kitűnő alkotások
Adai események
Ülésezett a KKT
Rendőrségi hírek
Tanulóink pályaválasztása
Nemzeti önkép
Elismerés Ulmból
Hírek a Tisza Sporthorgász Egyesület berkeiből
Versenyeztek az önkéntes tűzoltók
Értesítések
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

SARADNJA I NA PRIVREDNOM PLANU

    Poznanstvo između Mužlje i Ade otpočelo je 1998. godine. Prilikom jednog savetovanja ađanima je došao u ruke primerak mužljanskih novina, čiji je osnivač Mesna zajednica Mužlja. Postavilo se pitanje, zašto i naše mesne zajednice ne bi mogle osnovati novine, koje bi imale karakter lokalnog lista. Ova ideja se pretvorila u stvarnost u junu 1999. godine, izlaskom prvog broja "Opštinske panorame".Saradnja se u početku zasnivala na saradnji između dva lokalna lista, a zatim se proširila i na mesne zajednice, što je rezultiralo bratimljenjem istih. Odnedavno, našu opštinu i Mužlju spajaju i privredne veze, zahvaljujući tome da je Građevinsko preduzeće "Obnova" iz Ade dobilo posao u Mužlji, putem sprovedenog javnog konkursa. Tim povodom upitala sam direktoricu "Obnova" a.d. Ada g-đu Evu Mašulović o kojim poslovima je reč:

    "OBNOVA" a.d. je učestvovala na konkursu za izvođenje radova fekalne kanalizacije u Mužlji, čiji je naručilac Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" iz Zrenjanina. Od ukupno 9 ponuđača, naša ponuda je bila najpovoljnija, te je 08.07.2004. godine zaključen Ugovor o izvođenju radova. Ukupna ugovorena vrednost radova iznosi: 11.861.879,00 dinara. Radovi će se izvoditi na teritoriji Mesne zajednice Mužlja i obuhvataju dve osnovne trase: Somborska ulica i druge i Velebitska ulica i druge. Ukupna dužina kanalizacije koja treba da se izgradi je cca 4 km.

    Sve do 2003. godine osnovna delatnost preduzeća je bila visokogradnja. Privatizacijom firme došlo je do zaokreta u poslovnoj politici. Većinski vlasnik je za cilj postavio proširivanje delatnosti na hidrogradnju, sa naglaskom na izgradnji fekalnih i atmosferskih kanalizacionih mreža. Prvih godinu dana preduzeće je izvodilo ove radove kao podizvođač firme "VAKOND" KFT iz Republike Mađarske. Na taj način je uspešno izvedena fekalna kanalizaciona mreža na teritoriji grada Kikinde, kao i atmosferska kanalizacija u Srbobranu. Za to vreme stečena su iskustva i referencije. Takođe je poboljšana tehnička opremljenost preduzeća, zahvaljujući obaveznom investicionom ulaganju od strane većinskog vlasnika i to kupovinom bagera, radnih mašina i druge potrebne opreme. Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je posao u Mužlji prvi ovakve vrste, koji je preduzeće dobilo samostalno, u svojstvu glavnog izvođača. U tom smislu ćemo se maksimalno truditi da opravdamo poverenje novog investitora i da nadalje negujemo dobre odnose sa Mesnom zajednicom Mužlja, izjavila je na kraju razgovora direktorica Eva Mašulović.

Branislava Bakoš

juli 2004.

Naslovna strana
Svečanosti povodom Dana Ade u slikama
Pet godina Opštinske Panorame
Saradnja i na privrednom planu
Poseta u kampu
Teška situacija u pojedinim privatnim firmama
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA