Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. március

Címoldal
Mindennapjaink
Községi hírek
Március
Bár lenne egyetértés!
Koszorúzás az emlékkeresztnél
Mindennapi hősnőink
Dopping, a sport ördöge
Šević Ivan sikere
Március
Tavaszközeledte
Nemzetközi ex libris kiállítás
Nőnapi táncfesztivál
Közeleg húsvét
40 féle virágmag és egyebek
Útmenti feszület megáldása Adán
Zászlót lenget a víg márciusi szél
A kézimunkacsoport titka
A moholi galambászok sikerei
Húsvéti vásár és tombola a gyermekekért
Vidám hangulatú teadélután
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti tevékenység
Zöld levél
Sakk
Sport
Görbe tükör
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Sporthorgászaink kitűnő eredménnyel kezdték az évet

    Február 28-án a szentesi Gerecz Elemér Sporthorgász-egyesület szervezésében tartott Sulik Dávid téltemető kupa emlékversenyen a 72 résztvevő versenyző közül Pálfi Zsolt második, Aleksza Tamás pedig a harmadik helyen végzett.
    Az egyesületünk nevében mindkettőjüknek gratulálunk!


Pálfi Zsolt és Aleksza Tamás a magyarországi trófeákkal

    Mit tehetünk a Kalocsa halállományának megvédéséért?

    Betartva ígéretemet, amelyet a februárban történt halpusztuláskor tettem, utánajártam az eseménynek. A rövid válasz: semmit. A Halállomány fenntartásának és használatának törvénye (Szerbia Hivatalos Közlönye 128-2014, 27. szakasz) szerint: „Azoknak a lecsapoló és öntözőcsatornáknak az építésekor, amelyek a folyóvizekhez csatlakoznak, a kivitelezők kötelesek őket ellátni védelemmel, hogy a folyóban élő halak ne juthassanak a csatornákba.” Tehát a csatornák halállománya nem gyarapítható, és nincs védelmezve. Ezért nem kell engedély a horgászathoz. Esetünkben a Halász József Kombinát tulajdonosa nem felelős a halpusztulásért, sőt akár meg is tilthatja a horgászatot, mivel a vizet az ő költségén juttatják a csatornába. Tehát a halpusztulást, ami sajnos évente többször is előfordul, nem vagyunk illetékesek megakadályozni, mert a csatorna nem tartozik hivatalosan a horgászterületek közé. Egyedül a környezetvédők indíthatnak eljárást a környezet szennyezése és az elpusztult halak nyomán áradó bűz miatt.

Adankó Iván


Bajnok a Soccer Kladionica csapata

    Március elején véget ért a 3. Fausto liga. Az előző kettő idényhez képest új bajnokot avattak, az első helyet idén a Soccer Kladionica csapata szerezte meg, majdnem 100 százalékos teljesítménnyel, 17 győzelem mellett egyetlen döntetlennel. A második helyen az első két kiírás bajnoka a CDK Transport & Logistic csapata végzett, akik szintén valamennyi meccsüket megnyerték, egyedül a Soccer Kladionica csapatától szenvedtek vereséget. A harmadik helyet a bajnokság vége felé egyenletes, megbízható teljesítményt nyújtó T1 csapata szerezte meg. A díjkiosztóra és az ünnepélyes záróünnepségre az utolsó játéknap meccseinek befejeztével az adai hotelban került sor. A dobogón végzett csapatok megkapták az érmeket és a serlegeket, majd kiosztásra kerültek az egyéni elismerések is. A bajnokság gólkirálya a T1 csapatában brillírozó Sárközi Krisztián lett 50 találattal, amely rekordot nem lesz könnyű túlszárnyalni. A legjobb játékosnak a Tiki-Taxi csapatának játékosát Dragin Valentint választották meg, aki az összes fordulóban pályára lépett, és mindegyik meccsén gólt is szerzett. Körtvélyesi Tícián a sportközpont elnöke pozitívan értékelte az elmúlt idényt, terveik között szerepel, hogy áprilisban megindul a 4. Fausto liga, és annak érdekében fognak tevékenykedni, hogy minél színvonalasabb mérkőzések legyenek.


A 3. adai Fausto liga győztes csapata. Állnak: Dupák Alex, Bikicki Tamás, Miloševski Miloš, Rohacsek Aurél, Ürményi Tamás. Gecse Attila. Guggolnak: Volford Tibor, Aleksza Dániel, Stanimirović Mario, Nagy Andor, Rohacsek Patrik (nincs a képen Tóth Zoltán).

Gecse Attila


2016 perc a pályán

    2016 Perces Foci elnevezéssel kispályás labdarúgó tornára kerül sor 2016. április 1-étől április 3-ig,  Bácsfeketehegyen. A torna péntek este 22 órától vasárnap reggel 7 óra 36 percig tart. Amatőr focicsapatok nevezését várják 5+1 felállásban, lányokból álló és vegyes csapatok is jelentkezhetnek. A torna helyszíne a bácsfeke-tehegyi fedett sportcsarnok, Bratstva bb. cím alatt. A tornát a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma szervezi.
    Jelentkezés és információ:
    2016percfoci@gmail.com
    Minden érdeklődőt és szurkolni vágyót szívesen várnak.

Gecse Attila

mart 2016.

Naslovna strana
Drveni krst na ađanskom Čotu
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA