Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. február

Címoldal
Télutó
Községi hírek
Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc
3. Sport stars
Interjú Virág Györggyel, a Bohóc című előadás kapcsán
Lakossági fórum volt Adán
Egy kis visszaemlékezés, meg miegymás…
0,5 ezrelék
Bombaként robbant be a köztudatba a Green Future Festival!
III. moholi farsangi esküvő és bőgőtemetés
Szia disznótor!
Farsang a Műszaki Iskolában
Téltemető farsang a nyugdíjasoknál
Megkezdődött a madáretetés
Vadvirágos farsangi mulatság
IV. Esküvő kiállítás
Mi újság az adai tűzoltóknál?
Rövid hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Gyermekszínjátszóink jubileuma - adalék
Szakszervezeti hírek
Sakk
Sport
Tarka-barka
Impresszum

Farsang a Műszaki Iskolában

    Az adai Műszaki Iskolában február 13-án immár harmadízben szervezték meg a télűző farsangi mulatságot, amelyen az idén is kihirdették a népszerűségi verseny eredményeit.
    − A népszerűségi versenynek már hagyománya van iskolánkban – magyarázta Lajkó Sára, az iskola igazgatóhelyettese. – A megmérettetés  célja az, hogy  a tanulók jobban megismerjék egymást, érezzék azt, hogy egy közösséghez tartoznak, és, hogy véleményüknek súlya van.  A szavazással szerettük volna, azokra a diákokra irányítani a figyelmet, akik valamilyen téren kiemelkedően teljesítenek, jó sportolók, tanulmányi eredményük kimagasló vagy esetleg a társaság középpontjában állnak. A szavazatok összegyűjtését és kiértékelését az iskola Diákparlamentje vállalta magára. A győztesek koronát és szimbolikus ajándékot vehettek át, s tavasszal fotózáson vesznek majd részt.
    Az iskola diákjainak mintegy háromnegyede szavazott, véleményük alapján, az idei tanévben a Mr. School címet Cabafi Imre birtokolhatja, kísérője Betleg Denis és Kállai Nikols lett.  A tanulók véleménye szerint az iskola legnépszerűbb diáklánya Berkes Szabina, ő az idei Miss School, From Rebekát és Bábinszki Nikolett pedig udvarhölgy lett. A verseny különdíjasait internetes szavazással választották ki, itt a legtöbb szavazatot Betleg Denis és Berkes Szabina kapta.

    Az eredményhirdetés után vidám farsangi játékok részesei lehettek az iskola diákjai. A játékvezető Mucsi Krisztián, a Diákparlament alelnöke volt, akinek segítségével a tanulók ügyességi játékokat játszhattak, a győztesek pedig édességet kaptak.
    Természetesen a tanulók egy része a mulatság idejére jelmezbe bújt, s a Műszaki Iskola tarkaruhás roma csapta, egy ápoló, egy óriáscsecsemő és egy fekete balerina kíséretében igyekezett elűzni a telet.
    A szervezők elmondták azt is, hogy a következő években felvonulást is szeretnének szervezni, ezzel is népszerűsítenék a farsanghoz kapcsolódó népi hagyományok ápolását a középiskolások körében.

Józó Krizsán Mónika

febuar 2015.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Novi početak Udruženja Zoo vrta „PONI“ Ada
Šah
Aktivnosti sindkata
Poslednji pozdrav našem voljenom Branku
Međunarodni bratski susret kasapina - Utrine
Impresum


Design by VA