Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. október

Címoldal
Tiszteletadás, esküvő, keresztelő
Községi hírek
Ada község cégeket alapítana
A lélek és a test együttes gyógyítása
Beszéd- és szövegértés
Mozdulj a szívedért
Vérrokon
Sikeres fémipari műhely
Őszi események
Bennünket is kifogott a Háló
Nyári Tisza-parti örömök
Fúvós, pengetős, meg a tekerő
Eső, égzengés, villámcsapás
„Milliós tételről kell beszélni”
Megemlékezés községünk felszabadulásáról
Hírek
Rendőrségi hírek
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Nyelvi jogaink Szerbiában - 10.
Ismét remekeltek a fiúk
A Niš-Grdelica autóút, 1960
A Körkép arcképcsarnoka - I.
Tarka oldal
Impresszum

Rendőrségi hírek

    Bűntények. A múlt hónapban 12 bűntényt regisztrált a rendőrség. Ebből 9 esetben ismeretlen az elkövető, vagy elkövetők, míg 3 alkalommal ismert volt a tettes. A kilenc ismeretlen esetből 4 bűntényt még a hónap folyamén felderített a rendőrség. Érdekes megjegyezni, hogy ebben a hónapban 17 magánfeljelentést tettek azok a károsultak, vagy meglopott személyek, akiknek tettesek 15.000 dinár értékig vittek el bármilyen értéket.
Köztudott, hogy a múltban, különösen az elmúlt hónapban, több magánházakban történt betöréses lopás, amit a polgárok különféleképpen magyaráznak, ezek mind regisztrálva vannak a rendőrségen, de a sikeres nyomozás érdekében ezekről semmilyen információt nem adtak ki. Felhívják a lakosság figyelmét, hogy mindenki a legjobb belátása szerint elsősorban biztosítsa és védje meg saját vagyonát, több figyelmet szenteljünk a magunk és vagyonunk biztonságára.
    Nagy felháborodást és elmarasztaló reakciót váltott ki az az eset, ami szeptember 18-án történt itt Adán, amikor híre kelt annak, hogy megerőszakoltak egy 6 éves kislányt. A napi sajtó, a különféle portálok, részletesen foglalkoztak az üggyel. A rendőrség ezzel kapcsolatban a következő hivatalos értesítést adta ki: Az adai rendőrállomás dolgozói 48 órás előzetes letartóztatást rendeltek el H. József (1981) adai lakos ellen, azzal az megalapozott gyanúval, hogy erőszakos cselekedetet követett el egy 6 éves kislányon. A gyanúsítottat bűnvádi feljelentéssel a Felső bíróság vizsgálóbírájának adják át azzal a gyanúval, hogy magatehetetlen személy ellen erőszakos cselekedetet hajtott végre.
    Közrend és közbiztonság. Szeptemberben mindössze 2 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség: 1: a közbiztonság megsértése miatt, 2: nyilvános helyen történt verekedés miatt.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 5 közlekedési baleset történt községünk területén, amikor 6 személy megsérült: 5 könnyebben 1 pedig súlyos sérülést szenvedett. A balesetek okai főleg a gyorshajtás, a figyelmetlenség és az alkohol. A rendőrség megfigyelései szerint, a forgalmi balesetekben nem csupán a gépjárművezetők a hibásak, hanem a többi forgalomban lévő járművezető is. Ilyenek a kerékpárosok, mopedesek, motorkerékpárosok, sőt a gyalogosok, akik kevésbé tartják be a forgalmi előírásokat, sok esetben éppen ők a baleset okozói. Ezért a rendőrség felhívja minden forgalomban lévő járművezető figyelmét, hogy maximálisan figyeljenek a szabályokra, saját és mások biztonságának érdekében.
    A közlekedés biztonságával kapcsolatban a nagykikindai Körzeti rendőr-igazgatóság figyelmet szentel a közlekedés biztonságára, így 6 naponként ad ki tájékoztatót. Ezek alapján a augusztus 20-a és október 6-a között a következő statisztikai adatokat állapítottuk meg a körzet területére:
    - forgalmi balesetek száma……….......... 35
    - sérülés…………………………………29
       Ebből: súlyos………………………….12
          könnyebb………………………      17
    - Haláleset………………………………..1
    - Forgalmi szabálysértés……………..1122
    - Gyorshajtás…………………………..400
    - Vezetés alkohol hatása alatt…………...43
    - Kizárás 1,2 ezrelék alkohol miatt……  20

    A rendőrség felhívja a forgalom minden résztvevőkének figyelmét, hogy tiszteljék és tartsák be a közlekedési szabályokat, vezetés közben figyeljenek az útviszonyokra, ne üljenek a kormánykerék mögé ittas állapotban, mert ezzel megóvják saját életüket és másokét is.
    Ugyanúgy értesíti a polgárokat, hogy az elkövetkező időszakban is fokozottan ellenőrzi a forgalmat, különösen azokat, akik viselkedésükkel veszélyeztetik saját maguk és mások biztonságát.

oktobar 2012.

Naslovna strana
Vesti
Aktivnosti sindikata
Obeležen 27. septembar, Dan vatrogasaca Srbije
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA