Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. június

Címoldal
Jó szomszédok közösen teremtik a jövőt
Községi hírek, események
50 éves a Műszaki iskola
Megalakult az új tanács
Megválasztották az adai önkormányzat vezetőségét
Másfél hónapon át eseményben gazdag volt a tanyavilágunk
A helyi önkormányzatok gyermekvédelmi mechanizmusainak fejlesztése
Csöndes magány
Határtalanul
Egy rendelet buktatói
Ballagás a zeneiskolában
Tíz osztály, 136 diploma
Az Ada-napi rendezvény programja
Aranymanókból Manóház tanoda és kézműves alkotóműhely lettünk
A Vadvirág apraja megbabonázta Pulát
Adai Kőketáncosok sikere
Adaiak a TUDOK döntőjén
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Fiatalok írják
Önkéntes munkával (– 3.)
Nyelvi jogaink Szerbiában – 6.
Sport
Impresszum

BALLAGÁS A ZENEISKOLÁBAN

    A Bartók Béla alsó fokú zeneiskola végzős tanulói május 30-án ballagtak és mondtak búcsút az iskolának. Az ünnepséghez méltó módon a zeneiskolából átvonultak a színházterembe Rákos Rózsa tanárnő vezetésével és foglaltak helyet az első sorokban, hisz ők voltak az ünnepeltek. Ez alkalomból a zeneiskola alsóbb osztályos növendékei kedveskedtek a ballagóknak egy rövid hangversennyel.
    Elsőként az iskola énekkara az alkalomhoz illő dalokat adott elő. Ezután következtek a hangszerszólisták a következő sorrendben: Lehocki Kata – fuvola, Rusai Bence – zongora, Bognár Odett – gitás, Čorić Mia – harmonika, 5. Dávid Máté – klarinét, Fehér Ivon – zongora, Mihalek Bálint – tambura, Hegedős Joshua – hegedű, Ürményi Árpád – harmonika, Kiss Anikó – zongora, Bojović Mia – hegedű, Böködi Tamara – szólóének.

    A 26 végzős tanulótól – 19 leány és 7 fiú – Rózsa Ildikó igazgatónő búcsúzott el meghitt és ünnepélyes szavakkal:
    -Örülünk annak, hogy végzős tanulóinknak lezárult egy sza-kasz az életükben, ünnepelünk, mert újból egy generációt bocsátunk útjára. Az itt eltöltött hét év örömteli percei, keserű pillanatai örökre bennetek ma-radnak. Itt megtanultatok hangszereken játszani, szóló éneket tanulhattatok. Lesz akikben a zene iránti szeretet mélyebben benne marad és folytatja zenei tanulmányait, de lesznek olyanok is, akik más pályán folytatják útjukat, de meggyőződésem, hogy ők is megszerették a zenét, a különböző hangszereket. Ti napfényben növekedtetek, mert zeneiskolásnak lenni annyit jelent, mint egy kicsit többnek lenni, hiszen ti a zenei tudásért külön megdolgoztatok. Kívánom, hogy az itt megszerzett tudás ne csak gazdagítsa, hanem szépítse is meg jövőbeni életeteket. A mi célunk nemcsak a zenei tudás nyújtása volt, hanem szeretetre, bölcsességre és igazságra neveljünk titeket. Kívánok az életben kitartást, megbecsülést és sok sikert! – emelte ki az igazgatónő.
Az ünnepi beszéd után került sor a bizonyítványok és ajándékok átadására.

Bálizs Géza


Évadzáró hangverseny

    A Bartók Béla Zeneiskola tanulóinak évadzáró hangversenyét élvezhettük június 13-án 18 órai kezdettel a színházban. Az előkészítő osztály kórusa (Laták Zsuzsanna vezetésével) után Rózsa Ildikó igazgatónő rövid beszédet mondott: „Újból befejezünk egy iskolai évadot, amely a zeneiskola szemszögéből nézve még sikeresebb volt, mint a korábbi években. Nemcsak tanulóinknak a különböző versenyeken elért sikerei miatt, hanem azért is mert: bővíthettük baráti kapcsolatainkat a sándorfalvi (Magyarország) zeneiskolával; az önkormányzat, a helyi közösségek és más donátorok segítségével hozzájutottunk egy új koncertzongorához, pianínóhoz, egy komplett kivetítőhöz, a moholi részlegünk egy szebb épületbe költözhetett, és más kisebb eszközökkel is bővültünk.  Tanulóink zenei tudása gazdagodott és ez a kiváló tanári karnak köszönhető!  Szeretnénk, ha a moholi zeneiskola községünk kulturális központjává válna. Ugyanakkor azt is szeretnénk, ha a gyerekek (és mások is) megértenék, hogy a tudás – így a zenei tudás is – az ember legnagyobb értéke. Köszönjük mindazoknak, akik anyagilag és erkölcsileg támogatták a tevékenységünket!” – mondta az igazgatónő, majd átadta az elismeréseket a különböző versenyeken helyezést elért tanulóknak..
    A szívmelengető szavak után a tanulók léptek színpadra.

Bálizs Géza

jun 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Konstituisan novi Savet mesne zajednice
Aktivnosti sindikata
Vesti iz policije
Vesti
Program povodom dana Ade
Impresum


Design by VA