Legújabb szåm - Najnoviji brojSzerkesztþsÊg - UredniťtvoAnyakÜnyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. július

Címoldal
Milliók, amelyek elkerülték községünket
Címlapunkhoz
Megünnepeltük Ada napját
Az Ada napi ünnepségek képekben
Aratóünnepség - Ada 2004
5 éves a Községi Körkép
Megünnepeltük lapunk jubileumát
Három éves a Teleház
Környezetünket szebbé varázsolni
Vendégeink a budapesti XI. kerületből
Mit jelent önnek Ada napja?
Nyelvi figyelő
Tűz, te gyönyörű
Szép gálaműsor
XLIX. Zöld levél
Mohol nagyközség
Tánciskola Adán
Népes részvétel, kitűnő alkotások
Adai események
Ülésezett a KKT
Rendőrségi hírek
Tanulóink pályaválasztása
Nemzeti önkép
Elismerés Ulmból
Hírek a Tisza Sporthorgász Egyesület berkeiből
Versenyeztek az önkéntes tűzoltók
Értesítések
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

POSETA U KAMPU

    Teren što se prostire oko zgrade ORTC-a, od igrališta za tenis do pomoćnog terena za fudbal, u neposrednoj blizini bazena, danas već potpuno preuređen u kamp za boravak veliki broj lica. Zahvaljujući Udruždenju boraca rata 90, zatim izviđačima, vatrogascima, ovaj kamp postao poznat u celoj republici.
    Već nekoliko godina unazad u letnjim mesecima borave tu mališani u smenama iz cele Srbije. Prilikom posete kampa početkom jula zatekli smo u smeni deca boraca rata 90, njih oko 70. Sa njima su bili i vaspitači i pratioci i njih smo pitali o uslovima boravka u kampu, o utiscima o okolini, o smeštaju i sl.
    Prvi sagovornik bio je GORAN PEŠIĆ iz Blaca, koji je rekao da je i sada doveo u Adu decu boraca rata 90. Kaže da posećuje ovaj kamp od početka, tj od pre četiri godine i postao je stari poznanik ovde. "Rado dolazimo ovde gde steknemo nova poznanstva, družimo se, i što je veoma bitno, lepo je ovde, imamo program za decu, unapred znamo šta ćemo raditi. Posećujemo zološki vrt, crkve, odlazimo u diskoteku, organizujemo turnir u malom fudbalu, zabavljamo se. Sve imamo što zanima dete. Ipak, kupanje je na prvom mestu što je sasvim normalno"- rekao je Goran.

    Sledeći sagovornik bio je VLADIMIR ĆURIĆ, vaspitač dećjeg sela iz Sr.Kamenice, koji je rekao sledeće: "Ja sam već treći put ovde u Adi i potpuno sam zadovoljan kao i moja mala ekipa. U svakom slučaju pohvalio bih što postoji u opštini ovakav Rekreacioni centar, i mislim da i sama opština može pohvaliti sa tim, jer malo gradova ima sličnih tome. Sam kamp trebalo bi da znači više, rukovodioci bih trebalo da prepoznaju jednu lepu i dobru mogućnost da propagišu Adu sa ovakvim objektom, što je za letovanje izvanredno. Smeštaj je sasvim korektno, ali mislim da bi trebalo ići na poboljšanje uslova. Mogućnosti su dati, ali organizaciono i materijalno ovaj kamp bi trebalo pomoći da bi pružio mogućnost još većem broju deci da ovde sprovedu deo letovanja. Posetio sam dosta gradova u Jugoslaviji, odnosno u SCG, i mogu vam reći da ovakav rekreacioni centar nema ni u Novom Sadu i čini mi se da nema ni u Beogradu. Sama činjenica da je kamp u neposrednoj blizini RC veoma mnogo znači.
    Moram spomenuti da iz ove saradnje izrasla pomoć porodice Nemeš iz Mola koji su prihvatili da brine o trojici naše dece iz dečjeg sela. Ovo je za pohvalu i nadam se da ovaj oblik saradnje nađe nove ljude, nove porodice koji će prihvatiti ovaj alternartivni oblik smeštaja i zbrinjavanja dece bez roditelja.
    GAJIĆ DUŠAN, sekretar UBR 90 u Adi je rekao: "oko organizacije kampa nema nikakvih problema, jer sve to zasniva na našem radu. Sve akcije smo sami sproveli, jer znamo kakva je situacija i kakvi su odnosi u opštini. Ovoga puta u ovoj prvoj smeni boravi nekoliko desetina deca iz pokrajine, pa iz cele republike. Tu su naša deca iz Ade, zatim iz Novog Sada, Novog Bečeja, Blaca, Žitorođa, i iz dečjeg sela iz Sr. Kamenice sa kojima imamo izvanrednu saradnju, što se odrazi i preko porodice Nemeš iz Mola koji prihvataju dece na duži boravak i vaspitanja kod sebe.
    Na kraju ALEKSANDAR RAPAJIĆ, potpredsednik Pokrajinske organizacije boraca rata 90 izneo je svoje utiske i rekao da je kamp u celini zadovoljavajuća, zajedno sa svim mogućnostima što opština Ada pruža".

V.J.

juli 2004.

Naslovna strana
Svečanosti povodom Dana Ade u slikama
Pet godina Opštinske Panorame
Saradnja i na privrednom planu
Poseta u kampu
Teška situacija u pojedinim privatnim firmama
Vesti iz policije
Impresum
ďťż

Design by VA