Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. július

Címoldal
Milliók, amelyek elkerülték községünket
Címlapunkhoz
Megünnepeltük Ada napját
Az Ada napi ünnepségek képekben
Aratóünnepség - Ada 2004
5 éves a Községi Körkép
Megünnepeltük lapunk jubileumát
Három éves a Teleház
Környezetünket szebbé varázsolni
Vendégeink a budapesti XI. kerületből
Mit jelent önnek Ada napja?
Nyelvi figyelő
Tűz, te gyönyörű
Szép gálaműsor
XLIX. Zöld levél
Mohol nagyközség
Tánciskola Adán
Népes részvétel, kitűnő alkotások
Adai események
Ülésezett a KKT
Rendőrségi hírek
Tanulóink pályaválasztása
Nemzeti önkép
Elismerés Ulmból
Hírek a Tisza Sporthorgász Egyesület berkeiből
Versenyeztek az önkéntes tűzoltók
Értesítések
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

TÁNCISKOLA ADÁN

    A környékünkön talán csak itt Adán maradt meg a tradíciója a klasszikus táncok társas tanításának, vagyis a mindenki számára jól ismert tánciskolának.
    A ballagó diákok minden évben beiratkozhatnak a táncoktatásra, és elsajátíthatják a klasszikus táncok csínját-bínját. Természetesen ezt a hagyományt nem lehetett volna megtartani, ha minden nyáron nem látogatott volna haza szülővárosába OROVEC BÉLA tánctanár. Ő ezt nemes feladatnak tekinti, és így az idén is, június 28-án megkezdte a 93 beiratkozott fiatal táncoktatását. Minden héten három alkalommal tarják az órákat, 22 táncot tanulnak meg. Igaz ezek az összejövetelek nemcsak a táncról szólnak, hanem az illemről, az egymás iránti tiszteletről és a barátságról. A generáció most tanul együtt utoljára, szórakozva. A koronája az egész tánciskolának a vizsgabál, ahol együtt táncolnak és buliznak a fiatalok. Ott, a bálon választják ki egymás közül a legszimpatikusabb lányt és fiút, vagyis a bálkirálynőt és a bálkirályt. Azon az estén mutatnak be ízelítőt a megtanult táncokból, és természetesen a táncverseny győzteseit is kiválasztják Ez a hat hét alatt új ismeretségek, új barátságok is születnek, mivel fontos megemlíteni, hogy az Adáról elvándoroltak (elszármazottak) szívesen küldik haza a gyerekeiket a tánciskolába. Az idén így: AUSZTRIÁBÓL, MAGYARORSZÁGRÓL, KANADÁBÓL vannak itt korosztálybeli fiatalok, de természetesen hazánkból is jöttek, így Újvidékről és Belgrádból is. Ezek olyan kapcsok, melyek még összehoznak bennünket, és a messze távolban levő „adai” fiatalokat közelebb hozzák vidékünkhöz, és szívesen emlékeznek vissza ezekre a felejthetetlen nyári napokra.

    A tánctanár nagyon büszke, hogy évről évre mindig több fiatal iratkozik be a tánciskolába a szerb tagozatú osztályokból is, ami régebben nem volt megszokott, így az idén a végzős „A” osztálynak csaknem mintegy fele tánciskolás.


Az első lépések

    Az oktatási színvonal igen magas, mivel szakképzett tánctanár foglalkozik a fiatalokkal. Ezt a tanulók a lelkes megjelenésükkel hálálják meg minden egyes tánciskolás estén. sikerélményekben gazdag tánctanulást kívánunk nekik, és reméljük, sokszor tudják az életben alkalmazni és hasznosítani a tánclépések fortélyait.

Varga Elfride

juli 2004.

Naslovna strana
Svečanosti povodom Dana Ade u slikama
Pet godina Opštinske Panorame
Saradnja i na privrednom planu
Poseta u kampu
Teška situacija u pojedinim privatnim firmama
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA