Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. szeptember

Címoldal
A legfontosabb beruházás
Községi események
Pedagógus? Pedamókus?
Községi hírek
Munkahelyteremtő szerződések aláírása
Az ózonréteg világnapja
Hetvenkedők találkozója
Kiárusítják a csődbe jutott vállalatokat
Adai a százezredik
Generáció
Én mindenekelőtt színész vagyok…
Kihasználatlan lehetőség
Mi újság Völgyparton?
VMSZ baráti találkozó
Nyugdíjasok vetélkedője
Joó József emlékverseny
Szorgoskodó nyugdíjasok
Megkérdeztük...
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Gyermekszínjátszóink jubileuma - IX.
Fiatalok írják – Fiatalokról írják
Befejeződött a községi sporthorgászliga
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Munkahelyteremtő szerződések aláírása

    A Park-szálló nagytermében szeptember 12-én ünnepélyes keretek között aláírták a munkaadókkal azokat a szerződéseket, amelyekre a községi önkormányzat pályázatot írt ki a munkanélküliség csökkentése céljából. A szerződéseket 50 cég, magánvállalkozás, kisipari műhely írta alá, akik eleget tettek a program feltételeinek. A program lényege, hogy a jogi személyek, amelyek sikeresen pályáztak támogatást kapjanak minden új felvett munkás után 100.000 dinár összegben, amit ez év október 1-től kezdődően 12 havi részletben fizetnek ki.
    A szerződéskötés aláírásánál jelen voltak: Miroslav Vasin, a Tartományi munkaügyi titkár, Dejan Jovanović, a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal igazgatója, Tóbiás József, tartományi képviselő, Bilicki Zoltán, Ada község elnöke, Sóti Ernő, a Községi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, Sofija Šemović, a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal adai kirendeltségének vezetője, valamint az érdekelt jogi személyek képviselői.

    Bilicki Zoltán községi elnök beszédében kitért a kiírt pályázat eredményére, céljára és fontosságára, majd kiemelte, hogy ez a program községünkben a munkanélküliség csökkentését volt hivatott serkenteni együttműködve az illetékes tartományi intézményekkel és a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatallal. A pályázat alapján 114 munkanélküli kap most munkalehetőséget. Az elnök elmondta még, hogy községünkben sikerült néhány céget jó irányba privatizálni, mint: az IBA, a Litostroj-Potisje, a moholi Zora újbóli eladása stb. Az eddigi gazdasági beruházásokkal, a mezőgazdaság fellendítésével és a jelenlegi szubvenciós támogatással a legnagyobb világgazdasági válság ellenére is sikerült az elmúlt években  20-ról 15%-ra csökkenteni a munkanélküliséget.     – Együttműködésünk az illetékes szerbiai és tartományi intézményekkel továbbra is folytatódik és szeretnénk, ha Ada község gazdasági fejlődése sikeresen haladna tovább – fejezte be beszédét a községi elnök.
    Miroslav Vasin, tartományi munkaügyi titkár méltatta Ada község önkormányzatának azon törekvéseit, amelyet a gazdaság helyreállításáért, a mezőgazdaság javításáért, a munkanélküliség csökkentéséért tett és tesz a mai napon is, ugyanakkor pozitív lépésnek tartja a szubvenciós támogatást a munkaadók irányába, ami végeredményben a munkanélküliség csökkentésére irányul. A Tartományi munkaügyi titkárság továbbra is szorosan együttműködik a község vezetőségével, különös tekintettel a munkanélküliek számának csökkentésére.
    Dejan Jovanović elmondta, hogy Ada község programja része egy átfogó szerbiai és vajdasági akciónak, amely a munkanélküliség csökkentésére irányul, hisz a Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal célja is csökkenteni a munkanélküliséget. Ennek a programnak nemcsak adai viszonylatban van jelentősége, hanem országos és vajdasági szinten is, mivel a rossz privatizáció rányomta a bélyegét a munkanélküliek számának növekedésére. Épp emiatt dicséretes Ada község törekvése a munkanélküliek számának csökkentése terén.
    A szerződéskötést megelőzően a két magas rangú vendég a községi vezetőség kíséretében találkozott azzal a tíz szakmai gyakorlaton lévő fiatal közgazdásszal, menedzserrel, számítástechnikai és villamosmérnökkel, akik a Szakmai gyakorlat elnevezésű program keretein belül kaptak munkát egy éves időtartamra. Utána ellátogattak az Adankó magáncégbe, majd találkoztak az Adica üdültetési közvállalatban dolgozó rokkant és sérült személyekkel, akik a közmunkaprogram révén meghatározott időre kaptak munkát.

Bálizs Géza

septembar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Изграђена је чесма на Православном гробљу у Ади
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA