Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. március

Címoldal
Mindennapjaink
Községi hírek
Március
Bár lenne egyetértés!
Koszorúzás az emlékkeresztnél
Mindennapi hősnőink
Dopping, a sport ördöge
Šević Ivan sikere
Március
Tavaszközeledte
Nemzetközi ex libris kiállítás
Nőnapi táncfesztivál
Közeleg húsvét
40 féle virágmag és egyebek
Útmenti feszület megáldása Adán
Zászlót lenget a víg márciusi szél
A kézimunkacsoport titka
A moholi galambászok sikerei
Húsvéti vásár és tombola a gyermekekért
Vidám hangulatú teadélután
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Szakszervezeti tevékenység
Zöld levél
Sakk
Sport
Görbe tükör
Tarka oldal
Impresszum

Nőnapi táncfesztivál

    A New Ada Dance Táncklub szervezésében március 6-án 18 órai kezdettel a színházban látványos táncfesztivált láthattunk, amelyet a nemzetközi nőnap (március 8.) alkalmából rendeztek.

 
Fotó Facebook

    A műsorban közreműködtek a klub mazsorett-csoportjai (nemcsak pom-pomos, pálcás tánc-koreográfiával léptek színpadra, hanem anélkül is), tánccsoportja (latin és standard táncokkal, hip-hop koreográfiával), táncospárjai (a latin táncok több változatával, gyors ritmusú tánc-koreográfiával és néhány standard  tánccal). Két ifjú leány-pár rocky táncot mutatott be. A táncklub ügyes lábú tagjai ezúttal is kitettek magukért, és tudásuk legjavát igyekeztek átadni a közönségnek. A műsor azt is megmutatta, hogy a klub tánc-pedagógusai örömmel foglalkoznak mind a legkisebbekkel, mind az ifjú és szenior táncosokkal, csoportokkal! Munkájukat az ehhez hasonló fellépések bizonyítják, dicsérik!
    A másik dolog, amire fel lehet figyelni, hogy a klubban állandóan fiatalítanak, új tagok jelentkeznek, mind a pionírok, mind pedig az ifjak korosztályában.
    Nem tudjuk, hogy a kisebbekkel könnyebb-e foglalkozni, mint az ifjú vagy szenior korosztállyal, de a látványosság, a szép ruhák, a jó és sikert hozó koreográfiák igen fontosak, és ezekre nagy hangsúlyt fektetnek a klubban. Ezt bizonyította a Nőnapi táncfesztivál: a New Ada Dance ismét élvezetes tánc-kavalkádot mutatott be!

Táncosaink újabb sikere

    A New Ada Dance Táncklub táncosai, csoportjai, mazsorettjei március 12-én részt vettek a Verbászon tartott országos bajnokságon. Orovec Béla művészeti vezető közölte a Facebookon, hogy e bajnokság „előszűrés” volt a májusi világbajnokságra, amelyet idén Brixenben tartanak. A klub tagjai 27 tánc-kategóriában versenyeztek, és kitűnő sikert értek el; a kategóriák szerint 24 bajnoki címet, 2 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek! Ragyogó siker – tette hozzá Béla!
    E klubtól már megszoktuk, hogy igen sikeresen szerepelnek táncosai, csoportjai, párosai különböző országos, Európa- és világbajnokságokon! Azonban mindezt kemény próbák, napi több órás gyakorlás előzi meg!

Bálizs Géza

mart 2016.

Naslovna strana
Drveni krst na ađanskom Čotu
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA