Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. október

Címoldal
Tiszteletadás, esküvő, keresztelő
Községi hírek
Ada község cégeket alapítana
A lélek és a test együttes gyógyítása
Beszéd- és szövegértés
Mozdulj a szívedért
Vérrokon
Sikeres fémipari műhely
Őszi események
Bennünket is kifogott a Háló
Nyári Tisza-parti örömök
Fúvós, pengetős, meg a tekerő
Eső, égzengés, villámcsapás
„Milliós tételről kell beszélni”
Megemlékezés községünk felszabadulásáról
Hírek
Rendőrségi hírek
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Nyelvi jogaink Szerbiában - 10.
Ismét remekeltek a fiúk
A Niš-Grdelica autóút, 1960
A Körkép arcképcsarnoka - I.
Tarka oldal
Impresszum

Sporthorgászat
ISMÉT REMEKELTEK A FIÚK

    Október 6-án Temerinben vendégszerepelt kadét csapatunk. Szabó Szabolcs, Szűgyi Martin, Csonka Bence, Agócs Bence, Szűgyi Patrik és Aleksza Tamás. A verseny a Jegricska folyócska frissen mélyített medrében volt megtartva, 33 résztvevővel.  Igen szerény halállománnyal találkoztak a versenyzők, ami abból ered, hogy nemrég lett a fenék kibágerozva, így a szétriadt halak még nem tértek vissza. Bizonyítja ezt az igen szerény zsákmány is. A 33 résztvevő közül mindössze 22-en fogtak halat. Az összesen kifogott hal mennyisége nem érte el a 3 kg-ot sem. A mi versenyzőink közül mindenkinek volt hala, sőt Aleksza Tamás a második, Agócs Bence pedig a harmadik helyen végzett.


Adankó Iván a sikeres ifjú horgászokkal


KÖSZÖNJÜK ELNÖK ÚR

    A minap egy röplapszerű papír került a kezembe a fenti címmel, amiben a moholi MOL Horgászegyesület háláját igyekszik a kifejezni a budzsáki Bara vízzel való feltöltésének folyamatával kapcsolatban. Ha már így történt, akkor mi adai horgászok is, mind a 334-en csatlakozunk.
    De az örömbe igen nagy üröm is vegyül.
    A törvény 10. § első bekezdése kimondja, hogy a bérlő, aki az újvidéki Horgászszövetség, köteles intézkedni, amennyiben fennáll a halpusztulás veszélye fizikai, mechanikai vagy biológiai okok miatt. Szeptember 20-án a moholi egyesület rendkívüli közgyűlést hívott össze, ahová a bérlő  igazgatóját is meghívták, aki természetesen nem ment el. Innen is látszik, hogy mennyire érdekli a Budzsák katasztrófája. A törvény által előirt szabályt pedig az illetékes személy kifogásolja, hogy nincs a törvényben megszabva a biológiai minimum! Mekkora kárnak kell történnie ahhoz, hogy a bérlő intézkedjen?
    Hiányolták, hogy az adai vezetőség részéről nem volt jelen senki Moholon. Ez igaz, mert tudtuk, hogy az illetékes személy nem fog megjelenni. Viszont hiányoljuk, hogy a bizottságban, amelyik a polgármester úrhoz ment segítséget kérni, nem hívtak meg senkit az adai egyesületből. Azaz, mindannyian adaiak voltak, de nem az adai egyesület tagjai, sőt volt olyan személy is, akinek még horgászengedélye sincs. Akkor kiket képviseltek? Vagy ők voltak a bérlő képviselői?
    Október 8-án történt, hogy a Bara felső végébe szivattyúzták a vizet, a versenypályával szemben pedig traktorral szívatták öntözés céljából. A nyár folyamán néha tíznél is többen használták a Budzsák vizét öntözésre. De a piacon senki sem adja olcsóbban a termést, mert a Bara vizéből ingyen öntözte. Sem a halat nem adják olcsóbban az orvhalászok a piacon. Ha már ilyen nagylelkű az Elnök úr, akkor lepjen még meg bennünket egy tonna halivadékkal is, hogy az orvhalászok mellett jusson nekünk horgászoknak a horgára is valami. Mi pedig a 6000 dináros engedély árát majd továbbra is fizetjük a bérlőnek Újvidékre.
    Ön pedig Polgármester Úr, lássa be, hogy alaposan rászedték.

Adankó Iván

oktobar 2012.

Naslovna strana
Vesti
Aktivnosti sindikata
Obeležen 27. septembar, Dan vatrogasaca Srbije
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA