Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. június

Címoldal
Jó szomszédok közösen teremtik a jövőt
Községi hírek, események
50 éves a Műszaki iskola
Megalakult az új tanács
Megválasztották az adai önkormányzat vezetőségét
Másfél hónapon át eseményben gazdag volt a tanyavilágunk
A helyi önkormányzatok gyermekvédelmi mechanizmusainak fejlesztése
Csöndes magány
Határtalanul
Egy rendelet buktatói
Ballagás a zeneiskolában
Tíz osztály, 136 diploma
Az Ada-napi rendezvény programja
Aranymanókból Manóház tanoda és kézműves alkotóműhely lettünk
A Vadvirág apraja megbabonázta Pulát
Adai Kőketáncosok sikere
Adaiak a TUDOK döntőjén
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Fiatalok írják
Önkéntes munkával (– 3.)
Nyelvi jogaink Szerbiában – 6.
Sport
Impresszum

Prva Mesna zajednica Ada
Konstituisan novi Savet mesne zajednice

    Konstitutivna sednice Saveta Prve Mesne zajednice Ada je održana 31. maja. Sednicu je otvorio Janoš Vaštag, kao najstariji od izabranih članova Saveta. Nakon usvajanja izvoda iz zapisnika sa prethodne sednice, prisutni su saslušali informaciju zamenice predsednika Izborne komisije Prve MZ, Branislave Bakoš, u vezi izbora članova Saveta i o rezultatima referenduma o uvođenju samodoprinosa. Obe aktivnosti je pozitivno ocenila i naglasila je, da su iste protekle bez ikakvih problema. Ove informacije od strane Saveta jednoglasno su prihvaćene.
    Usledilo je svečano potpisivanje izjave izabranih članova Saveta, odnosno izbor predsednika Saveta i njegovog zamenika. Tajnim glasanjem, za predsednika je izabran Zoran Dragin, a za njegovu zamenicu Agneš Šafranj, koja je i do sada bila zamenica predsednika Saveta. Pre nego što je predao dužnost novom predsedniku Saveta, Janoš Vaštag se zahvalio na saradnji članovima Saveta i stručnoj službi MZ. Sekretar MZ, Ištvan Geče u svojoj diskusiji se zahvalio Janošu Vaštagu na savesnom i predanom radu, koji je u trajanju 4 mandata, odnosno 16 godina bio na čelu Mesne zajednice. U nastavku Karolj Šmit se oprostio od Saveta, osećajnim rečima, i on je 16 godina bio kreativan član Saveta, i za to vreme, kao povereno lice, sproveo je sve značajnije investicije MZ.  Sekretar MZ, Ištvan Geče se i njemu zahvalio za dugogodišnji požrtvovan i aktivan rad, kao i Čabi Berec i Biljani Popović, dosadašnjim članovima Saveta. Sekretar je nagovestio, da se do kraja godine predviđa održavanje prigodne svečanosti, kada će se i zvanično zahvaliti svim zaslužnima, koji su niz godina aktivno učestvovali u radu Mesne zajednice.
    Posle ovoga, Zoran Dragin je preuzeo vođenje sednice Saveta. Zbog blizine Dana opštine Ada, na dnevnom redu je bila tačka u vezi inicijative za dodelu javnih priznanja. Savet je utvrdio svoj predlog, da se za javno priznanje najviše stepena predlaže Tehnička škola u Adi, koja ove godine slavi 50. godišnjicu postojanja i u proteklim decenijama je postigla izvanredne uspehe. Za javno priznanje se predlaže i AFK fudbalski klub, pošto ađanski fudbal ove godine obeležava 100-godišnji jubilej. Usledilo je razmatranje molbi. Materijalnu pomoć su dobili Omladisnki duvački orkestar, Rukometni klub ''Potisje-Pletex'' i fudbalska ekipa veterana .

En

jun 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Konstituisan novi Savet mesne zajednice
Aktivnosti sindikata
Vesti iz policije
Vesti
Program povodom dana Ade
Impresum


Design by VA