Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. június

Címoldal
Jó szomszédok közösen teremtik a jövőt
Községi hírek, események
50 éves a Műszaki iskola
Megalakult az új tanács
Megválasztották az adai önkormányzat vezetőségét
Másfél hónapon át eseményben gazdag volt a tanyavilágunk
A helyi önkormányzatok gyermekvédelmi mechanizmusainak fejlesztése
Csöndes magány
Határtalanul
Egy rendelet buktatói
Ballagás a zeneiskolában
Tíz osztály, 136 diploma
Az Ada-napi rendezvény programja
Aranymanókból Manóház tanoda és kézműves alkotóműhely lettünk
A Vadvirág apraja megbabonázta Pulát
Adai Kőketáncosok sikere
Adaiak a TUDOK döntőjén
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Fiatalok írják
Önkéntes munkával (– 3.)
Nyelvi jogaink Szerbiában – 6.
Sport
Impresszum

Első Helyi Közösség Ada
MEGALAKULT AZ ÚJ TANÁCS

    Az I. Helyi Közösség tanácsa május 31-én tartotta alakuló ülését. Az ülést Vastag János mint a megválasztott tanácstagok legidősebb tagja nyitotta meg.
    A jegyzőkönyvi kivonat elfogadása után a jelenlevők meghallgatták Bakos Branislavát, az I. HK választási bizottsága elnökhelyettesének beszámolóját, aki a tanácstagok megválasztását és a helyi járulék bevezetésének eredményeit ismertette. Mindkét eseményt sikeresnek mondta, és kiemelte hogy hiányosság és rendbontás egyik esetben sem történt. A tanács egyhangúlag elfogadta a beszámolókat.
    Utána következett a megválasztott tanácstagok ünnepélyes nyilatkozatának aláírása és a tanács elnökének és elnökhelyettesének megválasztása. Titkos szavazással elnöknek Dragin Zorant, elnökhelyettesnek Sáfrány Ágnest, az eddigi elnökhelyettest választották.


Új betonút a Ðura Daničić utcában

    Vastag János, mielőtt átadta helyét az új elnöknek, megköszönte az együttműködést a tanácstagoknak és a HK szakszolgálatának. Gecse István a HK titkára felszólalásában megköszönte Vastag Jánosnak a lelkiismeretes és odaadó munkáját, hogy négy mandátumban, azaz 16 évig állt az  I. Helyi Közösség élén. A továbbiakban Smit Károly köszönt el a tanácstól, amely kissé szívhez szólónak hatott, mivel az elmúlt 16 évben ő is oszlopos tagja volt az I. Helyi közösség tanácsának, és minden nagyobb építést ő vezetett le, mint a Helyi közösség megbízottja.
    Utána Gecse István titkár megköszönte munkáját, amely nem csak az elmúlt tizenhat évre vonatkozik, ugyanis aktivitása az I. Helyi Közösségben jóval előbb kezdődött. A titkár ígéretet tett, hogy még az idén szolid ünnepség keretein belül megemlékeznek mindazon személyekről, akik sok éven át évtizedeken keresztül aktívan kivették részüket az I. Helyi Közösség munkájából. Ezt követően Dragin Zoran elnökletével folytatódott a tanács ülése. Mivel közeleg Ada napja, napirenden szerepelt a nyilvános elismerések odaítélésére vonatkozó kezdeményezés is.
    A tanács a Műszaki Iskolát ajánlotta a legnagyobb elismerésre, mivel az idén ünnepli fennállásának 50-ik évfordulóját, és számos sikert ér el az elmúlt évtizedekben.  Az adai futball pedig az idén ünnepli 100. évfordulóját, így az AFK Futball Klubot is oklevél odaítélésére ajánlották.
    Következett a kérelmek megvitatása. Anyagi támogatást kapott az Ifjúsági fúvószenekar, a Potijse-Pletex Kézilabda Klub és az Öregfiúk futballcsapata.

en

jun 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Konstituisan novi Savet mesne zajednice
Aktivnosti sindikata
Vesti iz policije
Vesti
Program povodom dana Ade
Impresum


Design by VA