Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. február

Címoldal
Munkahely kellene a fiataloknak
Községi események
Községi hírek
Sokrétű tevékenység
Fontos kérdésekről döntöttek
Megküzdöttünk a hóval, de...
Helyi hozzájárulás
Örökség
Hol volt, hol nem volt…
Kulturális örökségünk megőrzése
Mit jelent Szerbia államiságának ünnepe?
Ötvenmillió a Standard adóssága
Virtuális madárfotó kiállítás
Kilátástalan pénzügyi helyzetben a községi Vöröskereszt
Kétrészes temetés
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIV.
Fiatalok írják
Zöld levél
Nyelvi jogaink Szerbiában - 4.
Ereszd el a hajamat!
A Vén Fiáker Lovasklub farsangi rendezvénye
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

KÖZSÉGI HÍREK

Szerződések aláírása
az Ipari zónában lévő építési földterület bérbeadásáról

    Bilicki Zoltán Ada Község elnöke 2012. január 24-én, az újvidéki „MK COMMERCE” kft. és a Stara Pazova-vojkai „METAL-CENTAR” kft. képviselőivel aláírta az építési földterület bérbeadásáról szóló szerződést.
    Az említett vállalatok az épületek kiépítését az ipari zónában még ez év folyamán megkezdik.
    Az „MK COMMERCE” 8.000 tonna kapacitású gabonatárolót fog kiépíteni. A tervek szerint a munkálatok első fázisát ez év június 1-jéig, a teljes objektumot pedig október közepéig fejezik be.  A vállalat tulajdonosa Miodrag Kostić úr, őt a szerződés aláírásakor Franja Santo úr képviselte.
    A „METAL-CENTAR” kft. szerszámgép karbantartó-kereskedelmi központ kiépítését tervezi, amely szerszámgépek felújítását fogja végezni, valamint acélt, színesfémeket, különféle elektromos és egyéb termékeket is forgalmazni fog. A vállalat tulajdonosa a horvátországi  Kraljić Stjepan úr, ezt azért hangsúlyozzuk ki, mivel községünk területén az első, külföldi tőkéből épülő zöldmezős (greenfield) beruházásról van szó. Adán úgyszintén képviseletet is alapítottak, az ügyviteli egységet pedig Srđan Cavnić vezeti.
    Helyi önkormányzatunk hálás az említett befektetőknek, amiért a mi községünket választották és ezáltal megerősítették, községünk ipari zónája kiépítésébe eddig befektetett munkánk és erőfeszítésünk eredményét – emelte ki Bilicki elnök úr a sajtótájékoztatón.

Dragin Miricki Zita

Község kontra Potisje

    Tóbiás József, tartományi képviselő és Belančić Miroslav, Ada, Zenta és Kanizsa Községek Önálló Szakszervezetei Szövetségének elnöke, január 27-én Rankov Branislavnál a Szabadkai Alapfokú Ügyészség ügyészénél jártak. Találkozásuk fő célja az adai Potisje – Szerszámgépgyár tárgyának kivizsgálási eljárásával kapcsolatos fejlemények állapota volt. Bilicki Zoltán, Ada község elnöke még a tavalyi év folyamán írásos kérelmet adott át az ügyészségnek, hogy küldjenek írásos tájékoztatást az említett vállalattal kapcsolatos tárgyakról, olyan értelemben, hogy melyeket vetettek el, melyek vannak eljárás alatt, vagy a további kivizsgálások fázisában. Az ügyész megígérte, hogy két héten belül elküldi az összes nyitott tárggyal (körülbelül 10 van belőlük) kapcsolatos válaszokat.

Dragin Miricki Zita


A szabadkai magyar főkonzulátus
ügyfélfogadó napja Adán

    A helyben való kedvezményes honosítási kérelem átadását tette lehetővé az Önkormányzat felkérését elfogadó szabadkai magyar Főkonzulátus. A városházán azok az Ada községi lakosok adhatták át a kérelmeiket február 7-én, akik koruk vagy egyéb korlátozottságuk miatt nem utazhatnak el az ügyintézés színhelyeire. A kihelyezett ügyfélfogadó napon Csonka Áron, a KKT elnöke és Babity János, a szabadkai magyar főkonzulátus ügyvezető konzulja sajtótájékoztatót is tartott erről a kivételes eseményről:
    „Mivel nem tud mindenki eljutni Szabadkára, úgy gondoltuk, hogy fizikai feltételeink bővülése alkalmával kiszállási tervet készítünk a CMH irodákkal együttműködve – közölte az ügyvezető konzul - Igyekszünk minél több helyre eljutni az említett CMH központokon kívül is, mint ebben az esetben Ada. Negyedéves kiszállási ütemtervünkben a keddi napokat jelöltük ki erre a célra, lehetőség szerint két alkalommal. Az ügyintézés fő színhelye Szabadka marad, és a kiszállási helyeken azokat a kérelmezőket várjuk, akik valóban nem tudnak eljutni oda.”
    Csonka Áron a sajtótájékoztató alkalmával két hírről is beszámolt a jelenlevő médiáknak: „Először is szeretném tájékoztatni a nyilvánosságot arról, hogy az adai Műszaki Iskola és a budapesti Than Károly ökoiskola közös pályázattal nyert támogatást a magyarországi Határtalanul program keretein belül, így intézményenként 30 diák utazhat a pályázótárs településére. Ezenkívül a vagyon-visszaszármaztatást igénylők március 1-től adhatják át kérelmeiket. Ebben az ügyben az érdeklődők ingyenes jogi tanácsért Molnár Tajti Erikához, az önkormányzat vagyonjogi ügyészéhez fordulhatnak.” 

Lajkó Szilvia

februar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Svetosavski bal u Adi
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Izveštaj o čišćenju ulica od snega
Mladi pišu
Impresum


Design by VA