Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. június

Címoldal
Jó szomszédok közösen teremtik a jövőt
Községi hírek, események
50 éves a Műszaki iskola
Megalakult az új tanács
Megválasztották az adai önkormányzat vezetőségét
Másfél hónapon át eseményben gazdag volt a tanyavilágunk
A helyi önkormányzatok gyermekvédelmi mechanizmusainak fejlesztése
Csöndes magány
Határtalanul
Egy rendelet buktatói
Ballagás a zeneiskolában
Tíz osztály, 136 diploma
Az Ada-napi rendezvény programja
Aranymanókból Manóház tanoda és kézműves alkotóműhely lettünk
A Vadvirág apraja megbabonázta Pulát
Adai Kőketáncosok sikere
Adaiak a TUDOK döntőjén
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Fiatalok írják
Önkéntes munkával (– 3.)
Nyelvi jogaink Szerbiában – 6.
Sport
Impresszum

A Vadvirág apraja megbabonázta Pulát

    A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége Isztria megyei alapszervezete meghívásá-nak tehetett eleget a Vadvirág HK, amikor óvodás és kisiskolás tagjai az adai önkormányzat önzetlen támogatásával elutazhattak a június 4. és 10. között megrendezésre került 13. Magyar Kulturális Hét rendezvénysorozat záró programjára, a horvátországi Pula városába.


Az adai különítmény Púlán

 
Lőcsei József és Lóczi Edith

    Az egy héten át tartó program keretein belül sor került kiállításokra, filmvetítésre, koszorúzásra. A rendezvény záróünnepségén bemutatkoztak a meghívott táncegyüttesek, vagyis az adai Füzike és Csillagvirág táncegyüttes és a Bojtocska furulyacsoport, valamint a laskói Kankalin és a várdaróci Daróca tánccsoport is. A vendégtáncosok, énekesek és furulyások a Népek terén, a diadalkapunál, valamint a Forum téren ámították produkciójukkal a helybelieket és a turistákat. A vadvirágos gyerekek kimagaslóan és magabiztosan mutatták be a dél-alföldre jellemző játékokat, táncokat és dalokat. Mindhárom helyszínen nagy sikert arattak és vastapssal jutalmazták őket. A hét magyar bállal zárult a helyi Hadseregotthonban.
    A fellépés mellett természetesen jutott idő megmártózni a tengerben, és egy-két pulai nevezetesség megtekintésére is. A gyerekek és kísérőik kellemes és eseménydús hétvégét töltöttek az isztriai városban, ahol szállásukról és ellátásukról példaértékű figyelemmel vendéglátójuk gondoskodott. A HMDK Isztria megyei alapszervezetének tiszteletbeli elnöke és munkakoordinátora, az adai származású Lóczi Edith különösen örült annak, hogy a rendezvényen a Vadvirág HK műsorszámaival vajdasági hangulatot varázsolt Pula terein, és ezúton üdvözli az adaiakat, különösen a valamikori iskolatársait!
    Az isztriai magyar közösség, nagyszabású és sikeres rendezvényt hozott össze. Az érdeklődés középpontjában zajlott eseményről a zárónap másnapján egy helyi napilap közölt le beszámolót, és az adai gyerekek produkciójáról készült fotót mellékelt hozzá. Lőcsei József, a HMDK Isztria megyei szervezetének elnöke elégedetten dicsekedett a vendégegyüttesek bemu-tatkozásával kapcsolatos visszajelzésekkel, külö-nösen a Vadvirág apraját csodálók érdeklődésével.

    A Durindó és a Gyöngyösbokréta idei szemléjén a Vadvirág HK Pipacs és Tarsóka táncegyüttese közös műsorszámként felcsíki táncokkal lépett közönség elé, melynek koreográfusa Resócki Roland volt, művészeti vezető pedig Varga Lívia. A Kör Asszonykórusa Vlasity Klára moholi népdalaiból énekelt válogatást, melyet a rendezvény zsűrije egyhangúan emelt ki a Durindó fénypontjává.

Lajkó Szilvia

jun 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Konstituisan novi Savet mesne zajednice
Aktivnosti sindikata
Vesti iz policije
Vesti
Program povodom dana Ade
Impresum


Design by VA