Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. szeptember

Címoldal
A legfontosabb beruházás
Községi események
Pedagógus? Pedamókus?
Községi hírek
Munkahelyteremtő szerződések aláírása
Az ózonréteg világnapja
Hetvenkedők találkozója
Kiárusítják a csődbe jutott vállalatokat
Adai a százezredik
Generáció
Én mindenekelőtt színész vagyok…
Kihasználatlan lehetőség
Mi újság Völgyparton?
VMSZ baráti találkozó
Nyugdíjasok vetélkedője
Joó József emlékverseny
Szorgoskodó nyugdíjasok
Megkérdeztük...
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Gyermekszínjátszóink jubileuma - IX.
Fiatalok írják – Fiatalokról írják
Befejeződött a községi sporthorgászliga
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Augusztusban 14 bűnesetet regisztrált a rendőrség (a múlt év ugyanezen hónapjában 21-et). Az elkövetés pillanatában, 9 esetben ismeretlen volt a tettes, amiből még a hónap folyamán 7 bűntényt felderített.
Íme néhány kirívó bűneset:
    –  A kikindai rendőrség a szabadkai ügyészséggel karöltve augusztus 4-én 48 órás előzetes letartóztatásba helyezte az adai Cs. Istvánt, azzal az alapos gyanúval, hogy megvesztegetés bűntényét követte el. A gyanúsított a rendőrségi felügyelőnek, aki ellenőrzést végzett és szabálytalanságot fedezett fel Cs. István magánvállalatában, pénzbeli ajándékot kínált fel, amit később véghez is vitt, azzal a szándékkal, hogy a hivatali személy ne indítson eljárást ellene. A vizsgálóbíró 8 napos előzetes letartóztatást rendelt el ellene.
    – Augusztus elején sikerült a rendőrségnek kézre keríteni, és lopás alapos gyanúja miatt feljelentést tenni egy kiskorú bűnözőt, aki július hó folyamán több bűntényt is elkövetett. Betört három házba, valamint a Római katolikus templomba. A házakból pecafelszerelést, motorfűrészt, a templomból pedig 5000 dinárt vitt el. A teljes anyagi kár 120.000 dinárra tehető.
    –  Az adai rendőrség bűnvádi feljelentést tett családon belüli erőszak miatt Radovan J. moholi lakos ellen, mert július 23-án a háza udvarán öklével fejbe verte saját fiát, aki emiatt súlyos testi sérülést szenvedett.
    – A kikindai rendőrség bűnvádi feljelentést tett Cs. István adai lakos ellen azzal az alapos gyanúval, hogy adóeltitkolás bűntényét követte el. A gyanúsított 2008 februárja és 2009 novembere között adókötelezettségét önszántából lecsökkentette, valótlan adatokkal operált, ami a forgalmat illeti és az eladásból származó jövedelmet nem könyvelte el, minek folytán kb.  6 millió dinár adót nem fizetett be.
    – Kegyetlen gyilkosság történt Moholon szeptember 7. és 9. között, amikor Sz. Mátyást eddig ismeretlen tettes egy tompa tárggyal annyira összeverte, hogy a helyszínen belehalt a sérülésekbe. A rendőrség intenzíven nyomoz az elkövető iránt.
    Közrend és közbiztonság. A rendőrség közleménye szerint augusztusban egyetlenegy szabálysértési feljelentést sem tettek.
    Közlekedésbiztonság. Összesen 7 forgalmi baleset történt, főként figyelmetlen vezetés miatt. Közülük egy halálos áldozatot követelt, 3 súlyos testi sérülést, 2 esetben könnyebb sérülést. Érdekes mód, három esetben motorosok és kerékpárosok szenvedtek balesetet, míg a többi esetekben személygépkocsik és tehergépkocsik ütköztek.
    A múlt hónapban a rendőrség nem talált ittas vezetőt az utakon.

septembar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Изграђена је чесма на Православном гробљу у Ади
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Šarena strana
Impresum


Design by VA